![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2007
|
domates sulanma sıklığı
merhaba, domateslerin, özellikle sıcak ve kuru yaz günlerinde her gün sulanması gerektiğini söyleyenler var. diğer yandan her gün sulanınca bitki boy atar ama yeterince meyveye dönmez diyenler de var. ne yapılmalı ? ilginize teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle bitkiyi susuz bırakmayın ve her gün sulayın. Bitki kendisini öyle ayarlar ki fide döneminde aşırı su verirseniz evet boy atar yeşil aksam yapar ancak çiçeklenme veya bitki meyve verme dönemine geçince arttık yeşil aksamı da meyveyide dengeli yapar siz sadece sulayın gerisine karışmayın. İşkembeden atanlarada fazla kanmayın. Eğer o söyleyenlerin söyledikleri doğru olsaydı memleket dolusu domates tarlaları suladıkça meyve değil yeşil aksam verirdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Domatesimin boyu 1 metreye yaklaştı. Alt dallarında hiç çiçeklenme yok, üst dallarda var. Çiçeksiz alt dalları arada koparıyorum, yanlış mı yapıyorum acaba? Hala koltuk budaması olayını da anlayamadım. Fotoğrafını çekip koysam, bana nereyi kesmem gerektiğini söyleyebilir misiniz Selahattin Bey? Benim anladığım ana gövdeden dalın çıktığı birleşme yerinden bir dal daha çıkarsa (üstünde çiçek olmamak kaydıyla) o dal kesilmeli. Doğru mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
domates |
|
|