agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Beğeni Düzeni15Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-08-2006, 09:14   #1
ağaç dostu

Giriş Tarihi: 10-01-2006
Galeri: 2
Bazı söyleyeceklerim Memet'lr benzer olacak ama
zorunluluk duyduğum için yazıyorum.

Sauın Vifer,

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vifer
Allah insanlara düşünmesi için akıl ve düşündüklerini ifade edebilmesi içinde dil vermiştir.Hiç kimse Allah’ın insanlara verdiği bu hakkı elinden alamaz.. İnsanlarla aynı fikirde olmamanız size de bu hakkı vermez.
Şuna emin olunuz ki bana verdiğiniz bu zorunlu izin benim düşüncelerim üzerinde en ufak bir değişiklik yapmayacak.Ben yine bildiklerimi söyleyeceğim.Çünkü bu zorunlu izinler insanların düşüncelerini değiştirmeye yarasaydı bugün Nazım ve Necip Fazıl’ı kimse tanımazdı ama onları zorunlu izine gönderenlerin adını bugün kimse anmıyor.
diyorsunuz.
Burada eleştirilen düşünceleriniz değil üslubunuzdur.
Bu sitede kaçıncı defa yazdığımı ben bile unuttum, bir defa daha
yazıyorum. Ne söylediğiniz değil, nasıl söylediğiniz çok ama çok
önemlidir. Belden aşağı bir fıkrayla gündemin en önemli sorunlarından
birisine gönderme yapıp (ki gönderme de bana göre hatalı) kendinizi
Nazım ve Necip Fazıl ile karşılaştırabilmeniz çok şaşırtıcı.

Alıntı:
Ve Arsakay;Size de naçizane bir kitap önereceğim.Sayın Murat BARDAKÇI’nın yazdığı Osmanlıda Seks.Orada gerçek Nasrettin Hoca fıkralarını bulacaksınız ve göreceksiniz ki Nasrettin Hoca sadece kazanları doğurtmuyor.Benim anlattığımın orada yazılanlar yanında esamesi bile okunmaz.
diyorsunuz. Tartışmamızla yakından veya uzaktan ne ilgisi var?
Eğer bu sitede sözünü ettiğiniz fıkraları yazan ve bizim
gözyumduğumuz birisi olsaydı karşılaştırma yapma ve
kendinizi savunma hakkınız olurdu.
Bu site ne fıkra sitesi ne de cinsel bilgiler sitesi.
Nasrettin Hoca hakklında da tartışmıyoruz. Ayrıca emin olun
o fıkrayı Nasreddin Hoca gelip anlatsaydı aynı tavrı sergilerdik.
Her sözün, her tavrın bir yeri var. Bunu daha öğrenmediniz mi?
Her önüne gelen benzeri fıkralarla düşüncelerini ifade etmek isterse
buna düşünce özgürlüğü mü diyeceğiz?

Alıntı:
Ve Mine Hanım;Sorduğum bütün sorulara verdiğiniz içten cevaplar için teşekkürler.Bana ziraat mühendislerinin sandığım kadar boş insanlar olmadığını gösterdiğiniz için bir daha teşekkürler.
Hakikaten övüyor musunuz,
hakaret mi ediyorsunuz belli değil.

Alıntı:
Ve Sevgili Malina; Senden son bir isteğim var. Düşüncelerimi özgürce ifade edemeyeceğimi anladığım bu siteden üyeliğimi iptal etmenizi rica ediyorum.
Ajitasyon! Kimseden üye aidatı almıyoruz ki ...

arsakay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2006, 10:19   #2
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Hükümet fındık fiyatı için 5 YTL düşünüyor

Karadeniz’i ayağa kaldıran "fındık krizi"nde çözüm için sona gelindi. Bu hafta, TMO’nun fındık alımıyla görevlendirilmesine ilişkin kararnamenin Köşk’ün onayına sunulup, ardından da Karadenizlinin sabırsızlıkla beklediği yeni mahsul fındık fiyatının açıklanması bekleniyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önceki gün fındık üreticisi illerin milletvekilleriyle "fındık zirvesi" yaptığı AKP’nin kulislerinde ise hükümetin kafasından 5 YTL civarında bir fiyat geçtiği konuşuluyor.

TMO HAREKETE GEÇTİ:

Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, hükümet bu konuda ilk adımı, TMO’nun fındık alımıyla görevlendirilmesine ilişkin kararnamenin eksik imzalarını yarınki Bakanlar Kurulu’nda tamamlayarak onay için Çankaya Köşkü’ne göndererek atacak. Köşk’ün onayını beklemeden harekete geçen TMO ise fındık alımında kullanacağı depolar ile eksperler konusunda yarın Fiskobirlik ile masaya oturacak. Satın alacağı fındık konusunda ne eksperi, ne de aldığı fındığı koyabileceği yeterince deposu bulunan TMO, bir sözleşme imzalayarak fındık alımında Fiskobirlik’in olanaklarından yararlanmak istiyor.

FİSKOBİRLİK’İN YANITI:

Fiskobirlik’in eksper ve depolarının kullanımı konusunda olumsuz bir yaklaşım sergilemesi halinde TMO’nun hem piyasadan eksper bulma yoluna gideceği, hem de kendi depo olanaklarını sonuna kadar zorlayıp, ayrıca özel depo kiralama yoluna gideceği bildirildi. AKP çevrelerinde, kararnamenin Köşk’te bir engelle karşılaşacağına ihtimal verilmezken, asıl zorluğun fındık alımı konusunda herhangi bir deneyimi olmayan TMO’nun özellikle eksper ve depo konusunda Fiskobirlik’ten olumsuz yanıt alması halinde yaşanabileceği konuşuluyor.

BEKLENEN FİYAT 5 YTL:

Fındık kararnamesinin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanmasının ardından ise hükümetin, Karadenizlilerin sabırsızlıkla beklediği fındık fiyatını açıklaması bekleniyor. AKP kulislerinde, TMO’nun yeni mahsul alımı için 5 YTL civarında bir fiyat açıklayabileceğinden söz ediliyor. AKP kaynaklarının bu konudaki değerlendirmeleri şöyle: "Fiskobirlik’in geçen yıl verdiği 7 YTL civarındaki rakamın gerçekçi olmadığı konusunda herkes aynı fikirde. Ancak, 3.5-4 YTL civarında bir rakamın da çok gerçekçi olmadığı, oluşacak böyle bir fiyatın halkta tepki yaratabileceği, bölge milletvekillerimizce de bize aktarılıyor. O halde hem bütçe dengelerini sarsmayacak, hem piyasa koşullarını zorlamayacak, hem de üreticiyi mümkün olduğunca koruyacak bir fiyatın oluşması gerekiyor. Bize göre bu da, 4 YTL’nin üzerinde ancak 6 YTL’nin altında bir rakam. 5 YTL civarında bir fiyat açıklanabileceğini tahmin ediyoruz."
Turan YILMAZ/ANKARA
Hürriyet

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025