agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni2609Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-07-2013, 23:19   #1801
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
İldi salkım domates bu sene çok hızlı gelişiyor. Geçen sene sırık yetiştirememiştim. Bu sene ne yapacam bilmiyorum. Şimdiden 2 metre oldu bile.

Name:  ildi_salkim_domates.jpg
Views: 1944
Size:  68.2 KB

Salkım domates bu sene çok iyi durumda. Meyveleri hem iri hemde daha sert bir yapısı var. Bunların tamamını tohumluk bırakmayı düşünüyorum. Yeni salkımlar oluşturmaya başladı. Geçen sene tad ve verim olarak memnun olduğumuz bir domates çeşidiydi.

Name:  salkim_domates.jpg
Views: 1718
Size:  42.9 KB

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2013, 12:42   #1802
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-07-2013
Arkadaslar hepnize kolay gelsın beım turkcem bıraz zayıf hatam olursa lütfen benı hos gorun sızden bır rıcam olacak ben 2 hafta once normal manavdan aldığım bır domatesı can sıkıntısından cekırdeklerınden ayırıp toprağa ektım su anda 40 tane fıdem oldu ve onlara çocuklar gıbı mutlu bır sekılde bakıyorum benım sıkıntım bahçem yok terasım var fakat cok kucuk sımdı bu fıdelerı kucuk plastık bardaklarda tutuyorum ama daha buyuk alana gecrımem gerek cogunu dagatıcam kendıme 10 tane tutmak ıstıyorum saksı cok yer kaplar onun ıcın 4 lıtrelık pet su kapları düşünüyorum uygunmudur lütfen banayardımcı olurmusunuz degerlı dusuncelerınızle

herkeze cok tesekur ederım

saygılar ve secgıler

basili Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2013, 23:03   #1803
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-04-2013

Acemiyim,ilk senem,Balkonda bu kadar oluyor
Ayrıca ilk mesajım

hgezginn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2013, 12:30   #1804
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2013
merhaba
bahçede ve saksıda yetiştirdiğim sebzelerim var. saksıda bu sene ilk kez domates yetiştirdim gayette memnunum birçok kişinin bahçede bile yetiştiremeyeceği domatesler yetişti saksıda. ama yinede sorunum var ne yazık ki. sorunun aşırı sıcaklıktan ve yakıcı öğle güneşinden dolayı bitkilerdeki çiçek dökümü ve gelişim yavaşlaması oldu. Safranbolu ilçesini bazılarınız bilir karasal iklim hakim ve yaz sıcakları çok etkilidir gündüzleri. sıcaklık gündüzleri 30-40 derece arasında seyrediyor.. ben bitkilerimin üstüne gölgelendirme tülü gererek çiçek dökümünün ve büyüme yavaşlamasının önüne geçmek istiyorum ama bunun için ne kadarlık bir gölgelendirme yapmam konusunda kararsız kaldım. Karabük-Safranbolu iklimine göre %55 gölgelendirme yapmak fazlamı gelir yoksa %25 lik bir gölgelendirme yapan tül almalıyım. buralarda tülle gölgelendiren pek yok onun için danışamadım genelde seraların üstleri kireçle boyayarak ya da bez parçalar atılarak gölgelendirme yapılıyor. ne kadarlık bir gölgelendirme tülü kullanmak gerektiği hakkında yardımcı olabilirmisiniz acaba?
teşekkür ederim.

efor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2013, 12:41   #1805
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi basili Mesajı Göster
Arkadaslar hepnize kolay gelsın beım turkcem bıraz zayıf hatam olursa lütfen benı hos gorun sızden bır rıcam olacak ben 2 hafta once normal manavdan aldığım bır domatesı can sıkıntısından cekırdeklerınden ayırıp toprağa ektım su anda 40 tane fıdem oldu ve onlara çocuklar gıbı mutlu bır sekılde bakıyorum benım sıkıntım bahçem yok terasım var fakat cok kucuk sımdı bu fıdelerı kucuk plastık bardaklarda tutuyorum ama daha buyuk alana gecrımem gerek cogunu dagatıcam kendıme 10 tane tutmak ıstıyorum saksı cok yer kaplar onun ıcın 4 lıtrelık pet su kapları düşünüyorum uygunmudur lütfen banayardımcı olurmusunuz degerlı dusuncelerınızle

herkeze cok tesekur ederım

saygılar ve secgıler
umarım manavdan aldığınız domates hibrit tohumdan üretilmemiştir. yoksa bitkileriniz kısır çıkar.Şansınıza artık görmeden bilemezsiniz. yetiştirme ortamı için ise 4 litrelik bir saksı çok küçük ne kadar gübrelerseniz gübreleyin verim alamazsınız. çünkü kökler gelişemez.forumda domates yetiştiriciliği için gerekli saksı ebatları önceki mesajlarda anlatılmış domates çeşidinize göre o mesajlardaki saksı ebatlarını seçmelisiniz..

efor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2013, 18:52   #1806
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-06-2012
sn basili;
10 adet 4 lt lik saksıdansa ben olsam 3-4 adet en az 20-25 lt lik mumkunse yayvan degil derin saksılarda birer kök domates yetistirirdim(yer sıkıntınız olduğundan)..
hem ürün alma şansınız olur hem de 10 adet 4 lt saksıya göre daha az yer tutar.
4 lt saksıya ekeceginize hic ekmeyin daha iyi.. acımasız oldu ama maalesef öyle..

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2013, 13:24   #1807
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Santini domatesler boyut olarak pek tatmin etmesede verim olarak tatmin edici. Umarım tadı da tatmin eder.

Name:  santini_domates.jpg
Views: 1735
Size:  59.6 KB

Name:  santini.jpg
Views: 1792
Size:  57.7 KB

Eski 26-07-2013, 13:26   #1808
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Seneye bolca yetiştirmeyi düşündüğüm salkım domates. Verimi gayet güzel.

Views: 2978
Size:  71.7 KB

Eski 26-07-2013, 13:29   #1809
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Pembe domatesler ve sanmarzanolar. İkiside seneye bolca yetiştirilecek.

Name:  pembe_ve_sanmarzano.jpg
Views: 1408
Size:  67.2 KB

Name:  sanmarzano_ve_pembe.jpg
Views: 1704
Size:  74.7 KB

Eski 26-07-2013, 13:30   #1810
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Sarı salkım domates de verimi güzel domateslerden.

Name:  sari_salkim_domates.jpg
Views: 3920
Size:  58.4 KB

Düzenleyen limon_sever : 01-08-2013 saat 21:49
Eski 26-07-2013, 13:32   #1811
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Sarı ampul domates bu sene verim açısından şaşırtıcı. Bu salkımda çok fazla meyve var.

Name:  sari_ampul_domates.jpg
Views: 1575
Size:  54.7 KB

Eski 26-07-2013, 13:34   #1812
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

İldi salkım domateslerde yine tüm çiçekler meyveye dönmedi. Sanırım diğer çiçekler bu meyveler olgunlaştıktan sonra meyve bağlayacak. Geçen sene de ilk meyveler çok iri olmuştu.

Name:  ildi_salkim_domates.jpg
Views: 1996
Size:  74.5 KB

Eski 26-07-2013, 18:05   #1813
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Sn ciroz, Christopher Columbus'u yetistirdiginize cok sevindim. Etli, salca ve konserve icin cok uygun bir cesit. Salcalik ekim icin San Marzano cok bilinir ama aslinda verim ve lezzet acisindan cok daha iyi domates cesitleri var.

Gecen seneki etkinlige bir de Ludmilla's Red Plum adinda bir cesit gondermistim. Onu da sanirim Sn bahcedenn yetistiriyor. Ludmilla's Red Plum da cok yuksek verimli. Salcalik domatesler genelde taze yemelik icin cok lezzetli olmazlar ama Ludmilla's Red Plum hem taze yemelik olarak, hem de iri ve etli meyveleriyle salcalik olarak cok degerli. Christopher Columbus'u da tattiginizda nasil bulacaksiniz merak ediyorum. Bitkinin ustunde kac tane meyve var?

tiryaki ve ciroz beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2013, 01:04   #1814
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-07-2007
2013 hasat yaklaşıyor :)

bu sene santiniler bayağı gelişti bu arada san marzano domateslerden yapacağımız sosları merak ediyorum ilk defa deniycez

Eklenen Resimler

avcı66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2013, 01:09   #1815
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-07-2013
Merhaba arkadaşlar

Arkadaslar araniza yeni katildim herkeze selamlarimi iletiyorum oncelikle.sizlere sormak istedigim ozenle dikerek sulamasini yaptigim domateslerim suanda 40-50 cm kadar oldular.fakat toprakta hic gubre yok yani suana kadar vermedim.elimde dedemden aldigim elenmis hayvan gubresi var.bunu basil vermeliyim.sulandirarak mi yoksa kuru olarak kokune mi vermeliyiz.biraz cossun guzel domatesler elde ediyim istiyorum.yardimlarinizi bekliyorum size yardimci olabilcegini dusundugum domateslerimin resminide ekliyorum..

Eklenen Resimler

remifasollasido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2013, 01:58   #1816
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Santini domatesler boyut olarak pek tatmin etmesede verim olarak tatmin edici. Umarım tadı da tatmin eder.
Santinilerin boyutları tam olması gerektiği gibi ve bu yılın jenerasyonuna çok uygun. Siz daha büyük olduklarını mı düşünüyordunuz?

Not: Pembeleştiği zaman bekletmeden toplamalısınız. Çeşidin rengi pembedir (kırmızı değil). Dalında gereğinden fazla kalırsa çatlama yapabilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2013, 09:07   #1817
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Santinilerin boyutları tam olması gerektiği gibi ve bu yılın jenerasyonuna çok uygun. Siz daha büyük olduklarını mı düşünüyordunuz?

Not: Pembeleştiği zaman bekletmeden toplamalısınız. Çeşidin rengi pembedir (kırmızı değil). Dalında gereğinden fazla kalırsa çatlama yapabilir.
Biz de bu sene ilk defa Santini yetiştiriyoruz.
İlk hasatımızı bir kaç meyve olarak yaptık. Göreceli kırmızı olanların aroması pembelere göre daha azalmış gibi geldi bize.

Santini' nin lezzet ve aromasından çok memnunuz.
Verim konusunda ise gerçekten şaşırtıcı, neredeyse her sürgünden meyve veriyor.

Tohumlar için ayrıca teşekkürler.

Name:  DSCF3064.jpg
Views: 1338
Size:  73.5 KB

Name:  DSCF3062.jpg
Views: 1300
Size:  71.6 KB

Name:  DSCF3061.jpg
Views: 1273
Size:  67.6 KB

Name:  DSCF3060.jpg
Views: 1311
Size:  73.1 KB

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2013, 09:21   #1818
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sn ciroz, Christopher Columbus'u yetistirdiginize cok sevindim. Etli, salca ve konserve icin cok uygun bir cesit. Salcalik ekim icin San Marzano cok bilinir ama aslinda verim ve lezzet acisindan cok daha iyi domates cesitleri var.

Gecen seneki etkinlige bir de Ludmilla's Red Plum adinda bir cesit gondermistim. Onu da sanirim Sn bahcedenn yetistiriyor. Ludmilla's Red Plum da cok yuksek verimli. Salcalik domatesler genelde taze yemelik icin cok lezzetli olmazlar ama Ludmilla's Red Plum hem taze yemelik olarak, hem de iri ve etli meyveleriyle salcalik olarak cok degerli. Christopher Columbus'u da tattiginizda nasil bulacaksiniz merak ediyorum. Bitkinin ustunde kac tane meyve var?
Sn birnefestoprak,
Tohumlar için tekrar teşekkürler.
Umarım hakkını verir, tohumlarını da alıp tekrar dağıtıma sokabiliriz.

Şu an tek kök bitkide 10-12 adet meyve var, meyve büyüklükleri gayet iri, tepelerden de çiçek vermeye devam ediyor.

Eski 31-07-2013, 09:36   #1819
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Alıntı:

Fotolarda gördüğüm sanki bunların iki katı gibiydi. Göz yanılmasından dolayı yanlış bir düşünceye girmişim. Ben de neden meyveleri gelişemedi diye düşünmüştüm.

ciroz beğendi.
Eski 31-07-2013, 23:32   #1820
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Name:  c_purple1.jpg
Views: 1267
Size:  49.9 KB
Name:  c_purple2.jpg
Views: 1263
Size:  67.9 KB
Name:  c_purple3.jpg
Views: 1235
Size:  50.1 KB

Cherokee Purple. Bu çeşidin bu kadar büyüdüğünü de ilk kez görmüş oldum.

Eski 01-08-2013, 09:24   #1821
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2013
Red face

Merhaba arkadaslar,

Insallah herkesin diktikleri mahsule donuyordur ve hayirlisiyla yeriz diye umuyorum. Bir ziraat sitesinde domatesler icin soyle bir tavsiye vardi, acaba dogru mudur? "Son mahsulu alacaginiz tarihten 1-2 ay oncesinden domates fidesinin bas kismini kesiniz ki fidenin gucu tepeye gidecegine, alt taraftaki domateslere gitsin"

Biraz mantikli geldi ama bas kismi kesincede yeni yaprak, yeni dal gelisimi olmayacak diye de mantiksiz geldi bana. Bilgisi olan var mi acaba bu konu uzerinde.

zebra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2013, 22:21   #1822
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Budama konusunda Sn ciroz'a, cesidin belirleyici olmasi konusunda da Sn MeyveliTepe'ye katiliyorum. Bir de bitki eger cok fazla budanirsa, meyveler gunesten tam anlamiyla korunamayacagi icin gunes yaniklari gelisebilir.

Koltuk alma ve budama uygulamalarini gerceklestirenleri tesvik eden nedenler nelerdir? Amac, meyvelerin daha cabuk olgunlasmasini saglamak ya da daha az sayida ama daha buyuk meyveler elde etmek mi?

Eski 03-08-2013, 23:11   #1823
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2011
koltuk alımı

[QUOTE=ciroz;1186662]Bu sene domates yetiştirmede ikinci senemiz.
Sırık domateslerde koltuk alma ( budama/pruning) etkisini gözlemlemek adına ( normalde bitkinin kendi formunu korumasını ve öyle gelişmesine inanıyoruz ) denemek amaçlı, aynı çeşit sırık domateslerin bir kısmında koltuk alarak ilerleyip, bir kısmında bitkiyi olduğu gibi bıraktık.

Belki bizim detaycı yaklaşımımızdan, gördüğümüz her koltuğu alarak yetiştirdiğimiz bitkilerde benzer sorunlarla karşılaştık.

Şehirli insan hızından/kibrinden uzaklaştıkça, yavaşlayınca etrafta olup bitenin farkına varıyoruz.
Zamanla çeşitleri, toprağı, bitkiyi, zararlılarını, faydalılarını, kardeş bitkilerini, gözlemleyerek, öğrenerek ilerliyor insan.

Bu bilgiler/deneyimler de paylaştıkça çoğalıyor.

ciroz genelde örtü altı üretim faaliyetlerinde biz ziraat danışmanları olarak genellikle koltuk alımını teşvik ediyoruz koltuk alımı bir nevi bitkinin bu oluşan filizlerinin gübre ve suyundan hırsızlık yapmaması için yapılır çünkü bitki normal büyüme boy uzatma ve meyve oluşturma için bir enerjiye ihityaç duyar buda gübre ve sudan sağlanır koltuk alma bir nevi bitkinin boyunu uzatma kaliteye hatta meyveye dönük bir kalite yatırımıdır bu en son bitkide tepe filizi alımıyla noktalanmış olur

danışman_32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 00:06   #1824
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Hangi tip domates bitkisinde, ne zaman koltuk almalı.

Name:  domates1.jpg
Views: 1386
Size:  78.2 KB

Bu bitkide koltuk almasaydım muhtemelen arap saçına dönerdi. Buna rağmen 2 metreyi aşan kısımlara dokunmuyorum, üst tellerin üzerine yayılıyorlar.

Name:  domates2.jpg
Views: 1323
Size:  66.0 KB

Bu bitkide koltuk almasaydım büyük ihtimal zayıf filizlerden böyle salkımlar vermeyecekti.

Name:  domates3.jpg
Views: 1440
Size:  67.4 KB

Bu bitki biraz arap saçı olmasına rağmen her filizden salkım veriyor, çiçekler neredeyse %100 meyve bağlıyor ve taşıyabiliyor. Dolayısıyla koltuk almıyorum.

Name:  domates4.jpg
Views: 1423
Size:  66.9 KB

Bu bitkide tek salkımda 4 kg civarında domates var. Böyle 3-5 civarında salkımı taşıyabilmesi için salkımların ana gövdeden gelmesini sağlamak daha mantıklı.

Name:  domates5.jpg
Views: 1516
Size:  68.0 KB

Bu çeşit ise zaten oturak. Koltuk almıyoruz.

Not: Son birkaç mesajı domates yetiştirme başlığına taşımak daha doğru olacak

uğurluduygu beğendi.
Eski 04-08-2013, 17:19   #1825
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Sn ciroz,

Yapraklar, bitki gelisimine katilan onemli organlar. Bazi uygulamalarda, bitkide neredeyse sadece ana daldaki yapraklar kalacak sekilde budama yapildigini, bitkinin gunes isigini absorbe eden ortusunun buyuk oranda ortadan kaldirildigini goruyorum. Bu, bana gore verimi tesvik eden birsey degil. Budama yapilan bitkinin, budama yapilmayan bitkiye gore daha yuksek verime ve daha iri meyvelere sahip oldugu savinin ustunde uzun uzun tartisilabilir.

Alinan koltuklarin herbiri, ustunde yeni cicekleri tasiyacak yeni filizler veriyor. Yeni filizler, yeni meyveler demek. Sirf bu yuzden, iri meyveli cesitleri bir kenara biraksak bile, kucuk meyveli kiraz ve erik domates cesitlerinde koltuk almanin aksine verimi dusurecegini dusunuyorum.

Eger gorece erken bir hasat istiyorsaniz, sadece ana dal ustundeki meyveleri birakip, koltuk alabilirsiniz. Boylece bu dal ustundeki meyvelerin daha erken kizarmasini tesvik etmis olursunuz.

Bitkinin yere yakin dallarini budamak ve ozellikle yaprak ortusu yogun olan cesitlerde daha yukardaki dallari seyreltmek, hastaliklarin ortaya cikmasini/yayilmasini yavaslatmayi ve hava sirkulasyonunu (ozellikle seralarda) saglamak acisindan onemli. Bir de tabii, budama yapmak bitki bakimini ve hasadi kolaylastiriyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciroz Mesajı Göster
Bu sene domates yetiştirmede ikinci senemiz.
Sırık domateslerde koltuk alma ( budama/pruning) etkisini gözlemlemek adına ( normalde bitkinin kendi formunu korumasını ve öyle gelişmesine inanıyoruz ) denemek amaçlı, aynı çeşit sırık domateslerin bir kısmında koltuk alarak ilerleyip, bir kısmında bitkiyi olduğu gibi bıraktık.

Belki bizim detaycı yaklaşımımızdan, gördüğümüz her koltuğu alarak yetiştirdiğimiz bitkilerde benzer sorunlarla karşılaştık.

Şehirli insan hızından/kibrinden uzaklaştıkça, yavaşlayınca etrafta olup bitenin farkına varıyoruz.
Zamanla çeşitleri, toprağı, bitkiyi, zararlılarını, faydalılarını, kardeş bitkilerini, gözlemleyerek, öğrenerek ilerliyor insan.

Bu bilgiler/deneyimler de paylaştıkça çoğalıyor...

ciroz beğendi.
Eski 04-08-2013, 23:56   #1826
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Sn birnefestoprak,

Küçük bahçemiz, ilerideki yaşam alanımıza hazırlık adına deneyim kazandığımız bir etüd alanı.
Bu sene hem çeşit hem de alan olarak çoğaldık.

6 çeşit domates deniyoruz. Gerçekten de her çeşidin farklı özellikleri var.

Ticari kaygımız olmadığı için, bitkiler üzerinde erken hasat almak gibi bir derdimiz de yok.
Kimyasallardan uzak üretim yapmaya özellikle dikkat ediyoruz.

Karşılaştığımız sorunları deneyimleyen sizin gibi üyelerimiz, okuduğumuz farklı kaynaklar bize yolculuğumuzda ışık tutuyor.
Bu ışıkları, kendi süzgecimizden geçirerek uyguluyoruz. Deneyimliyoruz. Hatalar yaparak öğreniyoruz.

Belki biraz da duygusal yaklaşıyoruz her bitkiye. Onların tohumdan ürüne yolculuklarına şahit olmak bile bize büyük bir öğreti gibi geliyor.

Bu öğreti yolunda, bitkilerimizin hastalıklarından da, zaralılarından da, zararlılar için gelen yeni faydalılardan da, samimiyetle aynı sorunları yaşayan üyelerimizin deneyim ve paylaşımlarından da çok memnunuz.

Örneğin, bu seneki göreceli büyük hatalarımızdan biri, sebze adalarını yaptığımız alanın ( bahçedeki uzun güneş gören alan ) hemen yanındaki erik ağacının erikle yüklendiklendikten sonra kendine yakın olan adanın üzerine eğilmesi ve orada bir mikro klima oluşturarak nemi yükseltmesi gibi geliyor bize.

İkinci hatamız, yataklar için kullandığımız toprağı yeterince ve zamanında zenginleştiremediğimiz için. ( genişlettiğimiz yataklar için toprağı uzakça bir evin bahçesinden el arabasıyla yaklaşık 40-50 araba kendi ellerimle taşıdım ve dikime geç kaldığımız düşüncesiyle bir an önce dikime geçtim ) karşılaştığımız kalsiyum eksikliği.

Üçüncü hatamız, sulamayı akşam saatlerinde yaparak, ( belki mikro klimadaki nemi de yükseltmemiz ) mantarlara davetiye çıkarmamız olarak özetlenebilir.

Bunlara rağmen, bir iki kök kayıp dışında herşey yolunda.
Santini' lerden de ilk minik hasatımızı yapmış bulunuyoruz.
Ve çocuklar gibi sevinçliyiz.

Name:  santini-hasat.jpg
Views: 1195
Size:  41.0 KB

Herbirinize ayrıca teşekkürler...

uğurluduygu beğendi.

Düzenleyen ciroz : 05-08-2013 saat 01:22 Neden: fotoğraf eklendi...
Eski 05-08-2013, 10:39   #1827
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

San Marzanolar

Name:  san_marzano.jpg
Views: 1350
Size:  39.5 KB

Salkım Domatesler

Views: 2850
Size:  53.4 KB

Siyah Kırım Domatesler

Name:  siyah_kirim_domatesi.jpg
Views: 1391
Size:  42.9 KB

Name:  siyah_domates.jpg
Views: 1450
Size:  37.8 KB

Eski 05-08-2013, 21:14   #1828
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2012
Alıntı:

Santinileri de mutlaka tartmışsınızdır, kaç gr. geldiklerini paylaşırmısınız.

cetiner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2013, 21:59   #1829
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Tartmamıştım. Ortalama 15 gr civarında.

Eski 06-08-2013, 01:53   #1830
Ağaç Dostu

Murat Uysal's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2011
Santiniler küçük, dayanıklı, lezzetli, meyve niyetine yenebilen verimli bir çeşit. her sene yetecek kadar dikiyorum..

Seneye yeni bir bahçe kiralıyorum. 3500 m2 neyapacaz bakalım..

Murat Uysal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025