![]() |
|
![]() |
#151 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2011
|
Arkadaşlar valla süper olurdu. Susuz bir tarlam var. Orada yetiştirirdim. Hem çekirdeğinden de çoğaltır herkesle paylaşırdım. Mümkünse arkadaşım bana tohum yollasan ne güzel olurdu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
-Selamlar Saygılar- Yaptıklarınızı gördüm. (deşti ürünleri) Çok şaşırdım. Bir daha ki seneye sıra bana da gelir inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Günümüz su kıtlığında önemli rol oynıyabilecek ürünler emeğinize sağlık. Bizlerede bu ürünleri tanıttığınız için ayrıca teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Bizde çok teşekkür ederiz. Forumu ne kadar takip etsekte hemen liste dolabiliyor. Acaba tohumları çok fazla ayırabilir misiniz? Ne kadar çok tohum o kadar çok kişinin faydalanması demek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili dostlar Bu yıl dediğiniz gibi yapıp tohumlardan çok ayırmaya çalışacağım. Günümüzde bir çok tohum yok olmaya yüz tutmuşken tüm dostların çevrelerinde bu tür veya yörelerine ait tohumlardan paylaşmalarını özellikle rica ediyorum.Tohum takası sayesinde yurdumuzun bir çok yerinde bu ürünleri tekrar ülkemize kazandıra biliriz. Saygılar sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Eğer bir liste yapılacaksa hemen kendimi yazmak istiyorum biraz erken davrandım galiba ama hakikatten merak ettiğim yetiştirilmesi gereken bir tür olduğu için biraz bencillik yapıyorum galiba ![]() Bahtiyar02 abimizede yaptığı çalışmalardan dolayı birhada teşekkür ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Sağol bahtiyar abi inşaallah izmirdeki sıcak havadan etkilenmezler sağlıklı bir şekilde tohumu çoğaltabiliriz. GDO suz kıyıda köşede saklanmakta olan tohumların gün ışığına çıkma vakti geldi deçiyor bile bence |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu.
|
Bence izmir Bu taraflar kadar sıcak değildir.Oraya rahatlıkla adapte olur. Tohumların türünü ne kadar çok toplarsak o kadar geleceğimize sahip çıkmış oluruz.En azından bu elimizden gelir değilmi.Bence gelir. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Bahtiyar hocama tamamiyle katılıyorum arada sırada köylere gidip genleriyle oynanmamış saf tohumlardan nesil alıp koruma altına almak lazım diye düşünüyorum.Elimden geldiğincede bu uygulamayı yapmaya çalışıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Bahtiyar hocam metern'e verdiğin söz benim için de geçerli olabilir mi acaba? Listende bana da yer açar mısın lütfen? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Allahtan birşey olmazsa ****** neden olmasın. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2011
|
geçenlerde yakın bir köyden kabak geldi elime.. kestik yedik.. ama ne tat.. Şekere gerek bile yok. Helva gibi.. Hemen çekirdeklerini aldım.. Köylü kabağı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili limon_sever ****** eklerim ancak diğer arkadaşların benim liste yaptığımı düşünebilirler. ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu.
|
Maşallah. Çok sevindim.İlk çimletip resimleri ekleyen kişi olduğunuz için çok sevindim.Yanlız ektiğin toprak türünü ve uyguladığın yöntemi paylaşırsan diğer dostlardan en iyi çimlendirme yöntemini bulmuş olacağız.Tebrikler. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-10-2009
|
Bahtiyar Bey, deştiler bu sene Konya'ya uğramayacak herhalde. Sağlık olsun, hayırlı çalışmalar ve saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim, ne demek Bahtiyar abicim. Arkadaşlara ışık tutabilmişsem ne mutlu bana. Bu arada toprağın içerisine bir miktar da hazır(işlenmiş) organik hayvansal gübre karıştırmıştım geçen sene. Ama pekte yararının olduğunu düşünmüyorum. Zaten toprakta çözünmedi gitti. Hala aynı şekilde duruyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2010
|
iyi bir yıl dilerim insallah bursa'**** tohum düşer.beklememek için deşti domates tohumu satın alabileceğim bir yer var mı?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
İlk kez sitede birisinden gördüğüm yöntem çok dikkatimi çekti. Yanmış hayvan gübresi ve bildiğimiz çayın atıklarını karıştırıp bu karışıma sebze tohumları ekmiş çok ilginç geldi bana. Benim deştilerde Torf,dere kumu ve yanmış hayvan gübresine ekildi. Çok güzel çimlendi.Nerde çimlendirdin dersen ****** yine banyoda. Daha sonra balkon serada gayet güzel çinleniyor. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Emre İlhan; Çok teşekkür ederim. Balkonda alttan ısıtma sistemi bana göre sadece kapalı ortamın ısısını yükseltiyor.Bunun dışında üzerindeki saksıların nemini kurutuyor. Şayet nemi sürekli sağlıyabilirseniz problem yok ama bu seferde bitkiler zayıf kalıyor.İlaçlarla bir insanı ayakta tutmak gibi. Bence oda sıcaklığını belli bir derecede sabitlerseniz daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz. Altan ısıtma sistemi olmadan balon seramı yaklaşık 250-300 litrelik akvaryumumla hem ısısını hemde doğal nem ortamını sağlıyordum.Sonuçta çok güzel. Çay tortusunu Ablam saksılarda çoğunlukla çiçeklerde kullanırdı ki halen kullanıyor. Önümüzdeki yıl bu uygulamayı deneyip sonuçlarını hep birlikte görüp değerlendiririz. Saygılar Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Çalışmanızı keyifle takip ettim. Güneydoğu sıcaklarında hiç su yüzü görmeden bu kadar iyi bir verim alınması beni oldukça etkiledi. Elinizde tohum kalırsa, Sicilya' da çiftlikte yaşayan dost bir aile ile paylaşmak amacıyla sizden deşti türünden meyve ve sebze tohumları rica edebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Herkese Merhaba, Sayın emre ilhan, Gördüğüm kadarıyla deştileri çimlendirmişsiniz, maşallah diyorum. Bana ulaşan deştileri çimlendirmek için biraz fazla mı temkinli davranyorum? buralarad hava soğuk olduğu için henüz deştileri çimlendirmedim. Hafta sonu çimlendirme işlemlerine başlayıp biran önce fidelemek lazım. Ben bir kaç kökü balkonda yetiştirmeye çalışacğım kalanların ise Kayseri'de büyümelerini izleyeceğiz. Tüm deşti dostlarına selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|