View Single Post
Eski 24-05-2005, 11:43   #15
Cihangir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-04-2005
Bu konuya devam edelim diyorum.. Bence doğayı seven insanların, doğayı korumak gibi bir misyonları da olmalı.. Bu konuda insanları bilinçlendirmeliyiz.. Daha önce, hazır bir aradayken bu konuda da bilgilerimizi paylaşmalıyız bence...
Diyorum ki ; köylülerin ormandan ağaç kesmesiyle, bir fabrikanın bacasına filtre takmayıp, hakim rüzgar yönünün diğer tarafındaki tüm canlıları zehirlemesini kıyaslayalım..

Terazinin iki kefesine yerleştirelim bu iki olayı..( Keşke iki kefe de boş kalabilse ) Bir kefeye, ormandan ağaç kesip, eşeğine yükleyen, kışın ısınma ihtiyacını karşılamak için parası olmadığından ağaç kesen bir köylü mü daha ağır basacak, yoksa dünya kadar parasından bir kısmını harcamaya kıyamayıp, canlıları zehirleyen patron mu ağır basacak..
Sizce hangisini engellemek daha öncelikli ? Köylüyü mü yoksa patronu mu ?
Peki sizce hangisi daha zor ? Ya da imkansız mı ?
İspanya AB'ye girdiğinde 400 küsür fabrikasının filtre yüzünden faaliyetinin durdurulduğunu duymuştum.. Bu konuyu irdeleyenler, patron ya da işçi tarafından bakıyorlardı olaya.. AB'ye girene kadar fabrikalarımızın bacalarını, arıtma tesislerini v.s. AB standartlarına getirebilmesine ise imkansız olarak bakıyorlar..
Ne yani ? Bizi AB'ye almazlarsa, fabrikalarımız filtre takmayacaklar mı ? İnsanlarımız zehir solumaya, bitkilerimiz asit yağmurlarıyla sulanmaya ve çocuklarımız kanser olmaya mahkum mu olacak ?
İlla ki AB'ye mi girmemiz lazım, insan gibi yaşayabilmek için ???

Düzenleyen Cihangir : 24-05-2005 saat 20:40
Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön