![]() |
|
![]() |
#11 | ||
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
|
Alıntı:
Öncelikle konuyu sadece domates özelinde yazıştığımızı vurgulamak isterim. Domatesi hasat etmeyip dalında bırakırsanız, ya dalında ya da yere düşerek fermente olmaya başlar. Bu aylar sürmez, çeşite de bağlı olarak 1 hafta ila 3 hafta arasında gerçekleşir. Fermente olduğunda da tohumun etrafındaki jel tabaka parçalanır. Bu jel tabakanın çekirdek meyveyi terk ettikten sonra herhangi bir koruyuculuğu yoktur, çimlenme engelleyicidir, çekirdeklerin domatesin içinde çimlenmesini engeller. Yukarıdaki bazı mesajlarda verilen referanslarda da belirtildiği üzere domateste tohum ile taşınan bazı patojenler de bu tabakada bulunur. Elde ettiğiniz hiç bir domates tohumunda bu jel tabakaya rastlamazsınız, çünkü çıkarılmıştır. Bunu şirketin hijyeni vb. garip şeylerle de açıklamak mümkün değildir. Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
|
|