View Single Post
Eski 24-05-2005, 14:01   #16
Kagan
Ağaç Dostu

Kagan's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2005
Köylülerin ağaç kesmesinden bahsederken niyetim onları suçlamak değildi; yanlış anlaşılmasın. Bir düşünün... Dağın başında oturuyorsunuz... Maddi geliriniz epey düşük... Kışın sıcaklık eksi otuzun altında; kış 7-8 ay sürüyor... Şehre inip kömür almaya kalksanız astarı yüzünden pahalıya gelir; sonuçta ev geçindiriyorsunuz... Bu durumda siz de ağaç kesip ailenizi, evinizi ısıtmaz mısınız; hem arazi sizinse kim karışır? Ben olsam ben de keserdim...

Burada önemli olan insan nüfusunun çokluğu... İnsan yaşamak zorunda; yaşamak için de doğadan yararlanmak zorunda... Ev, kağıt, mobilya, kapı, ayakkabı ... vs yapmak için ağaç kesmek zorunda... Ve daha önemlisi 6 küsür milyar insan bunları yapmak zorunda... Sonuçta doğanın tahribi kaçınılmaz...

Peki insan nüfusu diyelim 100 milyon olsaydı... O zaman doğadan yararlanma ve doğayı tahrip oranı 60'ta bir azalacaktı.. İnsan nüfusu artmaya devam ettikçe doğayı tahrip oranı da sürekli artacak... Ve bir yerde yaşlı dünyamız bizi taşıyamaz duruma gelecek...

Kagan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön