![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Mayıs ayın da ektiğim domates fideleri çiçek açmadı. Dört günde bir suluyorum. Artık açmaz derseniz ne yapayım söküp atıcam mı? Yoksa saksıda kalsınlar sulamaya devam mı edeyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-01-2009
|
bilimsel olarak bişey demiyorum ama bence evin içinde güneş görmemesinden çiçek açamıyorum. güneş gören bir balkona veya cam kenarına koyarsanız.. bu sene domates alırsınız bence.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
ben çiçek açmayan domates hiç görmedim. Tohumlama isteyen bir tür olabilir mi, bilemem. Bu kadar güzel, rahat, bir eli balda bir eli yağda hala çiçek açmıyorsa... Benim kaynana gibi yapın, aynayı yüzüne karşı tutun, neden çiçek açmıyorsun, neden meyve vermiyorsun, diye azarlayın, kızın, bağırın, çağırın ve yüzüne üç kere tükürün, (tüüü, tüüü, tüüü, diye) utanacaktır, çiçek açacak, meyve verecektir, üç gün, üç gece sonra. Yine vermezse, utanmazın biridir, Ceza olarak bazı dallarını budayın, ölüyorum zannedecek, üç gün, üç gece sonra çiçek açacak, meyve verecektir. Yine vermezse, katli vaciptir. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
üç gün, üç gece, cümleleri hariç hapsi doğru. İster bilimsel değil deyin, ister batıl inanç değil, ister tesadüf etmiştir deyin, böyle bir şey var ve tecrübeyle sabit... Saygılar (ağaçların ve bitkilerin dilinden anladığını iddia eden ve ermişliğe doğru ilerleyen ''yürü ya kulum'' diye destek bekleyen form üyesi). ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Alıntı:
Bahtiyar Bey sizde sağolun daha iyi güneş görsün diye eşimle dükkana gönderdim, malum benim balkonum yok. Pencerenin önü ne kadar çok güneş alsada orası daha iyi gelir inşaallah. Bakalım çiçek açar açmaz resmini yükleyeceğim. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|