![]() |
|
|
|
#181 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: Bartın
Mesajlar: 115
|
benim yetistirdiğim kbakada sarı renkli ilerki dnemlerde turuncu renkmi alıyor bu cesitler.?Birde simdiye kadar pisirip yiyeyen varmi?lezzet durumu hakkında bilgi verirmisiniz? |
|
|
|
|
|
#182 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: Bartın
Mesajlar: 115
|
buda benim cektigim foto |
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2008
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 25
|
Alıntı:
Bizimkiler de yeşilin tonlarında... |
|
|
|
|
|
|
#188 |
|
Ağaç Dostu
|
Kabak Tatlısı
BAL KABAĞI TATLISI Cok sevdigim kabak tatlisini sizlerle paylastim.Kisin vazgecilmez tatlilarimizin arasinda yer alir.Biraz kabugunu soymakta zorlaniliyor ama buyuk marketlerde kabugu soyulmus dogranmis bulabilirsiniz.En onemli puf noktasi firinlanmasi .Resimlerini cekerken bir kismini mideye indirdim dayanamadim.Yapmasi cok basit ve kolay diyeceksiniz kabak tatlisida bukadar ovulurmu ))denemenizi oneriyorum. Malzemeler: 2kilo bal kabagi 5su bardagi toz seker 1 su baragi dovulmus ceviz 10-15tane karanfil Yapilisi:kabagin kabugunu soyalim.kucuk plak sekilerde kesip,yayvan bir tencereye bir sira kabak ve uzerine seker serpelim. Bu islemi kabaklar bitene kadar tekrarlayalim.1 su bardagi su ve karanfil ilave edip tencerenin agzini kapatalim kisik ateste yaklasik 1 saat pismeye birakalim.eger aceleniz yoksa geceden yaparsak sabaha kadar suyunu salar su koymamiza gerek kalmaz. Ocaktan aldiktan sonra suyunu suzup firin tepsisine alalim.200-250 dereceli firinda yarim saat pisirelim.soguduktan sonra uzerine iri cekilmis ceviz serpip servise sunalim.arzuya gore uzerine kaymakta koyabilirsiniz.AFİYET OLSUN. |
|
|
|
|
|
#190 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2008
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 25
|
Sayın Sercan1969, Kabağınız baya turunculaşmış Bizim en büyük olan koyu yeşil diğerleri açık renkte. En yakın zamanda inşallah bir kaç fotoğraf koymayı düşünüyorum.Babannemle geçen gün sularken, sizin verdiğiniz malzemelerle kabağın tatlısının yapıldığını söyledi ama malzemeler içinde karanfil yoktu; tarifi ise sizinki ile aynı mı bilmiyorum... Bir de pekmez kaynatılırken içine kabak atılıp; öyle tatlısı yapılır ama o kabak, bal kabağı mı tam bilmiyorum lakin öyle sanıyorum ; ben sizin verdiğiniz tariftekini yediğimi hatırlamıyorum ama pekmez ile yapılanını yedim ve gayet hoşuma gider Sizin resimdekini de tadacağımı umuyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#191 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: sarıgöl
Mesajlar: 166
|
Sayın Sercan, Fındık veya cevizden önce üzerine tahin dökün bir de tadına öyle bakın... Babam, ramazan bayramında sadece tahinli kabak tatlısı yer. Üstelik çayı bile karıştırılarak eline verilen sevgili babam, kabak tatlısını kendi elleriyle yapar ![]() |
|
|
|
|
|
#192 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: Bartın
Mesajlar: 115
|
böreğide guzel olur kabagin. |
|
|
|
|
|
#193 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2008
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 25
|
Kabak böreği mi . Balkabağı mı? Yoksa öbür normal kabaktan mı... |
|
|
|
|
|
#194 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: Bartın
Mesajlar: 115
|
normal bildigimiz balkabagından yapılır.normal tatlisinki gibi haslanmis kabagi hamur yufkaya sararlar uzerine sekerli cevizli tat eklerler.anlatmakla olmaz tadmak lazim. |
|
|
|
|
|
#197 |
|
Ağaç Dostu
|
Resimde gördüğümüz kabağı mı kast ediyorsunuz? 45 kg gelmez diye düşünüyorum. Çapı kaç cm? |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili lilium resimlere bakarak kilo tahmin etmek çok kolay bir şey değil...Benim yetiştirdiğim Anlantic Giant kabaklarının en irisi sizin gönderdiğiniz fotoğraftaki kabağın en az iki katı...Ama tartının üzerine koymadan hiç bir şey belli olmaz...Yetiştirme sezonunun bitmesine daha iki ay var...Benim merak ettiğim bu yarışmaya katılan kaç ağaçlar net üyesi var acaba? Hiç kimseden ses soluk çıkmıyor, ne fotoğraf nede yazı... |
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
burada yarışmayı görünçe dayanamadım yazışmalara katılıyorum. Resimlere bakarak ben bir tahmin yaptığımı hatırlamıyorum, ben tarttım ve kendi adıma fotoğrafladım, iki katıysa O halde 90 kiloluk kabak var sizde, İnşallah sizinki dört katı olur. Çok heveslenmeyin gizliden gelenler var. |
|
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2008
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 25
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2008
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 25
|
Bu kabaklardan seçtiğim ![]() ![]() ![]() Düzenleyen ebonsa : 12-08-2008 saat 20:43 |
|
|
|
|
|
#203 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: Bartın
Mesajlar: 115
|
http://www.tarimgonulluleri.com/frmp...-yarisma#16777 2007 rekoru 1689 lbs yaklasik 767,7 kg |
|
|
|
|
|
#204 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2008
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 25
|
Maaşallah. Bizim kabak için; -onların yanında- dev tabiri yerine cüce daha uygun olur sanırım :S |
|
|
|
|
|
#206 |
|
Ağaç Dostu
|
Yarışma dışı konuları Dev Bal Kabağı Üretimi başlığında yazışmanızı rica ediyoruz. |
|
|
|
|
|
#209 |
|
Ağaç Dostu
|
alpkaan06 işin ticaretinde değilim diyor ama tanesi en fazla 1 liralık kabak tohumlarına 5 ytl istiyor ( Tamamen Duygusal ) Amarikada o çok yuksek fiatla satıldığını söylediği kabaklar o yıl yarışmada 1. gelen kabağın tohumları...Sahibi isterse tanesini 100 dolardan da satabilir kimse karışamaz..Lilium arkadaşıma katılıyorum...Alpkaan06 arkadaşımız şu 5 dönümlük dev kabakları yetiştirdiği tarlasından bir görüntüyü koysun da bizde anlıyalım tanesi 5 ytl lik kabakların neye benzediğini...Not: Arkadaşın gönderdiği fotoğraflar kendi tarlasından değil, hepsi internetten indirme... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|