agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni2609Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-08-2013, 23:56   #11
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Sn birnefestoprak,

Küçük bahçemiz, ilerideki yaşam alanımıza hazırlık adına deneyim kazandığımız bir etüd alanı.
Bu sene hem çeşit hem de alan olarak çoğaldık.

6 çeşit domates deniyoruz. Gerçekten de her çeşidin farklı özellikleri var.

Ticari kaygımız olmadığı için, bitkiler üzerinde erken hasat almak gibi bir derdimiz de yok.
Kimyasallardan uzak üretim yapmaya özellikle dikkat ediyoruz.

Karşılaştığımız sorunları deneyimleyen sizin gibi üyelerimiz, okuduğumuz farklı kaynaklar bize yolculuğumuzda ışık tutuyor.
Bu ışıkları, kendi süzgecimizden geçirerek uyguluyoruz. Deneyimliyoruz. Hatalar yaparak öğreniyoruz.

Belki biraz da duygusal yaklaşıyoruz her bitkiye. Onların tohumdan ürüne yolculuklarına şahit olmak bile bize büyük bir öğreti gibi geliyor.

Bu öğreti yolunda, bitkilerimizin hastalıklarından da, zaralılarından da, zararlılar için gelen yeni faydalılardan da, samimiyetle aynı sorunları yaşayan üyelerimizin deneyim ve paylaşımlarından da çok memnunuz.

Örneğin, bu seneki göreceli büyük hatalarımızdan biri, sebze adalarını yaptığımız alanın ( bahçedeki uzun güneş gören alan ) hemen yanındaki erik ağacının erikle yüklendiklendikten sonra kendine yakın olan adanın üzerine eğilmesi ve orada bir mikro klima oluşturarak nemi yükseltmesi gibi geliyor bize.

İkinci hatamız, yataklar için kullandığımız toprağı yeterince ve zamanında zenginleştiremediğimiz için. ( genişlettiğimiz yataklar için toprağı uzakça bir evin bahçesinden el arabasıyla yaklaşık 40-50 araba kendi ellerimle taşıdım ve dikime geç kaldığımız düşüncesiyle bir an önce dikime geçtim ) karşılaştığımız kalsiyum eksikliği.

Üçüncü hatamız, sulamayı akşam saatlerinde yaparak, ( belki mikro klimadaki nemi de yükseltmemiz ) mantarlara davetiye çıkarmamız olarak özetlenebilir.

Bunlara rağmen, bir iki kök kayıp dışında herşey yolunda.
Santini' lerden de ilk minik hasatımızı yapmış bulunuyoruz.
Ve çocuklar gibi sevinçliyiz.

Name:  santini-hasat.jpg
Views: 1195
Size:  41.0 KB

Herbirinize ayrıca teşekkürler...


Düzenleyen ciroz : 05-08-2013 saat 01:22 Neden: fotoğraf eklendi...
ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025