Tekin Bey,
Ben bu sene kapalı balkonumda akan su kültüründe 3 adet pembe domates yaptım. Tohumları Altınoluk' ta üretici köylüden aldığım domateslerin çekirdeğinden kurutmuştum. 2010 Kasım' dan beri bütün Istanbul şartlarına dayanarak bugüne geldiler. Topraksız tarımda yaptığım için bir fiyasko olur diye safhalarını da paylaşmamıştım. Şu ana kadar bir aksilik yaşamadım ama oluşan domatesler irileşmeden pembeleşmeye başladı. Cinsini sırık mı oturak mı olduğunu bilmediğim için başlangıçta pek koltuk almadım. Amacım pembe domatesin su kültüründeki performansını görmekti. Olabileceğini gördüm ama domateslerin irileşmemesi beni düşündürdü. Domateslerin erken iklim şartlarında oluşması ve uzun zamandır havaların ısınmasını beklemesi etken olabilir mi?
|