Teşekkür ederim Bahtiyar abicim. Ektiğim toprak türü şu; %70 kırmızı iyi vasıflı bahçe toprağına %30 iyi vasıflı, humus açısından zengin torf karışımı.
Burada ki eklediğim fotoğrafta da görüldüğü gibi; tohumları asla fazla derine ekmedim. Sadece üzerleri kapanacak şekilde toprağın ince tarafıyla örttüm. Akşama doğru saksıların üzerlerine poşet geçirdim ve bu sayede hem gece-gündüz arası sıcaklık farkını olabildiğince minimum seviyede tuttum hemde nem oranını korudum. Toprağın yüzeyi kurumaya yüz tuttukça el fısfısıyla spreyleyip nemlendirdim. Ve tüm bunları Adana'da açık balkonda yaptım. 7-8 günde çimlenmeye başladılar. Bu arada balkonum Günaybatı cephe. Yani öğlenden saat sabah 11 sularından tutunda gün batımına kadar güneş alıyor. Saksıları koyacak doğrudan güneş görmeyen fakat bol ışıklı bir yer olmadığı için çimlenmeyi doğrudan güneş ışığının olduğu alanda yapmak zorunda kaldım. Güneşin yakıcı sıcağından korumak için de; balkonun demirine büyük bir sofra bezi gerdim ve tohum ekili saksıları gölgeledim. Bu sayede bol ışık aldılar ve doğrudan güneşe çok az maruz kaldılar.