Balıkesir manyas lıyım, her sene köye gider, ancak yiyip içip gelirdim, tokumlarımı da bahaustan alıp eker dikerdim. Neden hiç köyden tohum almadım bilmiyorum. Bu sene köyden 3 kişiden pembe domates tohumları alıp hemen hepsini ektim. Ayrıca köyden sırık domatesi, salatalık bamya da aldım. Biraz abarttım sanırım ama tohumların yarısını ayırmama rağmen 100-150 arası fidem var. Arzu edene fide(gelip alabilirse), veya tohum yollayabilirim. Ancak tohum bu sene çok yok. Seneye inşallah tohumları alıp avuç avuç yollarım. Tabii tam izah ederse bi arkadaş tohumları nasıl alacağımı(biraz biliyorum da domates her fideden 1 tane mi alınır, en son ürün mü ilk ürün mü, en güzel olanı mı, olmuşken mi alınır, üzerinde çürümeye dek bırakılır mı biraz farklı bilgiler var bu konuda)
Ayrıca geçen sene annemin aldığı saksıda süs biberi vardı, turuncu, uçları siyah hafif acı. Bibere bayılmadım ancak o kadar azimle biber verdi ki, biz topladıkça çiçek açtı. Mübalağa olmasın yaklaşık 4-5 ay biberini aldık. Bunların üzerinde son biberleri (4-5 tane) üzerinde bıraktım bitki kuruyana kadar. Sonra alıp güneşte kuruttum. Bu sene ektim inanır mısınız hepsi çıktı. Yaklaşık 32 tane de süs biberim var saksılık. Onlardan da arzu eden varsa veririm. Cinsini bilmiyorum çok çeşidi var, ilk meyveler krem, sonra turunculaşıyor, uçları siyah, ufak tombul turşu biberler gibi
Sağlıcakla kalın
|