BAL KABAĞI TATLISI
Cok sevdigim kabak tatlisini sizlerle paylastim.Kisin vazgecilmez tatlilarimizin arasinda yer alir.Biraz kabugunu soymakta zorlaniliyor ama buyuk marketlerde kabugu soyulmus dogranmis bulabilirsiniz.En onemli puf noktasi firinlanmasi .Resimlerini cekerken bir kismini mideye indirdim dayanamadim.Yapmasi cok basit ve kolay diyeceksiniz kabak tatlisida bukadar ovulurmu

))denemenizi oneriyorum.
Malzemeler:
2kilo bal kabagi
5su bardagi toz seker
1 su baragi dovulmus ceviz
10-15tane karanfil
Yapilisi:kabagin kabugunu soyalim.kucuk plak sekilerde kesip,yayvan bir tencereye bir sira kabak ve uzerine seker serpelim. Bu islemi kabaklar bitene kadar tekrarlayalim.1 su bardagi su ve karanfil ilave edip tencerenin agzini kapatalim kisik ateste yaklasik 1 saat pismeye birakalim.eger aceleniz yoksa geceden yaparsak sabaha kadar suyunu salar su koymamiza gerek kalmaz.
Ocaktan aldiktan sonra suyunu suzup firin tepsisine alalim.200-250 dereceli firinda yarim saat pisirelim.soguduktan sonra uzerine iri cekilmis ceviz serpip servise sunalim.arzuya gore uzerine kaymakta koyabilirsiniz.AFİYET OLSUN.