![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2012
|
annemin çiçekleri
merhabalar annem şehir dışında olduğu için bir süredir çiçeklerini ben suluyorum ve çiçeklerden gülde ve adını bilmediğim diğer çiçekte bi hastalık var. gülde daha yoğun diğerinde ise çok yoğun değil sorun.üstlerinde çok minicik beyaz kurtçuk ya da böcek gibi gezinen bişiler var. yaprakların üstü ıslak yapış yapış görünüyo hatta çiçeğin bulunduğu yerlerde öyle yapış yapış olmuş..birde gülde örümcek ağına benzer bişiler olmuş... çiçeklerden hiç ama hiç anlamam bu nedenle yardıma ihtiyacım var fotograftan ne olduğuna bakıp bana yardımcı olursanız çok sevinirim.. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu gülüm geçen sene yaklaşık 2 metre boyuna ulaştı ve bol çiçek verdi.Bu sene bir sorun var.Bahçemde 7-8 tane gül var.Bir tek bu problemli.2-3 tane tomurcuk vardı döküldü.Bir tomurcuk kaldı.Yaprakta yok.Onlarda dökülüyor.Yardımlarınızı bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Alıntı:
Gülünüzün ortamı hiç uygun değilmiş gibi geldi bana.Etrafı tamamen sarılmış vaziyette, yanındaki bitkiler muhtemelen çok su isteyen bitkiler onlar sulanırken gülünüz de gereğinden fazla sulanıyor gibi.Diğerleri etrafını, kök çevresini sarmış gülün havalanmasını dahi engelliyorlar.Bence çevresini açın suyunu azaltın, külleme belirtileri varsa fungusitle 3 kez ilaçlayın. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bitkiyi sallayınca uçuşuyorlar mı? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
insektisin sanırım zirai ilaç satan yerlerde vardır hemen alsam ii olur..teşekkürler kartal124 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
hiç sallamadım ama gezindiklerini gördüm.. |
|