agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Dış mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni2Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-01-2007, 23:30   #1
Ağaçsever

bottistar's Avatar

Giriş Tarihi: 19-10-2006
Tekrar merhaba.
Kaktüslere kışın sıcaklık düştüğü zaman su verilmemesi gerektiğini öğrenmiştim ve balkondaki kaktüslerime su vermiyorum kışın. Zaten onlarda hiçbir problem yok. Bu pamukbitine yakalanan kaktüslerim ise salonda balkonun sürgülü kapı ile kapandığı geniş bir camekanın iç kısmında. Yani salonun içinde. Tabi ki dışarısı kadar souk olmasa da yine de serin olduğunu düşünüyorum ortamın. Fakat dengesi bozulmuş mevsimlerin güneşini de alıyorlar. Bu durumda benim bu kaktüsleri hiç sulamamakla normal sulamak arasında bi kıvamdamı sulamam gerekiyor? Bu yüzden sormuştum sulamayla bir alakası olup olmadığını bu pamukbitlerinin. Ben en son su vereli sanırım 2 aya yakın bir zaman oldu.
Sanırım bu pamukbiti durumu ilerleme katetmiş durumda. Ev yapımı ilaçlardan denemeyi düşünüyorum ilk önce. Arapsabunlu karışımı veya kekikli karışımı deneyebilirim elimdeki malzemelerle. Hangisini tavsiye edersiniz, bir fark var mıdır? Hiç olmadı kimyevi ilaç alacağım. Alırsam hangisini almalıyım ?
Son olarak, makro resimler... Numune bir parça kestim ve çekebildiğim en yakın resmi çektim.
Name:  65.JPG
Views: 10258
Size:  16.1 KB
Name:  66.JPG
Views: 10284
Size:  19.0 KB
Şimdiden teşekkürler.

bottistar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2007, 18:15   #2
Ağaç Dostu

uyar11's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2006
Sanirim pamuklu bitleri artik gorebilmisindir. Bir toplu igne ucuyla alip beyaz bir kagidin icinde ezersen, o un gibi bembeyaz hareketsiz seylerin icinden kahverengi bir sivinin ciktigini gorursun, bu da onlarin yasadigini gosterir.
Ben kendim onlardan kurtulmak icin Turkiye den getirdigim Basudin adli bir insektisit kullaniyorum, oldukca etkili. Ayrica Admire (Bayer) adli insektisit de sistemik olarak kullanildiginda, bu ilaci emen bitkileri yemeye kalkisan zararlilar uzerinde etkili. Turkiye de satisi varmi bilmiyorum ama oldukca pahali bir ilac.
Yapabilecegin baska birsey de istila edilmis ve zarara ugramis bolumleri mumkunse kesip yok etmek **** mekanik olarak uzaklastirmak, bunun icin, kaktusunu saksisindan cikarip fazla zedelemeden butun topragini ve kurumus olan kokleri yok etmek, fazla sert olmayan bir firca ile (eski bir dis fircasi **** yagli boya fircasi gibi) gordugun butun zararlilari uzaklastirmak, hatta bunu su icinde bile yapabilirsin ve daha sonra da bir gazete kagidi uzerinde oda sicakliginda bir hafta kadar kurumaya birakabilirsin, en son olarak yeni bir saksiya yeni bir toprakla dikebilirsin, topragin islak olmamasi gerekiyor. Baharla birlikte canlilik gorunmeye baslayinca normal uygulamaya baslayabilirsin.
Umarim yardimci olabilmisimdir.
Saygilarimla,
uyar11.

uyar11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2007, 19:49   #3
Ağaçsever

bottistar's Avatar

Evet evet incelemeye kalkıştığım zaman ellerime bahsettiğin açık kahverengi yapış yapış sıvı bulaşıyordu. Açıklamaların için çok teşekkürler uyar11. Kesinlikle yardımcı oldun. Sanırım finallerim bitene kadar kaktüslerimi bu zararlılardan kurtaracak prosedürü uygulayamayacağım. Bunun için üzgünüm.
Ama yinede her fikri ve bilgiyi kapmak isterim. Düzenli olarak başlığı takip etmeye devam edeceğim. Tekrar teşekkürler.

Eski 10-01-2007, 19:59   #4
Ağaçsever

bottistar's Avatar

uyar11 sana bir sorum daha olacak. Dayanamadım ve bir Basudin alıp geldim. Şişenin arkasında hangi bitki için ne kadar kullanılması gerektiği yazıyor ve genelde 65,70 ve 75ml/100 lt diyor. Tabi bunların arasında kaktüs için olanı yok. Sence ben ne kadar kullanmalıyım bundan 0,75ml/1lt uygun mudur? yoksa daha da fazla kullanabilir miyim ? İlacı aldığım yerdeki görevlinin bilgisine güvenemedim. Israrla püskürtme yoluyla kullanılması gerektiğini söyledi. Oysa sistemik ilaç sulama suyuna karıştırılmaz mı ?

Eski 26-01-2007, 15:17   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-09-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bottistar Mesajı Göster
uyar11 sana bir sorum daha olacak. Dayanamadım ve bir Basudin alıp geldim. Şişenin arkasında hangi bitki için ne kadar kullanılması gerektiği yazıyor ve genelde 65,70 ve 75ml/100 lt diyor. Tabi bunların arasında kaktüs için olanı yok. Sence ben ne kadar kullanmalıyım bundan 0,75ml/1lt uygun mudur? yoksa daha da fazla kullanabilir miyim ? İlacı aldığım yerdeki görevlinin bilgisine güvenemedim. Israrla püskürtme yoluyla kullanılması gerektiğini söyledi. Oysa sistemik ilaç sulama suyuna karıştırılmaz mı ?
arkadaşım ben peyzaj mimarıyım basudin unlu bit yani pamuklu bit için en ideal ilaç(Planococcus (= Pseudococcus ) citri Risso)boş camsil kabı bul hemen hemen 1 lt dir zaten 1ml içine atabilirsin.çok ince attığı için daha iyidri,bilgilerinize

cureker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2007, 18:42   #6
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cureker Mesajı Göster
arkadaşım ben peyzaj mimarıyım basudin unlu bit yani pamuklu bit için en ideal ilaç(Planococcus (= Pseudococcus ) citri Risso)boş camsil kabı bul hemen hemen 1 lt dir zaten 1ml içine atabilirsin.çok ince attığı için daha iyidri,bilgilerinize
Kurallar gereği Yeni Gelen Arkadaşlar sayfasında kendinizi tanıtmalısınız. Künyenizi orada yazarsanız daha fazla kişi sizi tanımış olur...

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026