![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Merhaba; birkaç gülümde gonca güller açmadan kuruyorlar... ( Yerleri sabah güneşi ile saat 15.00 e kadar güneş alıyorlar. Yardımcı olur iseniz sevineceğim; teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2011
|
boynu eğik güller ve kuruyan tomurcuklar?
1. resimde; tomurcuk açmadan kalıyor, tomurcuğun sapı aşağı doğru eğiliyor ve dış yapraklarından itibarenden sararak açılmadan dökülüyor yaprak yaprak yani tek yaprak açılıp duşuyor açılıp duşuyor. 2. resimde; boynu eğik tomurcuk ve açılmadan kuruyan tomurcuk var. 3.resimde dış yapraktaki leke 4.resimde tam açılmamış güllerin dış yapraklarındaki lekeler tam açılmamış derken açılcak vakti var manasında değil; 1. resim açıklamasında bahsettiğim durum yapraklar tam açılmıyor rüzgarla savrulacak kıvamda zayıf kalıyor. bu gül yaz başında çok güzel çiçeklerini açmış kokulu oldu içinde 1 ay önce reçel yapmak için çiçeklerinmi toplayıp ilaçlama yapmıştım. şimdi böle olmasına çok üzülüyorum sebep nedir ve tedavisi nedir? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Hevesli Meraklı, Bana susuzluk çekiyormuş gibi geldi. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim gülümde de aynı sorun var... Gonca gayet güzel, açacak diye bekliyorsun. Ama açamadan kuruyor:-( |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet benim birkaç gülüm de aynı şekilde. Ne zamandır soruyorum fakat şimdiye kadar bir cevap gelmedi. İnşallah bilen bir gülsever yardımcı olur bize. |
|
|
|
![]() |
|
|