![]() |
|
![]() |
#991 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Kapalı balkon da yetiştirdiğim domateslerim ve birkaç bitkimin yaprakları bu şekilde ve örümcek ağına benzer şeyler var acaba neden ve ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2010
|
Fotoğraflardan yaprak küfüne benziyor, ben bu işi pek bilmiyorum araştırdığım kadarı ile benzer hastalık bizde de var sarı lekeli küflenme. Yaprakların daha yakın fotoğraflarını çekersen daha iyi olur sanırım. Biz Gülleci bulamacı hazırlayıp uygulamayı düşünüyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Teşekkür ederim Sn. Aydın ve sevgili Kiraz en kısa zaman da kükürtleyeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-04-2011
|
merhaba arkadaşlar,domateslerimin yaprakları sararıp çürüyor benimki de kırmızı örümcek midir,bir tanesinde hastalık vardı diğerlerine de bulaştı,sadece cherry domateslerde var.yardımcı olursanız çok sevinirim..herkese sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç sorum olacak, kükürt nasıl uygulanıyor? Sulandırılabilen kükürt çeşidi normal kükürtten farklı mı? Yani normal olarak su ile karıştırıldığında çözünüp uygulanacak kıvama mı geliyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım normal kükürt toz halde uygulanıyor.Sulandırılabilen kükürt ise az suyun içinde belirtilen miktarı eritip suya karıştırarak hazırlanıyor.Aynen dediğiniz gibi çözünerek uygulanacak kıvama geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2011
|
Sayın sebnem&mircan toparlandılar aslında biraz ama eski heves kalmadı açıkcası bende. Hala kuvvetli rüzgar var bulunduğum yerde. Ben önlemi artırdıkça rüzgar da inadına daha fazla kuvvetleniyor. Karşı binadan balkonu görebilenler benim delirdiğimi düşünecek yakında zaten ![]() Suda Eriyen Kükürt hakkında : Sayın Mine Pakkaner'in yazıları arasında okumuştum.. birinin sorması üzerine wp nin suda eriyen türü olduğunu söylemişti. Yani suda eriyen kükürt için alınacak şey normal kükürt değil.. Kükürt WP olmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2011
|
@ashtead Merhaba, Geniş ve derin bir saksıda 10 domates fidem, 9 da biber fidem var. Haziran ayında doğrudan fide olarak ektim. Toprak yerine torf kullandım, forumdaki yönlendirmelere göre suladım ve balkonun güneş gören bir yerine koydum. Domateslerim Biberler çiçek açtı ve biber vermeye başladı bile. Domateslerim de çiçek açtı ama çiçekler üzerinde kuruyor, henüz bir domates belirtisi yok. Ne yapmalıyım? Alttaki dalları kopardım, boyları da gayet iyi. Acaba çok mu suladım, biberlerle aynı saksıda oldukları için beslenemiyorlar mı ya da? Domateslerin cinsini bilmiyorum. Önerilerinizi alabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Torf'a ekilen domates ve biberde ben sonuc alamadım. Çiçek açtı ama döktü. Torfun nötr olmasından kaynaklanıyor sanırım. Üstüne normal toprak atıp çapalarsanız belki sonuç değişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2011
|
Bilgiler o kadar güzel ki oku oku bitmiyor.. Bu kadar bilgiye sahip olmak ne kadar güzel birşey ve onları paylaşmak herkesle... Çooook teşekkürler.. Bizde yeni başlayacağız bahçeye.. Bakalım umarım sizler sayesinde çok güzel bir bahçe yapacağım doğa için... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-06-2008
|
Domateslerim Hastalandı
Merhaba ; Domateslerimdeki sorun ne olabilir acaba? Yardımcı olabilirseniz sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=138 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Ağaç Dostu
|
Bir soru sorsam. Doğal olarak kalsiyum takviyesi nasıl yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Kalsiyum eksikliği değil. Kalsiyum eksikliği domates ilk meyveyi verdiği yani köke yakın yerlerde görülür. Sonra kaybolur. Hemen hemen her çeşitte bu şekilde bir kaç tanede görülür. Çiçek burnu çürüklüğü de denilen kalsiyum eksikliği domatesin en altında daire şeklinde ortaya çıkar ve çürütür. Üsten göremezsiniz, sağlam sanırsınız. Ayrıca kalsiyum eksikliği için; yumurta kabukları fırında kavrulur, ezilir. Ne kadarsa; üzerine örtecek kadar sirke konur ve bir hafta on gün gibi bekletilir. Kabukların yumuşaması _ zor ama_ erimesi beklenir. Sonra su ile seyreltilip verilir. Hazır 26% lık kalsiyum içeren sıvı gübre, 1 lt. si 8 tl. satılmaktadır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Ağaç Dostu
|
Tarımsal Jips (alçıtaşı sanırım) kalsiyum eksikliklerinde kullanılabilir mi? Halil bey bahsettiğiniz domatesin altındaki daire bizdeki domateslerin bazılarında var. Kimisinde ise hiç sararma olmadan içe kıvrılma var bazılarında ise uç taraftan başlayan sararma var. Gülleci bulamacını uyguluyorum, iyi geldiğini söyleyebilirim ama bazı domateslerde bahsettiğim sorunlar devam ediyor. Biraz araştırınca ve sizinde yazdıklarınızdan kalsiyum eksikliği gibi geldi bana (hem cahil hemde ukala hissettim kendimi). @dermana sizin fikirde çok güzel, yanlız bahçede uygulayacağım için sanırım çok fazla yumurta tüketmemiz gerekecek ![]() Birde jips alabileceğim bir yerde bulamadım. Bu konularda biraz sıkıntı var galiba ya da ben nerede ne arayacağımı bilemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-07-2011
|
Arkadaşlar çok acil yardım edin
ARKADAŞLAR SIRIK DOMATESİMİN BOYU 60 CM CİVARINDA PAZARDAN VİTAMİN DİYE SATILAN BİRŞEYLER VAR ONDAN ALIP ÇİÇEĞE VERDİM 3 GÜN SONRA ALTTAKİ YAPRAKLAR YUMUŞADI VE BİR YAPRAKTA SARARDI ÜSTÜNDE 10 CİVARI DOMATES VAR BİRŞEY OLACAK DİYE KORKUYORUM NEDENİ NEDİR NE YAPMALIYIM İYİLEŞMESİ İÇİN ACİLEN YARDIM BEKLİYORUM ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Ağaç Dostu
|
Sayın farukelibol; mesajınızı Türkçe imla kurallarına uygun olarak yazmak durumundasınız. Aksi taktirde cevap alamayabilirsiniz. Tüm harfleri büyük yazmanız size zaman kazandırmaz, aksine kaybettirir. Sizden bir agaclar.net üyesi olarak mesajınızı düzenlemenizi rica ediyorum. Lütfen durum yanlış anlaşılmasın, bunu sadece bir uyarı olarak algılayın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2010
|
domateslerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2011
|
ohhh nihayet forumun sonuna geldim.üye oldugumdan beri forumu okuyorum.boşuboşuna sorular sormayayım diye.ama şu gerçekki soracak bişeyim kalmadıgı gibi aklımda bile olmayan bir sürü sorunun cvb ınıda ögrenmiş oldum.bu siteyi hazırlayan ve bilgi ve birikimleriyle emegi geçen herkese *** ederim şimdiden.balkonumda bolca domates ,biber roka,maydanz yetişitiriyorum.*** bende aranızda kalıcı olurum.herkese bol ürünler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Yeni Üye
|
suna hanım ampul gibi olan ve sarı olan domateslerin türü nedir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |