agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Beğeni Düzeni119Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-05-2011, 16:06   #1
Ağaç Dostu

S Güngör's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2009
Panama Kanalı’nın çevreye etkilerini bilmiyorum ama Süveyş Kanalı yüzünden Akdeniz'e Kızıldeniz'den bazı istilacı balık türlerinin geldiğini duymuştum.

Yine de kanalı destekliyorum. Bu tür extreme projelerin ülkelere -bi nevi insanların spor yapması gibi- fayda sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca şaka gibi anlatılan kanal ölçülerini gayet ulaşılabilir buluyorum. Başbakanın çıkan toprağı nereye atacaklarıyla ilgili bir fikri var. Sönmüş taş ocaklarını çevreye kazandırmak için bu çıkan toprakları o bölgelere taşıyacaklarmış.

Planlanan proje tek kademeli yani Panama Kanalı gibi in çık olmayacak. Kimilerine göre imkansız bir şey herhalde, izleyip göreceğiz. ABD’den en çok korkan hükümetin akp olmadığını biliyorum o sebeple de içim rahat. İma edilen şeyler beni hiç rahatsız etmiyor.

Muhalif olmak kolay birşey gerçekten. Oecd raporları gibi hükümetin aleyhinde veya lehinde birçok haber, araştırma bulmak mümkün. Bütün bunlar insanın neyi görmek isteyip istemediğiyle ilgili. Bugün en pahalı benzini kullanıyoruz değil mi? Ama her nedense bu pahalılıktan yakınan, muhalefet eden kesim gelir seviyesi en yüksek semtlerden bölgelerden çıkıyor.. (istisnalar vardır muhakkak.)

Belki de kemalistler hatayı kendilerinde aramaya başladıklarında (Cumhuriyet tarihinde görülmemiş birşey!) neden fakir kesimin kendilerini tercih etmediğini idrak edecekler. (Aziz Nesin’in Türk Halkı hakkında ulaştığı sonuca varmazlar umarım.) Kemal Kılıçtaroğlu bu özeleştiriyi yapabilmek adına doğru tercih! Başarılar dilerim kemalistlere! Kendilerini ikna etmek gibi bir niyetim yok tabi. Mümkün olmadığını biliyorum çünkü. Her bi şeyin en iyisini en doğrusunu en çağdaşını onlar bilir bu ülkede…

S Güngör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2011, 19:29   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-04-2009
Sanırım boşa kürek çekiyoruz, ortaya konulan bir teze karşı anti-tez konulacağına yok kemalistsin(ne demekse bir de açıklasalar), yok şu gazeteyi okuyorsun ve benzeri peşin hükümlü, kerameti kendinden menkul ne idüğü belirsiz laflar. Hala şu projenin topluma getirisinin ne ve olacağına dair bir analiz kırıntısı bile yok.

Nasılsa proje yapmak bedava ben de birkaç projemi ortaya atayım:

Çılgın proje 1: "İki sene içinde dağları delip tren ile güneye ineceğim. Türkiye'nin Alanya, Manavgat,Antalya, Finike, Fethiye gibi Türkiye'nin sebze ve meyve cennetlerini tren ile kuzeye ve doğuya bağlayacağım. İstanbul Antalya arasındaki kamyon trafiğini sıfıra indireceğim ve hatta İstanbul-Antalya arasında çift katlı yataklı vagonlar koyacağım, isteyen arabasını da trene koyabilecek, akşam yatıp sabaha Antalya'da olacaksınız.". Maliyet 7-8 Milyar USD

Çılgın proje 2: "Bundan sonra doğa ile barışık yaşamak ve çevreye verdiğimiz zararı azaltmak ve enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak için evlerinin çatısına güneş enerjisi projesi yapanların proje maliyetinin yarısını hibe olarak vereceğim.". Maliyet 15-20 milyar USD

Çılgın proje 3: "Bundan böyle Çinekop ve Sarıkanat avlayanları hapse atacağım. Bundan sonra halkıma lüfer de yedireceğim.". Maliyet sıfıra yakın.

En Çılgın proje: "Genetiği değiştirilmiş ve F1 tohumları yasaklıyorum bundan böyle sadece geleneksel tohumlar ile üretilmiş gıdalar satılabilecek.". Maliyet sıfır.

Sarp99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 23:35   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarp99 Mesajı Göster
Sanırım boşa kürek çekiyoruz, ortaya konulan bir teze karşı anti-tez konulacağına yok kemalistsin(ne demekse bir de açıklasalar), yok şu gazeteyi okuyorsun ve benzeri peşin hükümlü, kerameti kendinden menkul ne idüğü belirsiz laflar. Hala şu projenin topluma getirisinin ne ve olacağına dair bir analiz kırıntısı bile yok.

Nasılsa proje yapmak bedava ben de birkaç projemi ortaya atayım:

Çılgın proje 1: "İki sene içinde dağları delip tren ile güneye ineceğim. Türkiye'nin Alanya, Manavgat,Antalya, Finike, Fethiye gibi Türkiye'nin sebze ve meyve cennetlerini tren ile kuzeye ve doğuya bağlayacağım. İstanbul Antalya arasındaki kamyon trafiğini sıfıra indireceğim ve hatta İstanbul-Antalya arasında çift katlı yataklı vagonlar koyacağım, isteyen arabasını da trene koyabilecek, akşam yatıp sabaha Antalya'da olacaksınız.". Maliyet 7-8 Milyar USD

Çılgın proje 2: "Bundan sonra doğa ile barışık yaşamak ve çevreye verdiğimiz zararı azaltmak ve enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak için evlerinin çatısına güneş enerjisi projesi yapanların proje maliyetinin yarısını hibe olarak vereceğim.". Maliyet 15-20 milyar USD

Çılgın proje 3: "Bundan böyle Çinekop ve Sarıkanat avlayanları hapse atacağım. Bundan sonra halkıma lüfer de yedireceğim.". Maliyet sıfıra yakın.

En Çılgın proje: "Genetiği değiştirilmiş ve F1 tohumları yasaklıyorum bundan böyle sadece geleneksel tohumlar ile üretilmiş gıdalar satılabilecek.". Maliyet sıfır.

çok güzel bir bakış açısı tebrik ederim gerçekten ama burda hükümet ve muhalefet açısından tartışılacak hiçbirşey olmadığı için halkımız benimsemedi galiba

xiphos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2011, 15:44   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xiphos Mesajı Göster
çok güzel bir bakış açısı tebrik ederim gerçekten ama burda hükümet ve muhalefet açısından tartışılacak hiçbirşey olmadığı için halkımız benimsemedi galiba
Tartışılsın benimsensin diye yazmadım, eğer ki maliyetli bir proje yapılacaksa, toplumun genelinin faydalanabileceği projeler nasıl üretilebilire bir iki örnek olsun diye yazdım.

İstanbul'da kanal yapılsın diye Konya'daki adamın cebinden tonla para çıkacak. İstanbul'daki kanalın Konya'dakine faydası ne ki? Olsa olsa, vay be bizim de bir kanalımız var diyebileceği marjinal bir fayda, %90'ı ömrü boyunca ne görecek ne de gezecek. İstanbul'da yaşayıp da, bırakın boğazı, denizi görmeden ölen o kadar çok insan var ki aklınız şaşar. Ama hepsi de illa da kanal, illa da kanal der.

Toplumsal refahın İstanbul'daki belirli bir zümrenin faydasına sunulmasındansa, her ne ad altında olursa olsun hepimizin cebinden çıkan vergilerle yapılan işlerin toplumun geneline fayda sağlaması görüşündeyim.

Ha illaki, bu işlerden birileri nemalanacak ise, paylaştıralım o abilere 5-10 milyar USD, hiç bir zahmete girmeden, sağa sola zarar vermeden atsınlar cebe çıksınlar aradan. Hiç olmazsa geriye toplumun insanca yaşaması için harcanacak 40-50 milyar USD kalır.

Bir de şu suçlamalara hasta oluyorum, yukarıda yine, "Bu tür faydalı işlere hep zenginler karşı çıkıyor." tadında yine garibanist bir edebiyat yapılmış. Düşünemiyorlar ki, karşı çıkanların ortak özelliği zenginlik değil.

Hiç niyetim yokken bir yazı daha yazdım bakalım şimdi ne diyecekler? Geriye kalan benzer suçlamalardan oluşan şıkları aşağıda sunayım da, şifreyi çözen doğru cevabı işaretlesin.

a) Ulusalcı
b) Mason
c) Yahudi Uşağı
d) Ergenekoncu
e) Hepsi

Sarp99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2011, 22:01   #5
Ağaçsever

warrior's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2009
Panama kanalı Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanusu birbirine bağlar. Süveyş kanalı ise Akdeniz ile Kızıldenizi birbirine bağlar. Hal böyleyken çılgın proje Kanal İstanbul'un dünyadaki diğer kanallarla kıyaslanması pek mantıklı değil.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi S Güngör Mesajı Göster
Panama Kanalı’nın çevreye etkilerini bilmiyorum ama Süveyş Kanalı yüzünden Akdeniz'e Kızıldeniz'den bazı istilacı balık türlerinin geldiğini duymuştum.

Yine de kanalı destekliyorum. Bu tür extreme projelerin ülkelere -bi nevi insanların spor yapması gibi- fayda sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca şaka gibi anlatılan kanal ölçülerini gayet ulaşılabilir buluyorum. Başbakanın çıkan toprağı nereye atacaklarıyla ilgili bir fikri var. Sönmüş taş ocaklarını çevreye kazandırmak için bu çıkan toprakları o bölgelere taşıyacaklarmış.

Planlanan proje tek kademeli yani Panama Kanalı gibi in çık olmayacak. Kimilerine göre imkansız bir şey herhalde, izleyip göreceğiz. ABD’den en çok korkan hükümetin akp olmadığını biliyorum o sebeple de içim rahat. İma edilen şeyler beni hiç rahatsız etmiyor.

Muhalif olmak kolay birşey gerçekten. Oecd raporları gibi hükümetin aleyhinde veya lehinde birçok haber, araştırma bulmak mümkün. Bütün bunlar insanın neyi görmek isteyip istemediğiyle ilgili. Bugün en pahalı benzini kullanıyoruz değil mi? Ama her nedense bu pahalılıktan yakınan, muhalefet eden kesim gelir seviyesi en yüksek semtlerden bölgelerden çıkıyor.. (istisnalar vardır muhakkak.)

Belki de kemalistler hatayı kendilerinde aramaya başladıklarında (Cumhuriyet tarihinde görülmemiş birşey!) neden fakir kesimin kendilerini tercih etmediğini idrak edecekler. (Aziz Nesin’in Türk Halkı hakkında ulaştığı sonuca varmazlar umarım.) Kemal Kılıçtaroğlu bu özeleştiriyi yapabilmek adına doğru tercih! Başarılar dilerim kemalistlere! Kendilerini ikna etmek gibi bir niyetim yok tabi. Mümkün olmadığını biliyorum çünkü. Her bi şeyin en iyisini en doğrusunu en çağdaşını onlar bilir bu ülkede…

Spor ?

Alıntı:
Nesin Vakfı'nın 14 dönümlük bahçesinde çocukların enerjilerini harcayacakları spor alanları da var. Ancak yarı kapalı da olsa bir spor salonumuz yok. Bahçemizdeki basketbol sahasını yarı kapalı bir spor salonu haline getirmek pek zor olmasa gerek. Bir sponsor aranıyor... Ekim 2006 Notu: Kimseden ses çıkmadı. Yapamadık. Ocak 2011: Hâlâ ses yok.
http://www.nesinvakfi.org/projeler.php

warrior Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2011, 23:28   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Sayın Gossip, Kanal-İstanbul'un ne işe yarayacağını sormuş.Bence,her fani gibi Sultan 1.Tayyip adını tarihe yazdırmak istiyor.Herhalde Taliban türü tarihe geçme kendisini pek tatmin etmedi, şimdi daha büyük düşünüyor.Bu nedenle 'Kanal Projesini' destekliyor,projenin daha da çılgınlaşmasını, Trakya yerine Ordu-Adana hattından geçmesini teklif ediyorum.Coğrafi,siyasi, ekonomik,sosyal sonuçlarını bir düşünsenize,değil tarihe geçmek, tarih yazılır tarih...

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025