![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yazıyı mı ? İnceliyoruz, uygun görürsek yazarından izin alıp, ekleyeceğiz siteye.. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Cihangir'in okuduğu yazıyı merak ediyorum. Bizimle paylaşırsa sevinirim. Başka bir başlık altında da bahsetmiştim. Ağaçlandırma yaparken yeni ormanlar kurarken veya ormana bakım yaparken doğayı taklit etmek zorundayız. Doğa daha önce oraya hangi bitki türünü getirmişse onunla ağaçlandırmaya devam etmek zorundayız. Doğa bizden güçlüdür ve bizi her zaman yener. Bu orman teşkilatının 150 yıllık tecrübesiyle sabittir. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
İnsanlar -köylü ve şehirli ayrımı yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum- doğayı tahrip etme konusunda oldukça başarılılar. Mesela biz çocukken ağaçların dallarını keser ok ve yay yapardık, daha fidan sayılabilecek yaştaki ağaçları toprak hizasından keser mızrak yapardık. Çevremizdeki büyüklerimizden de bu konuda ne bir tepki aldık, ne bir uyarı, ne de bir öğüt... Son zamanlarda Türkiye'deki bazı siyasilerin kavak ağaçlarının polenlerinin zararlı olduğu saplantısıyla kavak katliamı yapmaları da bir başka örnek... Artık insanın doğaya verdiği zararlar hakkında genelleme yapmaya hakkımız yok mudur? Birkaç istisna hariç insan doğaya karşı olan savaşını hala sürdürüyor ve zaferi kazanana yani dünyayı artık yaşanmaz bir yer kılana kadar da bu savaşı sürdürecek gibi görünüyor... Düzenleyen Kagan : 30-03-2013 saat 23:05 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Evrende insan elbetteki doğayı etkileyen en hakim güç. Bununla birlikte etkisi dışında gelişen olaylarda insan, yuvasını tahrip ettiğimiz karınca kadar aciz kalabiliyor. Kutuplarda eriyen buzulların debisinin Nil Nehrinin debisine eşit olmasında insanın etkisi tabii ki tartışılır. Burada insana düşen, doğanın dinamiği içindeki etkileri gözlemleyerek bunu canlıların lehine çevirecek önlemleri almak. Doğaya eritmesi için yüzyıllar gereken atıklar hediye ederek, ya da değil dünyayı evrenin dengesini altüst edecek nükleer denemeler yaparak ya da bazı canlıların neslinin tükenmesine neden olarak sadece kendi sonunu hızlandırır. |
|
|
|
![]() |
|
|