agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni41Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-06-2011, 14:30   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-07-2010
Arkdaşlar, benim pembe domatesler bu kadar uzamıyor. Pembe domnatesleri ben oturak diye bilirdim...

himone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2011, 16:59   #2
Ağaç Dostu

yasarugur's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2007
Galeri: 7
Sn.IMP domateste ilk olgunlaşan domatesleri tohumluk ayırmayı öneren bir yazıya raslamıştım,bu domatesten elde edilen tohumların erkenci özelliği olacağı varsayılıyordu.

yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2011, 08:36   #3
Ağaçsever

Viji's Avatar

Giriş Tarihi: 18-08-2011
Merhabalar...
Ben de burada yeniyim ve pembe domates yetiştirmek istiyorum.Bu sene geçti artık kısmetse seneye bahara ama Ankara da tohumunu nereden alabilirim fikir verirseniz çok sevindirirsiniz şimdiden TEŞEKKÜRLER......

Viji Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2011, 14:50   #4
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Merhabalar,

Dün pazardan bir tür domates aldım. Ancak türünün ne olduğunu anlayamadım. Tip olarak pembe domates gibiler ama boyları pembe domatesin neredeyse onda biri Bu ufacık tefecik domatesin türü nedir acaba?

Eklenen Resimler

Maviş beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2011, 15:35   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-05-2011
merhaba ben de balkonumda seneye pembe domates yetiştirmeyi düşünüyorum, elinizde pembe domates tohumu varmı acaba?

serkyil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2011, 13:24   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-11-2011
eğer elinde fazla pembe domates tohumu olan arkadaşımız varsa banada yollayabilirlermi acaba.
Sizlerin ürettiği domatesleri görmek gerçektende çokgüzel. Ben alışveriş merkezlerinde satılan tohumlardan almak istemiyorum ücreti ne ise öderim sizlerinki gibi sağlıklı domateslerimin olmasını istiyorum.
İlgilenen arkadaşlar bana özelden mesaj atarsa şimdiden teşşekkür ederim

PROGMEMO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2011, 20:41   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-11-2011
pembe domates çok hassastır..birde pembe domatesler genelde yamuk çıkmaktadır.

ffatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2011, 15:25   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-12-2011
beyler oncelıkle unutmayalım yerlı bır domates turumuz olamaz ancak ulkemızde hıbrıt olarak yetısmıs turler olabılır unutmayalımkı DOMATES, MISIR, KAKAO,TUTUN VE HATTA PATATES bu bıtkıler asla yerlı olamaz cunku bunlar 1492 de amerıka kesfedılmeden once eskı dunya yanı asya avrupa ve afrıkada bılınmezlerdı bunların ana vatanları amerıka kıtasıdır ve asla yerlı tur olamazlar malesef ama bılındıgı gıbı ısraıl domatesı gıbı hıbrıt turler olabılır saygılarımla

apex76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2012, 15:34   #9
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi apex76 Mesajı Göster
beyler oncelıkle unutmayalım yerlı bır domates turumuz olamaz ancak ulkemızde hıbrıt olarak yetısmıs turler olabılır unutmayalımkı DOMATES, MISIR, KAKAO,TUTUN VE HATTA PATATES bu bıtkıler asla yerlı olamaz cunku bunlar 1492 de amerıka kesfedılmeden once eskı dunya yanı asya avrupa ve afrıkada bılınmezlerdı bunların ana vatanları amerıka kıtasıdır ve asla yerlı tur olamazlar malesef ama bılındıgı gıbı ısraıl domatesı gıbı hıbrıt turler olabılır saygılarımla
Yerli domates olmadığı konusunda haklısınız.
Burad bahsidelen aranan tohumlar hibrit olmayan tohumlar. Yerli denmesde ki amaç 120 yıl kadar önce Ülkemizde tarımı başlayan domatesin o yıllar da gelen hibrit olmayan marmande cinsi ve diğer çeşitlerdir.

Tohum arayan arkadaşlar tohum bankasından takasa girebilirler.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2012, 01:20   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tekin Mesajı Göster
Yerli domates olmadığı konusunda haklısınız.
Burad bahsidelen aranan tohumlar hibrit olmayan tohumlar. Yerli denmesde ki amaç 120 yıl kadar önce Ülkemizde tarımı başlayan domatesin o yıllar da gelen hibrit olmayan marmande cinsi ve diğer çeşitlerdir.

Tohum arayan arkadaşlar tohum bankasından takasa girebilirler.
Değerli dostum Tekin bey'in Tohum Takas İçin gönderdiği Pembe Domateslerden yetiştirdik...

Name:  pembe domates (8).JPG
Views: 4979
Size:  51.8 KB

tohum alınıp dağıtılmak üzere...

Teşekkürler Tekin bey, gelecek yıl Pembeleri İzmir ve kasabaların pazarlarında daha çok göreceğiz..

Teşekkürler...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2012, 08:28   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-06-2008
Galeri: 2
Hay Maşallah.

mrduran beğendi.
Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2012, 17:41   #12
Ağaç Dostu

Asiye's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2008
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Değerli dostum Tekin bey'in Tohum Takas İçin gönderdiği Pembe Domateslerden yetiştirdik...

Eklenti 320831

tohum alınıp dağıtılmak üzere...

Teşekkürler Tekin bey, gelecek yıl Pembeleri İzmir ve kasabaların pazarlarında daha çok göreceğiz..

Teşekkürler...
Ankarada da görsek..

Halil Önen beğendi.
Asiye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2012, 20:52   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-08-2011
merhaba,

acilen bu super marmande - pembe domates tohumu edinmek istiyorum. 15 tane civarı yeterli olur. ilgilenirseniz cok memnun olacagım.

Blackcat34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2012, 14:09   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-03-2012
pembe domates tohumunu bulabildiyseniz benide bilgilendirirseniz sevinirim...

rungoksel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 10:14   #15
IMP
Ağaçsever

IMP's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2009
geçen seneden sn.gulbirsen ve sn.serkyil e tohum sözüm var.
onlara gönderim yapacağım inşallah geçen yılki ürünlerden aldığım tohumlarla biraz tohum sayımı arttırdım. Arzu eden başka arkadaşlara da yapabilirim özelden adres bilgisi gönderirlerse.
saygılar

IMP Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2012, 18:07   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-08-2012
Bu domatesin tohumunu nerden bulabilirim ?

isl4m Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2012, 09:24   #17
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi isl4m Mesajı Göster
Bu domatesin tohumunu nerden bulabilirim ?
Buradan.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2012, 22:28   #18
Ağaç Dostu

Yeşile_Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 22-08-2012
Bu sene mayıs ayı içerisinde pazardan 5 adet sırık domates fidesi aldım. Fideleri bahçeye ektim. Bahçe işlerini çok iyi bilen birisi değilim, deneye yanıla öğrenmeye çalışıyorum, araştırıyorum. Ektiğim 5 adet domates fidesi çok büyük meyveler verdi.

4 büyük domatesin ortasında olan ise,sonradan ektiğim oturak domateslerden. Aralarında büyük fark var , bir tanesi nerede ise 250-300 gr gelecek büyüklüğe ulaştı. Bunlar pembe domates mi,eğer pembe domates ise cinsi nedir çok merak ediyorum.

Sulama ve bakımda hatalarım oldukça fazla. Domateslerin ilk meyveleri çok iri ve güzel oldu. Ancak sonradan gelenler,oldukça ufak kaldı ve çürümeye başladı. Bir de yeşil böcekler dadandı,onlardan da kurtuluş yok. Domatesleri yeşilken toplayıp,balkonda kızarmaya bırakmaktan başka çarem kalmadı. Böcekler için ne yapabilirim? İlaç kullanmadan onlardan kurtulmam mümkün mü?

Orcn ve mrduran beğendi.
Yeşile_Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2012, 21:26   #19
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yeşile_Özlem Mesajı Göster

4 büyük domatesin ortasında olan ise,sonradan ektiğim oturak domateslerden. Aralarında büyük fark var , bir tanesi nerede ise 250-300 gr gelecek büyüklüğe ulaştı. Bunlar pembe domates mi,eğer pembe domates ise cinsi nedir çok merak ediyorum.

Sulama ve bakımda hatalarım oldukça fazla. Domateslerin ilk meyveleri çok iri ve güzel oldu. Ancak sonradan gelenler,oldukça ufak kaldı ve çürümeye başladı. Bir de yeşil böcekler dadandı,onlardan da kurtuluş yok. Domatesleri yeşilken toplayıp,balkonda kızarmaya bırakmaktan başka çarem kalmadı. Böcekler için ne yapabilirim? İlaç kullanmadan onlardan kurtulmam mümkün mü?

Sayın Yeşile_Özlem. İri domatesleriniz Marmende cinsi domatesler Pembe domatesler de aynı sınıfa giriyor. Marmende cinsi domatesler hiprit değildir. her yıl tohum alınabilir. Hiprit domatesler den tohum f1 lerden ilk yıl alınabilir ama aynı verimi vermemesine rağmen ihtiyacı karşılayacak kadar verebilir. Daha sonraki tohumlar açılım gösterip verimi düşüreceği gibi şekli de bozulur.
Marmende cinsi domatesler sofralık domates olup çok lezzetli olurlar. Tek dezavantajı raf ömrü çok kısadır. Tüketiciye ulaşanakadar bozulur. Bu yüzden pek yaygın üretilmez.
Domateslerin ilk meyveleri iri olması normal daha sonrakiler de iri olması için ilk salkımlardaki domates sayısını düşürmek lazım. Aynı salkım da bulunan 3 den ya da 4 ten sonraki meyveleri büyümeye bırakmadan koparıp atmak lazım ki oradaki harcanacak enerji yukarıdaki salkımlara gitsin.
Böceklerden kurtulmanın doğal yolları için buradaki başlığa göz atarsanız aradığınız bilgileri bulabilirsiniz. Kolay gelsin.

Eski 26-08-2012, 16:01   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-08-2012
Bitki yetiştirmede uygun sıcaklık değerleri

Merhaba
Mardin ilinde ikamet etmekteyim. Yazları burası çekilmez oluyor.
Bu sıcaklıkta sebze yetiştirmede sorun yaşar mıyım.

mrduran beğendi.
ikassap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2012, 23:40   #21
Ağaç Dostu

Yeşile_Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 22-08-2012
Sayın Tekin, merakımı gidermiş oldunuz, bu domateslerin ne cins olduğunu nette çok araştırmıştım. Bu siteyi de o aramalar sırasında buldum. Domateslerin büyüklükleri beni şaşırtmıştı. Dediğiniz gibi çok lezzetliler ancak çok narinler. Kısa sürede tüketmeye çalışıyorum. Domateslerden tohum da aldım. Seneye tekrar bu domatesten ekmek istiyorum, çünkü diğer domateslerden çok daha lezzetli geldi bana.

Yarın inşallah, dediğiniz gibi dallarda fazla olan domatesleri koparıp atacağım. Hala meyveler olmaya devam ediyor ama ufak kaldılar.

Verdiğiniz linki inceleyeceğim. Umarım böceklerden kurtulmamı sağlayacak bir tarif bulabilirim. Oturak domateslerimi de iyicene sömürdüler

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.

Halil Önen beğendi.
Yeşile_Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2008, 02:12   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 225
Toprağıyla birlikte değişim yaptıktan sonra sorun olmaz... Aman dikkat edin!..
Başlarına bir şey gelirse ben neden oldum diye çok kötü olurum... Çünkü bu halleriyle neşeleri yerinde...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2008, 09:44   #23
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
Buyrun Todor

Name:  pdc.jpg
Views: 1428
Size:  43.2 KB

Maviş beğendi.
MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2008, 18:24   #24
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Domateslerimin toprağına 1 Su bardağı kadar toz kireç attım. Bakalım neler olacak!
Sayın uzman16,
Bir köke 1 su bardağı ise çok fazla. Ben toprakta yetiştiriyorum, 1 köke 1 yemek kaşığı yeterli oluyor. Kök çevresine, toprağın üstüne atıyorum. Damlama sulama ile yavaş yavaş toprağa karışıyor. Eğer sezon sonuna doğru yeterli gelmezse 1 kaşık daha veriyorum. (ikinciyi gözlemleyerek, gerekirse veriyorum)
Eğer saksıda yetiştiriyorsanız 1 tatlı kaşığı kullanın, temmuz gibi gerekirse bir daha verirsiniz. Kirecin fazlasıda zararlı.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2008, 13:35   #25
Ağaç Dostu

Süha Şendoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2007
Galeri: 38
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Sevgili turco.pembe domatesın durumu budur
Toprağı az koydum ki boğazlama yapabileyim.
Tekrar teşekkürler
Sevgili Cemo,
Yolculuk fideleri bayağı etkilemiş bu fideler benim kendi fidelerimden değil eğer başarısız olursanız bir şekilde benim fidelerden de ulaştırmağa çalışırım.

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2008, 11:58   #26
Yeni Üye

tulosh's Avatar

Giriş Tarihi: 05-11-2007
Birşey sormak istiyorum
Pembe domatesi önümüzdeki baharda tohumdan ekeceğim fakat bu domatesler çok irice oldukları için dallar taşımayıp toprağa iniyorlar. Toprakla temas ettiklerinde domates çürümez mi? Çürürse ne yapmak gerekir?

tulosh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2008, 16:16   #27
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Galeri: 181
Tekin bey'i kutluyorum.

Merhaba,

Tekin bey'i pembe domates yetiştirme becerisinden ötürü kutluyorum.

Hepimizin yapması gereken de aslında Tekin bey'i izlemek. Tabi hepimizin Pembe Domates tohumu üretmesi gerekmiyor. Kaybolmaya yüztutan tatlarımızı yeniden canlandırabiliriz.

Amasya Elması, Trabzon Hurması, İzmit Çileği, Çanakkale Domatesi, Balıkesir Biberi, Tokat Yaprağı, Anamur Muzu, Finike Portakalı, Ankara Armutu, Kastamonu Sarmısağı, Malatya Kayısısı, Giresun Fındığı, Nevşehir Patatesi, Kısaca yurdumuzun her yöresinin bir zenginliği var. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Siz başkalarını ekleyebilirsiniz.

Bu gibi tatları kaybetmememiz lazım. Her sene yemesek bile sadece tohumun sürekliliğini devam ettirmek uğruna yetiştirmeliyiz diye düşünüyorum. İleride torunlarımızın kullanabileceği essiz tatlar olabilirler.

Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2008, 18:46   #28
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tulosh Mesajı Göster
Birşey sormak istiyorum
Pembe domatesi önümüzdeki baharda tohumdan ekeceğim fakat bu domatesler çok irice oldukları için dallar taşımayıp toprağa iniyorlar. Toprakla temas ettiklerinde domates çürümez mi? Çürürse ne yapmak gerekir?
Pembe domatesler den ekmeyi düşünmeniz güzel ve isabetli bir karar. PEMBE Domateslerin Ağır gelip yere düşmesin diye ya bir sırık destek **** yukarıdan aşşaığya ip sarkarak desteklemeniz gerekiyor. Alt kısımda bir resim yüklemeye çalışacağım umarım size yardımı dokunur.

Sayın Oğuz Karsan Övgüleriniz için çok teşekkürler hiprit olmayan pek fazla tohum kalmadı memleketimizde. Bende elime geçenleri çoğaltmaya çalışıyorum. Benim PEMBE DOMATESLERİ bu sene kargalar ve kuşlar çok sevdi bana az miktarda yemek nasip oldu. AMA kuşlardan ve kargalardan arta kalanlardan. Yaklaşık ON BİN adetkadar adet tohum çıkardım seneye biraz daha fazla ekmeyi düşünüyorum ****** paylaşmayıda.
Hiprit olmayan sırık barbunya ince kıl svri biber Yaprak bezelye vs Tohumlarınıda alıyorum .

Eklenen Resimler

Eski 19-08-2009, 10:45   #29
Yeni Üye

nimbus's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2009
Yalova'da pembe domates bulma şansınız var. Eğer yolunuz düşerse. Bana elden ulaştırılan pembeler kısacık yola bile dayanamamışlardı, o yüzden söylüyorum.

nimbus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2010, 13:33   #30
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2008
Merhaba,

Elimde bahçeme dikeceğim organik yer domatesi fideleri var. Fakat yer domatesi için dikim aralığının en az 140-150 cm olması gerekiyor. Aralıklar çok büyük olduğu için alanı verimli kullanmak adına iki domatesin arasına domatesle birlikte dikilebilecek başka bir sebze (yeşillik hariç) dikmek mümkün müdür? Örneğin patlıcan ve biber fideleri de var elimde, bunlardan aralara dikebilir miyim?

peaceseller Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026