![]() |
|
![]() |
#1651 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-08-2012
|
Çeri dometesin ortak özelliği olabilir mi ? Çünkü benim de yapraklar içe kıvrık. @efor teşekkürler cevap için. Gübreleme yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Yapraklarin kivrilmasi genelde stres belirtisi oluyor. Her gun su vermemenizi oneririm. Toprak kurudukca verirseniz daha iyi olur. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
sayin torkulu, Eger imkan varsa domates fidenizi gunes alan bir balkona cikarin. Ic mekanda domates bitkisinden fazla bir verim alamazsiniz. Fazla su vermeyin. Ozellikle ciceklenme baslayinca suyu mutlaka azaltin. Topragin kuruluk durumu ve yapraklarin diriligi size rehberlik etmeli. Domates bitkisi hafif susuz kalinca soyunu koruma icgudusuyle ciceklenmesini artiracaktir. Gucunu meyve yapimia verecektir. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
![]() Bu mantikla bakarsak, biber patlican gibi degisik sebze-meyve icinde ayni olay gecerlidir diyebilir miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2011
|
Yardım
Domatesleri tohumunu bir uzun saksıda çimlendırdim. Bir sürü domates fidem oldu şimdi onları 10 saksıya felan yaydım ama 80 e yakın fidem var. Sonra forumlara baktım bir fide için 10 lt lik saksılar olması lazım deyince şu an ne yapacağımı şaşırdım. Bir sürü fidem var onlarada kıyamıyorum. Onları başka yerlere suyun içine koyarak götürebilirmiyim. O kadar fideyi nasıl taşıyabilirim Toprağımda çok az kaldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2011
|
Fotoğrafları
Bu fidelere yazık olmasın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Kökleri naylon poşet içinde kalacak şekilde ve yaş bir avuç killi toprak içinde 10-15 kadar fideyi bir kaç gün içinde saklama ve taşıma imkanınızın olacağını sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-08-2012
|
Balkondaki çeri domatesin 1 tanesinde yapraklarında boşluklar oluştuğunu gözlemledim bugün. Delik delik gibi ... Sizce bir açıklaması varmıdır ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
Merhabalar hobi olarak serada yetiştirmekte olduğum sırık domateslerimde ani baygınlıklar görülüyor akşam seradan çıkıyorum sapa sağlam sabah bakıyorum bayılmış boynunu bükmüş domateslerim hergün bir bir gidiyor serada damlama sulama var dikimde humik asit +organik biyofarm+tsp+yanmış ahır gübresi uyguladım fideleri dikerken sim derma uyguladım buna rağmen domateslerimdeki bu aniden bayılmalar ne olabilir sağlam olanlar gayet sağlıklı görünüyor ama en sağlıklısı bile aniden bayılıyor sorunuma cevap yazacak arkadaşlara çok teşekkür ediyorum saygılar selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
Siyah domates
Tohum takas şenliğinden. http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/6234-3.htm http://www.agaclar.net/forum/sebzele...tm#post1149915 http://www.agaclar.net/forum/sebzele...tm#post1149918 http://www.agaclar.net/forum/sebzele...tm#post1149921 http://www.agaclar.net/forum/sebzele...tm#post1149922 http://www.agaclar.net/forum/sebzele...tm#post1149923 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1662 |
Ağaç Dostu.
|
Genellemek yanlış olabilir. Patlıcan ve salatalık meyveye yattığında da su isteyen bitkiler. Salatalık susuz kalırsa tadı acılaşır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Fideleri iç mekandan dış mekana alırken yavaş bir geçiş süreci gerekir. İlk etapta 1-2 saat yeterli. Günün geri kalanını dışarıda ama gölgede geçirsinler. Sulamalarını gece yapın. 4-5 günde adapte olurlar. Kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Damla sulama ile yeteri kadar sulandıklarından emin misiniz? Bana yeteri kadar su alamıyorlar gibi geldi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Ağaç Dostu
|
domatesimin son hali. üst yapraklar bir anda güneşi gördüğü için zarar gördü. ama yine de çiçek açmaya başladı 2-3 günde toprak kurudukça su veriyorum , ve güneşi bi kaç saat görüyor. sonra gölgeye alıyorum. aynı olay bir daha olmasın diye diğer domatesi de balkona aldım. diğer saksı daki küçük olan da o. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
Domatesiniz yaprakları sıcaktan bayılsada meyve vermek için can atıyor anlaşılan ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
sayın Douglas fir damlama sulamayı 2 günde bir bazen 3 günde bir yapıyorum yeterli gelirmi şuan fideler 60 cm civarında serad ayrıca biber salatalık var onlarda bu sorun hiç yok bu arada sizden almış olduğum domates tohumlarım 15 cm fide oldular buları dışarıya bahçeye adalara ekeceğim dikimde sim derma uyguluyorum fungusit gerekirmi sim derma ile fungusit beraber kullanılırmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Ağaç Dostu.
|
Sayin findikci74, Sim Derma'yi bilmiyorum. Ancak kisa bir arastirmadan sonra bitki koklerini sararak mantara karsi korudugunu ogrendim. Bu durumda fungusite gerek yok sanirim. Su an fidelerinizi biraz daha fazla sulamaniz gerek. 2-3 gunde suluyorsaniz. Sulama yaptiginiz gun bitkilerin derinlemesine sulandigindan emin olun. Yuzeysel sulaniyorsa serpilme donemindeki bitki bayginlik gosterebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Ağaç Dostu.
|
Sayin torkulu, Saksidaki bir domates fidesi icin iyi durumda bitkiniz. Ciceklenme baslamis. Yavas yavas gunese ve dis ortama alistirabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Ağaç Dostu
|
Benim domateslerdeki çiçekler günlerdir çiçek olarak bekliyor böylede çok güzeller ama domatese ne zaman dönüşürler böyle uzun mu sürer dönüşmesi :s |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar şimdi forumda araştırma yaparken biişey keşfettin domatesler çiçeklenmeye başladığında meyveye dönünceye kadar su verilmez gibi bişey okudum. Ben toprakları kurudukça (2 günde 1) su veriyorum yanlış bişey mi yapıyorum acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Ağaç Dostu
|
bildiğim kadarıyla , suyun azaltılması sonucu bitki soyunu devam ettirmek için meyva verimini arttırıyor. Ama hiç su verilmez diye bişi değil bu. suyu azaltmak gerek , toprak kuruyunca azar azar vermek lazım. aslında bitkinin yaprakları kendini salınca su vermek gerek. bulunduğu ortam heryerde farklıdır, çok buharlaşma varsa toprak daha çabuk kurur, bunu siz ayarlıyacaksınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Torkulu teşekkür ederim cevabınız için, domateslerim sabahın erken saatlerinden öğlen 2ye kadar güzel güneş görüyorlar fazla su vermiyorum alt tabağına akmayacak kadar su veriyorum ve toprağı parmağımla biraz eşeleyip kuruduğunu görünce veriyorum o zaman yanlış bişey yoktur umarım uygulamamda. 28 ad. farklı cinslerde domates fidem ve birsürü çiçek ve tomurcuğum var onları kaybetmek istemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2013
|
Domates Yetiştirme
ozgetuzun isimli üyeden domates tohumları 07.05.13 tarihinde elime geldi. Ekmek bugüne nasip oldu. Kendisine çok teşekkür ederim. 1-Tohumların viyole ekimi için harç hazırlandı. 2-Viyoller ekim için hazırlandı. 3- Tohumlar ekilip fısfıslandıktan sonra streçle kapatılıp karanlık ortama konuldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Ağaç Dostu.
|
Sayin Hulyab, Hersey yolunda gorunuyor. Domatesleriniz sirik cinsi ise koltuk budamasi disinda bir budamaya gerek yok. Ciceklerin bir bolumunu kaybedebilirsiniz. Meyve olusumu da biraz zaman alacaktir. Endise etmeyin. Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
sn attar fideniz harika görünüyor sırık mı,bu resimdeki tarlayamı dikiyorsunuz.birde dikimi yataymı yapacaksınız yoksa olduğu gibi derinemi dikeceksiniz.forumlarda yatay dikimin daha çok meyve alımı sağladığını okumuştum,deneyenler olursa tecrübelerini dinlemek isterim.,umarım bol ürün alırsınız,Allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Ağaç Dostu
|
domatesim son bir haftada bir sürü çiçek verdi ama meyveye dönüşen yok , balkonda duruyor, fazladan bişi yapmıyorum. bu sıralar güneş görünmüyor onunla bir alakası olabilir mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|