06-04-2012, 17:51
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-01-2012
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki
Sn Syılmaz,
Ben asalım keselim havasından pek hoşlanmıyorum hepsi bu ve ayrıca işin üstüne sadece milliyetçi duygularla gidilmesi taraftarı değilim zira yanlış yerlere de varabilir ve konuyu rayından saptırma ihtimali çıkıyor.
|
Sn. Sakaki inanın bu duygularla gitmiyorum ve inanın siyasi görüşüm tahmin edebileceğinizden farklı. Meseleyi siyasi bir görüşe indirmemeliyiz tabi ki. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, bu ülkenin vatandaşı olan biri elbette bu ülkenin çıkarlarını gözetmelidir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki
Bizim yediğimizin sayısı fazla bile olabilir diye düşünüyorum, çünkü Avrupaya ihraç ederken bizden bir takım analiz raporları isteniyor ve ona göre kabul ediyorlar.
Peki bizim ülkemizde bunu satan marketler böyle bir raporu çiftçiden veya tarımsal şirketten talep ediyor mu? Hayır. Hatta benim bulunduğum ilde birçok market direk olarak Çiftçi Ali'den Çiftçi Memet'ten alarak halka sunuyor sebze ve meyveyi ama herhangi bir analiz rapor vs. sormuyorlar.
|
Evet, bizim yediğimiz de fazla olabilir, inanırım. Yalnız burada ki mesele, en azından benim değinmek istediğim mesele farklı.
Sn. Odeh'in dediği gibi üründe 24 ayrı pestisit var denilmesi ayrıdır, yediğiniz üründe 24 ayrı zehir var diye yaygara koparmak ayrıdır. 24 ayrı pestisit olabilir ama bunlar AB normlarının izin verdiği miktarın altında yani güvenlidir. Keşke sıfır olsa ama normlarda belli bir seviyeye izin verildiğine göre demek ki sıfır olsun isteği biraz iyi niyetli bir hayal sadece.
Peki meyveler zehirli diyerek yaygara koparınca ne olacak? Türk üreticisi zarar görecek, ihracatımız zarar görecek, ekonomimiz zarar görecek. Peki bilerekte olsa, bilmeyerekte olsa Türkiye'ye zarar vermenin cezası ne olacak?
|
|
|