![]() |
|
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2014
Şehir: bruksel
Mesajlar: 128
|
Cok keyifli bir tartismaydi, sonuna kadar okudum. Ben de mayalama yolu ile tohum elde ediyorum, gayet yuksek de cimlenme orani elde ediyorum. Defalarca sakladigim tohumlarin ucuncu seneye kadar gayet yuksek oranda cimlendiklerini musahade ettim. Bu yontem domatesin dogal yasam dongusune en yakin yontemdir. Uzerindeki zar eritilerek tohumlar cimlenmeye hazir hale getirilir. Tohumun uzerindeki zar ve icerdigi hormonlarin, tohumun meyvenin icindeyken cimlenmesini engellemekten baska bir islevi yoktur. Tohumun turune gore uzerine centik atmak, onceden islatmak veya deniz kumunda dolapta saklamak gibi yontemlerle ayni sonuc elde edilir. Tohum uretiminde ne hijenin, ne bakterilerden arindirmanin bir faydasi olmayacaktir. Biz kimiz ki tohumu bakterilerden koruyalim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|