agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-03-2008, 11:30   #1
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Kaz Dağları için 100 bin imza Meclis'te

26 Mart, 2008

Dilekçe Güldal Mumcu'ya iletildi


Kaz Dağları ile Madra Dağı'nda yürütülen altın madeni arama çalışmalarının durdurulması için sivil toplum kuruluşlarınca toplanan 100 bin imza, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'ya sunuldu.

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Körfezi Şubesi Başkanı Mehmet Akif Öznal ve beraberindeki heyet, Mumcu'yu makamında ziyaret etti.

Öznal, Kaz Dağları ile Madra Dağı'ndaki başta altın olmak üzere maden arama faaliyetlerinin durdurulması amacıyla topladıkları imzaları, TBMM Başkanlığı'na ulaştırılması için Güldal Mumcu'ya sundu.

Öznal, burada yaptığı konuşmada, maden arama çalışmaları dolayısıyla bölgenin tehdit altında olduğunu savunarak, "Hayatımızı ve vatanımızı savunma mücadelesi yapıyoruz" dedi.

"Dilekçeleri dikkate alın"

Öznal, bölge halkının görüşlerini yansıtan dilekçelerin dikkate alınmasını istedi. TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu da dilekçeleri TBMM Başkanlığı'na ileteceğini belirtti.

İnsan olmazsa, yapılan işlerin hiçbir şeye yaramayacağını ifade eden Mumcu, bu nedenle yapılan işlerin insanın hayatını sağlıklı şekilde devam ettirmesine olanak sağlaması gerektiğini söyledi.

Kaz Dağları'nda altın madeni arandığına işaret eden Mumcu, "Ama en önemli şey insanın altın olduğunun unutulmaması. Çevreyi kirleterek hiçbir sonuca ulaşamayacağız" dedi.

Mumcu, Kaz Dağları'nın bölge için oksijen deposu olduğuna işaret ederek, "Nefes almamızı zorlaştıracak, gelişmemizi ve sağlığımızı etkileyecek, çevreye zarar verecek bir çalışmanın önlenmesi gerekir" diye konuştu.

Bakanlık önünde eylem

Bu arada Kaz Dağları ve Madra Dağı'nda yürütülen altın arama çalışmalarının durdurulmasını isteyen çevre sakinleri ve çevrecilerin oluşturduğu "Kaz Dağları ve Madra Dağı Çevre Platformu", Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Otobüslerle Bakanlık önüne gelen Platform üyeleri, burada "Ölüler altın takamaz", "Kaz Dağları ağlar, Bakan Güler", "Ferman sizinse dağlar bizimdir", "Susma, sustukça dağlar elden gidecek", "Kaz Dağı yolları, madenciye kapalı", "Maden yasası değiştirilsin" sloganları attı.

Yöresel kıyafetli kadınların da yer aldığı eylemde grup üyeleri,ellerinde "Ölüler altın takmaz", "Altınsız yaşanır, oksijensiz yaşanmaz", "Kaz Dağı'nın altını zeytindir" yazılı dövizler ve Kaz Dağları'nın fotoğraflarını taşıdı.

Bu arada, Kaz Dağları ve Madra Dağı Çevre Platformu'nca Çanakkale'de 5 Nisan Cumartesi günü "Kaz Dağları ve Madra Dağı'nda Altına Hayır" mitingi yapılacak.

http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber...haberID=441735

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026