agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni555Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-04-2021, 21:37   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2021
Merhabalar, Deşti tohumların tekrar değer kazandığını görmek çok güzel. Biz de daha önce kendi tohumlarımızı ayırıp ekiyorduk. Ama en son ayırdığımız tohumlar Elazığ da yaşadığımız depremde yıkılan köy evimiz ile birlikte gitti. Şuanda çevremde deşti tohum bulamıyorum. Elinde fazla tohumu olan varsa paylaşırsanız veya tohumu nereden temin edebiliriz yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

harunkr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2021, 21:44   #2
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Deşti ürünlerin Tohumları 2021-2022 Yılı Tohum takas etkinliğinde paylaşmayı düşünüyorum.

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2021, 12:42   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-04-2021
Şehir dışına kargoyla yollayabilir mısınız ücret karşılığında?

Emine16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2022, 08:11   #4
Ağaçsever

guneydefne's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2020
Deşti ürünleri satan 2 yer bulabildim. 10 tane domates tohumu 10 tl gibi acayip rakamlar, parasını geçtim orijinal ürün olduğuda garanti değil. Güvenilir tohum satan bir firma **** kişi varmı? yardım edermisiniz ?

guneydefne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2022, 13:56   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-11-2012
Merhaba
Bir şeyi merak ediyorum. Çapraz tozlaşmayı önlemek için karpuzları mesafeli mi dikiyorsunuz yoksa izolasyon a dikkat etmiyormusunuz? Dikkat etmiyorsanız çeşitlerde değişim gördünüzmü. Son resimdeki koyu yeşil karpuz çok güzelmiş

Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2022, 19:29   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-06-2020
Merhabalar susuz yetişen ürünlerin bilinirliğinin artırılması gerektiğini düşünüyorum.Mardin'de susuz ya da diğer adıyla deşti ürünlerden acur,kıtte,kavun,karpuz yetiştiğini biliyordum geçen sene domates yetiştiğini öğrenmiş oldum ve bir arkadaşımdan teminini sağladım.Bahçemde yaklaşık 30 kök susuz domates var kimisi köy tipi kimisi çeri tipinde ve oldukça verimli her bitkide yaklaşık 10 adet domates var ve bu domatesten yapılan salça mükemmel oluyormuş böyle asitli ekşimsi bir salçası varmış.Bunun dışında bu konuya merak salınca Hatay Şenköy'de susuz biber,patlıcan,bamya ve börülce de yetiştiğini öğrendim onların tohumunu da bu sene temin ettim.Artan kuraklık ve iklimsel şartlardan ötürü bu türlerin yaygınlaştırılması elzem bir hal almıştır.Bu yıl ki tohum takas etkiliğinde paylaşım yapmak istiyorum sınırlı sayıda da olsa da ayrıca seneye diğer temin ettiğim sebze türlerini de ekeceğim.Kısmet olursa onları da paylaşacağım.

https://www.hizliresim.com/r3uyt7j
https://www.hizliresim.com/7r1nr15

Demir47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2022, 11:57   #7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-08-2022
Merhaba bahtiyar bey bu sene eğer tohum paylaşımında bulunmayacaksanız bu tohumlardan elde etme şansım var mı acaba?

Asell Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2022, 14:01   #8
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asell Mesajı Göster
Merhaba bahtiyar bey bu sene eğer tohum paylaşımında bulunmayacaksanız bu tohumlardan elde etme şansım var mı acaba?
Bu gibi tohum isteme, alma verme işlerini forumun bu gibi işler için ayrılmış bölmünde yapmalısınız

Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2024, 15:13   #9
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

2024 Yılında Deşt-i ürünlerin tohum tazelenmesi

Merhaba dostlar uzun zamandan sonra özellikle 2023'te yaşadığımız kötü bir deprem sonucu tek başıma kaldım yapabilir miyim yapamaz mıyım diye tereddüt ediyordum Ama yapmaktan başka bir çarem de yok bu yıl bazı tohumları tazelemek amacıyla ektim kısmen ürünü verenler var diğerleri çiçekte burada havalar çok erken ısındı buna rağmen Ürünler çok güzel Umarım devamı gelir. Saygilarimla

Eklenen Resimler

Eski 02-07-2024, 18:46   #10
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
Merhaba dostlar uzun zamandan sonra özellikle 2023'te yaşadığımız kötü bir deprem sonucu tek başıma kaldım yapabilir miyim yapamaz mıyım diye tereddüt ediyordum Ama yapmaktan başka bir çarem de yok bu yıl bazı tohumları tazelemek amacıyla ektim kısmen ürünü verenler var diğerleri çiçekte burada havalar çok erken ısındı buna rağmen Ürünler çok güzel Umarım devamı gelir. Saygilarimla
Kolaylıklar ve sabır diliyorum. Zor. Haklısınız. Yaşamayı öyle ya da böyle sürdürmeliyiz. Deşti ürünleri sizinle tanıyoruz. Elinize sağlık.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2024, 15:31   #11
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Kolaylıklar ve sabır diliyorum. Zor. Haklısınız. Yaşamayı öyle ya da böyle sürdürmeliyiz. Deşti ürünleri sizinle tanıyoruz. Elinize sağlık.
Çok teşekkür ederim

Eski 04-03-2012, 21:36   #12
Yeni Üye

yestes's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2012
deşti tohumlarının müthiş serüvenini baştan sona soluksuz takip ettim. hepinize teşekkürler özelliklede bahtiyar 02 beye. bu serüveni izlerken gıpta etmedim deyil. bende çok istiyorum deşti tohumlardan aranıza katılmak istiyorum. çimleme için çok geç kalmadım umarım. saygılar

yestes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2024, 17:21   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-11-2012
Gelişimleri çok güzel olmuş elinize sağlık.

Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025