![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2016
|
Sizce en lezzetli domates hangisi?
Burda Ankara’da atalık tohumdan üretim yaptığını söyleyen yerel bir üreticiden satın aldığım fidelerden mor domates diye adlandırdığı domatesin tadını ailecek çok beğendik; hem normal boy hem de çeri domates şeklinde oldukça verimli ve tatlı bir tür. Listemdeki bir ve iki numaraya hemen yerleştiler. Muhtemelen forumda farklı bir isimle tanıyan bilen yetiştiren arkadaşlarımız vardır; aşağıda birkaç fotoğraf koydum. Tohumlarını aldım kısmetse seneye paylaşıma koyarım... ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen mister73 : 16-11-2021 saat 21:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
Benim mutasyon pembeyi çok andırıyor. Margred courtain de yakın bir görüntü sergiliyor ama bilemedim ben ![]() Hatay samandağ domatesi de olabilir. Onu da andırdı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Alıntı:
Bu domates geçen yaz karşıma alakır etlisi içinde çıktı,ya melezlenmişti ya da tohum karışmıştı bilmiyorum.Melezlendiğini düşünüp tohumunu almamıştım. ![]() Hatta alakır etlisi olması gerekiyor yazmışım belki melezlenme ya da tohum karışması dışında bahsedilen domatese benzer bir domates mi acaba alakır ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2022
|
en lezzetlileri hangileri şimdi konuyu hortlatim cevap bulamadım bu iki konuya göre yorum yaparsanız alalım http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/25971.htm http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/44882.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
Üstte yazdığım yorumlar halen geçerli. İlave olarak berkeley tie dye var. Hemen herkesin beğendiği bu çeşidi ben de pek sevdim; hafif tuzlu mu desem ekşi mi, salatalarda mükemmel. Hanım böyle antin kuntin renkli domatesleri pek sevmez ama o bile salatalarda sevdi gibi, ancak onun favorisi hala blue beauty. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2022
|
En lezzetli domates...
Bu yıl birçok domates türünü tatma imkanım oldu. En beğendiğim demek istemiyorum ancak Valencia domates çok lezzetli hem de gösterişli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2022
|
Merhaba, Ben de bu yıl kendi yetiştirdiğim çeşitler arasından; -kahvaltılarda ve söğüş olarak MOR ÇERİ, -Sos ve salça için San Marzano ve Russian Purple -Ayrıca yemeklerde kullanmak üzere, bölgemizdeki bir yerli çiftçiden temin ettiğim DİLİMLİ İTİ DOMATES (farklı biradı olabilir) beğendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
|
Yerel tohum satan bir kişiden aldığım oturak pembe domatesi şimdilik hiçbir türe değişmem. Söğüş doğrandığında az tuz ve zeytinyağı ile tarifi mümkün olmayan bir lezzeti vardı. Ağızda eriyen derler ya, aynen öyle... (bulgar domatesinden de aynı performansı bekliyorum, bakalım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2022
|
![]() Bu sene ektiğim çoğu domatesten verim ve lezzet olarak çok memnun kaldım. Bu yüzden de favorilerim çoğaldı. Paylaşıma koyduğum turuncu domatesten talep edenler bu sene mutlaka ekip denesin. Çok beğeneceğinize eminim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|