agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni555Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-07-2010, 23:17   #11
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,459
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.bahtiyar02, ellerinize sağlık. Hepsi çok mükemmel olmuşlar.

Bu yöntem tohum ile mutlaka ilgilidir fakat daha çok uygun çeşitteki bir bitkinin ihtiyaç duyduğu nemi, dışarıdan su verilmeden temin etmesinin sağlanması gibi duruyor. Sanki, bitki, ilk can suyundan sonra dışarıdan su verilmeyince nemi nasıl kullanacağını ve nereden bulacağını öğreniyor. Zannediyorum ki bu domateslerin kökleri sökülse epey uzaklara giden kılcal kökler bulunur. Çok güzel bir teknik. Bölgenizdeki su temin etmedeki güçlüklere karşı mükemmel bir geleneksel yöntem. Bilfiil deneyerek tanıttığınız için teşekkürler. Aynı yöntemin başka bölgelerde, farklı toprak ve iklimlerde de denenmesinde, sonuçların karşılaştırılmasında fayda var. Belki bir de bu yönteme adapte olabilecek başka çeşitleri de deneyerek araştırmalı. Buradan çok önemli sonuçlar çıkabilir.
Sevgili dosum yıllardır bu yöntemle sadece domates,karpuz,kavun ve susamın yetiştirildiğini biliyorum.En güzeli ise yıllar sonra yok olmasına zemin hazırlanmış bu tür bitkilerin tekrar siz dostlarla birlikte gündemde tutmak.Suladığımız karpuz kavunların hemen hepsi çürüdü büyümedi.Ancak deşti dikilen iki karpuzlarımızda inanın tek bir etkilenme yok.Üstüne üstlük karpuzlara hiç bir şekilde can suyu dahi verilmedi.Şu an her birinde 1,5-2 kğ civarında sağlıklı karpuzlar var.
Bitkilerin su ihtiyaçlarını ne şekilde karşıladığını bilemiyorum ama inanın benim tarlama en yakın gölet 5-6 km uzaklıkta.Deşti türleri yaklaşık 30 yıldır bu bölgede yetiştirirler.Değişik bölge olarak Ankara'da sevgili Denizakvaryumu dostuma fidan olarak 15-20 kök olarak gönderdim. Ankara'lı deştilerin gelişimi hakkında umarım dostumuz haberdar eder.Son gelişmeleri gayet sağlıklıydı.Umarım diğer bölgelerde de bu tür yetiştirme şekli kullanılır.
Tüm iyi dilek ve temenileriniz için çok teşekkür eder saygılar sunarım.

mrduran beğendi.
bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025