![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
sitenin alışveriş bölümüne bakmanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Forumdan alacakaranlık satıyor. Şeyma Çiçeklik web sitesi var. Bilginize.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
tesekkurler nihayet buldum izini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
arkadaslar, her ne kadar koltuk alsam da boyle olusumlara engel olamiyorum bazen. sizce her resimde hangi budamayi yapmaliyim? renkle belirtirseniz sevinecegim. dokunma da diyebilirsiniz... tesekkurler Düzenleyen antihistaminik : 21-07-2013 saat 18:57 Neden: terminoloji hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
benim dusundugum; 1-kirmizi 2-kirmizi 3-sari ne dersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Doğru düşünmüşsünüz. Sonuncu sarıyı gösterdiğiniz yerden değil de sola giden yaprağı bırakıp yaprağın dibinden alabilirsiniz. Sonuncuda iki çiçek salkımı görüyorum ama nereden çıktığı görünmüyor. Salkımlar sarı ile işaretli sürgünde mi, diğerinde mi, arkada bir tepe daha mı var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ikisinde de salkim oldugu hallerde ne yapmali . budama yapmamali mi ya da daha bol salkimliyi birakip digerini mi uzaklastirmali. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
agaclar.net
|
İkisinde de çiçek olduğunda yukarıdakini bırakıp aşağıdakini almak daha iyi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
agaclar.net
|
![]() Yaklaşık on gün önce yerlerine yatık olarak diktiğim fidelerden birini bugün kırıldığı için değiştirdim. Köklerin durumu resimdeki gibi idi. Toprak altında kalan gövdeden beş ayrı yerden demetler halinde yeni kökler vermiş bu kökler çalışmaya başlamış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Dikimden once budama yaptiniz sanirim degil mi? Kac dal budamissinizdir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
agaclar.net
|
En uçta 2-3 yaprak dalı bırakmıştım sadece. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Ben de fideleri yatik dikime hazirlamak icin saksilariyla cimin uzerine yatirdim bu aksam. Ama gunes yokken sacma oldu galiba. Su an cikip duzeltsem mi diye dusunmekteyim :S |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
bence bütün fideleriniz güzel görünüyor bahsettiğiniz şeyler hastalık değil kanımca ama daha tecrübeli bilgili abilerimiz ne der bilemem.3. resimdeki yaprağıda bişey yemiş,kaplumbağa ya da çekirge ya da salyangoz olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
burdada araliksiz 2 gundur yagmur yagiyor bu hafta Sonuna Kadarda yagacak hemde cok soguk gecen yilda 2 hafta yagmisti herkes domatesini sokup atti insallah oyle olmaz yine . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
Siz yerlerine diktiniz mi fideleri? Benim kayinpeder gecen gun dikmis ama ben 2-3 daha bekleme taraftariyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bi kactanede saksilara ceri domates dikecektim onlar az beklesin Bâri en azindan hafta Sonuna kadar burdada ayni soguk hava 10 11 derece insallah bisey olmaz Bence de birazcik bekleyin En azindan hafta Sonuna kadar Ben maalesef dikmistim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yil ilk defa tohumdan fideleri elde ettim, benim fideler marketlerde satilanlara gore baya bodur kaldi, o yuzden yerlerine dikmeye korkuyorum. Deneme icin fazladan olan 2 altincilek fidesi diktim bakalim onlarin basina birsey gelecek mi? Sabir ya sabir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buyuyecekler simdilik gelisme yok bakalim altin cilek fidelerini nerden Aldiniz Ben tohumunu ektim olmadi bu hafta bakiyim bulabiliiyim . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Masallah nazar degmesin fidelerinize, cok guzeller. Burada havalar cok soguk oldugu icin hala yerlerine dikemedim domatesleri. Acaba fideleri dikerken, arik acip icine mi dikmek daha faydali olur yoksa actigimiz ariklarin yan-tumsek kismina mi dikmek daha mantikli olur acaba? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
agaclar.net
|
Sebze adasına değil de eski usul toprağa dikiyorsanız, önce arıkların içlerine dikin. Sonra bitkiler büyüdükçe tümsek kısımdaki toprağı bir kaç kerede arığa doldurup, arığı tümsek, tümseği arık yaparsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Merhabalar, Torf - toprak - keçi gübresi karışımında büyük saksılarda yetiştirmeye çalıştığım domateslerimle ilgili bir sorum olacak. Tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum. Fideleri gerçek yerlerine şaşırttıktan sonra şöyle bir sorun oluyor. Yaklaşık 15 tane fidemden 6-7 tanesini bu şekilde kaybettim. Gerçek yerlerine aldıktan 1-2 gün sonra kendilerine geliyorlar ancak tamam büyümeye başlıyorlar dedikten sonra gövdenin toprakla buluştuğu yerden kurumaya başlıyorlar. Toprağı açıp baktığımda köklerde sorun yok gibi ancak tam o bahsettiğim 1-2 cm lik gövde bölümünü tamamen incelmiş kopmak üzere kurumuş olarak görüyorum. Sorun fidelerden mi, topraktan mı, gübreden mi yoksa bir zararlıdan mı bir türlü karar veremedim? Bilgisi olan **** yardımcı olabilecek var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Ben sebze adalari olarak ayarlamistim bahcemi. Ada olunca baska bir tavsiyeniz mi var acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
agaclar.net
|
Kök boğazını kemirerek besin iletim kanallarını kesen danaburnu gibi bir zararlı söz konusu. Taze fidelerde bunu yaparlar. Bu yüzden fideleri yerlerine dikmeden önce 3-4 gün dışarıda tutarak sertleştirmek iyi bir önlem olur. Ben denemedim ama önerilen başka bir şey, fidenin kök boğazına 8-10 santim uzunluğunda aliminyum folyo sararak dikim yapılabilir. Böylece kök boğazına saldırı engellenmiş olur. Bir kaç hafta içinde folyoyu çıkarabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Teşekkürler MeyveliTepe, Şimdi gidip toprağı kontrol ediyorum. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
agaclar.net
|
Zararlıyı görebilmeniz büyük şans olur. Toprakta açtıkları tünellerde yaşarlar, geceleyin toprak yüzeyine çıkarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
domateste danburnu zararı her zaman olur annem domates ekerken köklerine tek tek ceviz yapragı sardırırdı böylece dana burnu yaklaşmıyordu şimdilerde pek yapmıyoruz bir ocaga iki fide ekip geçiyoruz ceviz yapragı iyi bir seceenk olabilir |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |