agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Daha İyi Bir Yaşam İçin (https://www.agaclar.net/forum/daha-iyi-bir-yasam-icin/)
-   -   Ergene Nehrinin temizliği Muratlı kolu üzerinde başladı (https://www.agaclar.net/forum/daha-iyi-bir-yasam-icin/22297.htm)

Dogasever 13-10-2010 09:40

Yapılan tüm çalışmaların hepsinin arkasındayım. Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Stratejide de, uygulamada da hata yok.

Burada bazı arkadaşlar (Sarıcan lafım sana değil) yargısız infaz yapıyorlar. Tek hatam şu: Burada 1200 kusur mesajım var. Bakarsanız buyuk bir çoğunluğu tarım konusunda. Keşke 1200 mesajın 1000 tanesini arıtma ve çevre konusuna ayırsaydım. Hatam bu. Çünkü yapılan yorumların birçoğu yanlış veya eksik.

Su arıtma konusunu hem teorik hem pratik olarak çok iyi bilen biriyim. Özellikle doğanın su arıtma gücü hakkında çok kafa patlattım. Onu da bırakın sadece su, oksijen ve hidrojen molekülleri hakkında çok kafa yorum. Bu moleküllerle birçok deney yaptım.

Herşeyden önce Sn Ensar gibi ben de malzeme mühendisiyim. Ama Sn Ensar'ın su arıtımı konusunda benim deneyimime sahip olduğunu sanmıyorum. Birçok arıtma tesisi gezdim ve çalıştırdım. Atıksu arıtma tesislerinin çalışma prensibini, dere yataklarının farkını, doğal akış içinde dere yataklarından su arıtımı için nasıl yararlanılacağını, mikroorganizmaların neyi sevdiklerini nasıl davrandıklarını, onları nasıl koruyacağımı ve onlardan nasıl yaralanacağımı çok iyi biliyorum.

Benim iyi bildiğimi sizler de iyi biliyorsunuz. Ben daha proje hakkında açıklama yapmadım ki. Ama benden başka herkes yorum yaptı. Efendim akan suda arıtma olur mu olmaz mı? Hangi bakterilerle olur hangileriyle olmaz?

Sayın Denizakvaryumunu ve Meyvelitepe'yi ve Acemi Ustayı bunların dışında tutuyorum. Çünkü bildikleri şeyi söylüyorlar. Söylediklerinde haklılık payı var. Ama bazı eksikleri de var. Bunların hepsine vakit bulur bulmaz değineceğim.
saygılar.

ensar 13-10-2010 09:42

Alıntı:

CUMHUR TOMBADAN ALINTIDIR

''Belediye başkanımız şunu söylemişti bir sohbet esnasında. ''Ben Ergene için girişimde bulunacağım zaman bana sorarlar. Siz kanalizasyon sistemini arıtmada geçiriyor musunuz?''

''Çuvaldızı başkasına batırmadan önce, iğneyi kendimize batırmalıyız.''
Muratlı deresi , Muratlının güneyinde koşarköprü mevkiinde Muratlı yerleşim alanına girer ve yarım ay şeklinde bir daire çizerek Muratlının kuzey batısında İnanlı köyünün hemen girişinde, Muratlının kuzeyİndeN geçen ana akarsu olduğu var sayılan Ergene ile birleşir.

Ergene bu birleşim noktasına gelene kadar temizliği yapan öncü kaymakam beyin sorumluluğun daki kaç MURATLI köyünün kanalizasyonun buralara aktığını biliyor mu ? Muratlı MERKEZ inin kanalizasyonu hangi koşullarda nereye akıyor ?

Sayın Doğasever ve Sayın Naturem,

Benim EM ile ilgili en ufak bir sorunum yok. Olması için bir gerekçe mi var ?

Benim mühendislik mantığıma ters gelen uygulamaları sırf EM i bende kullanıyorum ve de beğeniyorum diye kabullenip yapılması gerekenleri yapmayanları, yanlış mühendislik uygulamalarını alkışlamamı beklemek hayalden öte gitmez

Sevgiyle kalın,

Alper Akman 13-10-2010 10:20

Daha iyi bir yaşam için

Sevgili Dostlar,

Öncelikle Şubat ayından itibaren büyük bir hevesle tartışılıp ilk ve son olarak ANKARA'lı üyelerle yapılan toplantı ile kalan projemiz,Muratlı Kaymakamlığının bizimle temasa geçmesi ile tekrar şirketimizin gündemine gelmiş ve karşılıklı bilimsel yazışma ve teknik bilgi alış verişinden sonra 1,5 ay önce uygulamaya geçilmiştir,iki hafta sonra yoğun koku olan bölgede koku kesilmiş ve çevrede yaşıyanlar,hayvan otlatan çobanlar,şehir içindeki esnaf ve halk tarafından kokunun kesildiği teyid edilmiş bu durum İl çevre müdürü,muratlı belediye çalışanları,Sn Kaymakamımız,ilçede bulunan mülki amirler tarafından en önemlisi 116 ülkede insanlığa hizmet eden salt kar amacı olmayan EM Turkiye mühendisleri ve yöneticileri tarafından teyid edilmiştir.

Tartışmaları yapan sizler konunun (doğasever dahil) amacını,ne zaman başladığını,ne zaman son bulduğunu,bu çalışmanın bir deneme olarak bir arge olup olmadığını,uygulamanın bölgede kirletiçilerin çözümünde ne gibi bir yarar sağlıyacağını,kirletiçileri çözerken geçecek zamanda bölge insanını bir nebze olsun rahatlatmak içinmi düşünüldüğünü vs,vs,vs bilmeden ve yapılan çalışmaları oturulan yerden bilmeden sadece birbirimizin gazına gaz vermek için yazılmış yorumlar olarak görüyorum.

Isteyen Ankara'ya gelir bende projenin amacını anlatırım ve yerindede istediklerini ispatlarım.Mesnetsiz şeyler yazarak zamanımızı boşa harcamayalım ve şuç teşkil edecek ithamlarda bulunup konuyu başka mecralara çekmiyelim.

EM Türkiye olarak 8 senelik Türkiye gerçeğinde ne kazandığımızı bilançolarımızla gözler önüne sermek isterim.Şirketimizi başka şirketlerimizden başka işlerimizden kazandıklarımızla ayakta tutmaya çalışıyoruz nedenmi bizler ülkemizi seviyoruz ve bu sevdadan dolayı maddiyat her zaman önde olmamıştır işte şimdi sizlerin de bilmeden sadece oturulan yerden yapılan siyaset gibi bilmediğiniz ve amacının ne olduğunu tahmin bile edemediğiniz konuda bizleri ve sayın yöneticileri zan altında bırakan yazıları buradan kamuoyu ile paylaşmanız yargızıs infazdan başka bir şey değildir.

Eleştirilerinizi etik sınırlar içerisinde ve araştırarak doğru şeyleri yazarak yapınız yoksa kanuni haklarımızı korumak için gerekenleri yapmak zorunda kalacağım.Benimle temas etmek isteyenler için ;

alperakman@emturkey.com
0 532 404 00 77
e-mail ve telefonla bana ulaşabilirler.
Saygılarımla

Alper AKMAN
EM Agriton Ltd.Şti.

Müjgan 13-10-2010 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever (Mesaj 703238)
Tabii çok iyi olur. Çok memnun olurum. Röportaj için birine ihtiyaç olursa, Sn Naturem eminim yardımcı olur.

Size özelden yazmıştım ama bir yanıt alamadım. Geçenlerde agaclar.net ve doğa için çal ile ilgili HALK TV den gelen davet üzere, nevsune ve ben gidip programda canlı yayına katılmıştık. 45 dk süren bir programdı. O gün ben program öncesinde EM ve ERgene temizlik çalışmalarından da söz edince, program sunucusu hanım Hande Aydemir sizinle bağlantı kurmamı ve bir programı da Ergene ve EM üzerine yapmayı teklif etmişti. Bu konuyu size yazdım ve onların iletişim bilgilerini verdim. Hande hanımla görüşebildiniz mi acaba?

malina 13-10-2010 11:09

Kavrayamadıklarım..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meymun (Mesaj 703676)
Bunu temizlemek yerine nehir yatağına pis su atımı engellenerek Marmara'nın kirlenmesine katkısı olan bu akıntı durdurulsa, devletin temizlemeye ayırdığı para boşuna harcanmamış olur.

"nehir yatağına pis su atımı engellenerek" demişsiniz, kirlettirmemek de devletin görevi değil mi? :)

malina 13-10-2010 11:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ensar (Mesaj 704458)
Benim EM ile ilgili en ufak bir sorunum yok. Olması için bir gerekçe mi var ?

Benim mühendislik mantığıma ters gelen uygulamaları sırf EM i ben de kullanıyorum ve de beğeniyorum diye kabullenip yapılması gerekenleri yapmayanları, yanlış mühendislik uygulamalarını alkışlamamı beklemek hayalden öte gitmez

Yanlış ile tam olması gerektiği gibi değil arasında fark var. Sizce de var mı?

Kangren olmuş bir temizlik konusu var. Temel neden kirlenmenin önlenememesi... Ne firmalar özenli, ne devlet yeterince takip ediyor ki bu durum oluştu...

Önce kirlenme önlensin diyorsanız hiçbirşey yapmadan oturmaya devam etmek gerekecek. Çünkü tüm kirlenmelerin önlenmesi, iş bu boyuta geldikten sonra mümkün değil.

Doğru yöntem olmasa da ikisi iç içe geçmek zorunda... Bu bir kamuoyu oluşturma gibi algılanmalı. En azından kokunun azaldığını farkeden ve birşeyler yapılacağını gören halk belki yapacağı protestolarla konuya sahip çıkabilir. Hes protestolarında bunu görüyoruz.

Yazılarınızın bir kısmından, Muratlı Belediyesi ile bir firma üçkağıtçılık yapıp parayı götürüyor, utanmadan bunun reklamını yapıyor gibi bir ima çıkıyor. Söylemek istediğiniz tam olarak bu ise, bunu gerekli mercilere duyurabilirsiniz.

Emektar 13-10-2010 11:56

Sayın Alper Bey,

Hepsi çok güzel ve tamam. Güzel sonuçlar aldığınızı söylüyorsunuz. Sizleri, canı gönülden tebrik ederim. Yalnız, Doğasever arkadaşımız gibi bu konularda bilgisine güvendiğimiz bir arkadaşımızın dahi projenin başlamasından haberinin olmadığını yadırgadığımı belirtmek isterim. Siz şirketin yöneticisisiniz ancak Sayın Doğasever'in EM Türkiyeye olan katkılarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ergene ile ilgili tüm yazıları okudum ve kendisinin o yörenin insanı olduğunu ve bu projenin gerçekleşmesini ne kadar çok istediğini anladım. Bir telefon edip, projeye başlıyoruz da mı diyemediniz? Haddim olmayarak ve affınıza sığınarak soruyorum.

Bir de proje ile ilgili aldığınız veya alacağınız görsel veya verisel sonuçlar varsa, bizlerle de paylaşırsanız çok memnun oluruz. Sizleri candan desteklediğimi belirtmek isterim.

Alper Akman 13-10-2010 12:05

Daha iyi bir yaşam için

Sevgili Dostlar,

Öncelikle Şubat ayından itibaren büyük bir hevesle tartışılıp ilk ve son olarak ANKARA'lı üyelerle yapılan toplantı ile kalan projemiz,Muratlı Kaymakamlığının bizimle temasa geçmesi ile tekrar şirketimizin gündemine gelmiş ve karşılıklı bilimsel yazışma ve teknik bilgi alış verişinden sonra 1,5 ay önce uygulamaya geçilmiştir,iki hafta sonra yoğun koku olan bölgede koku kesilmiş ve çevrede yaşıyanlar,hayvan otlatan çobanlar,şehir içindeki esnaf ve halk tarafından kokunun kesildiği teyid edilmiş bu durum İl çevre müdürü,muratlı belediye çalışanları,Sn Kaymakamımız,ilçede bulunan mülki amirler tarafından en önemlisi 116 ülkede insanlığa hizmet eden salt kar amacı olmayan EM Turkiye mühendisleri ve yöneticileri tarafından teyid edilmiştir.

Tartışmaları yapan sizler konunun (doğasever dahil) amacını,ne zaman başladığını,ne zaman son bulduğunu,bu çalışmanın bir deneme olarak bir arge olup olmadığını,uygulamanın bölgede kirletiçilerin çözümünde ne gibi bir yarar sağlıyacağını,kirletiçileri çözerken geçecek zamanda bölge insanını bir nebze olsun rahatlatmak içinmi düşünüldüğünü vs,vs,vs bilmeden ve yapılan çalışmaları oturulan yerden bilmeden sadece birbirimizin gazına gaz vermek için yazılmış yorumlar olarak görüyorum.

Isteyen Ankara'ya gelir bende projenin amacını anlatırım ve yerindede istediklerini ispatlarım.Mesnetsiz şeyler yazarak zamanımızı boşa harcamayalım ve şuç teşkil edecek ithamlarda bulunup konuyu başka mecralara çekmiyelim.

EM Türkiye olarak 8 senelik Türkiye gerçeğinde ne kazandığımızı bilançolarımızla gözler önüne sermek isterim.Şirketimizi başka şirketlerimizden başka işlerimizden kazandıklarımızla ayakta tutmaya çalışıyoruz nedenmi bizler ülkemizi seviyoruz ve bu sevdadan dolayı maddiyat her zaman önde olmamıştır işte şimdi sizlerin de bilmeden sadece oturulan yerden yapılan siyaset gibi bilmediğiniz ve amacının ne olduğunu tahmin bile edemediğiniz konuda bizleri ve sayın yöneticileri zan altında bırakan yazıları buradan kamuoyu ile paylaşmanız yargızıs infazdan başka bir şey değildir.

Eleştirilerinizi etik sınırlar içerisinde ve araştırarak doğru şeyleri yazarak yapınız yoksa kanuni haklarımızı korumak için gerekenleri yapmak zorunda kalacağım.Benimle temas etmek isteyenler için ;

alperakman@emturkey.com
0 532 404 00 77
e-mail ve telefonla bana ulaşabilirler.
Saygılarımla

Alper AKMAN
EM Agriton Ltd.Şti.

acemi_caylak 13-10-2010 12:26

Sn. Alper Akman,

Proje 1,5 ay önce başladı diyorsunuz. 20 gün önce bölgedeydim ve saat 20:00 civarında o noktadan geçerken koku 1 km uzaktan duyuluyordu. Demek ki bu işte bir yanlışlık var. Bence yasal haklarımızı kullanırız türünden uyarılar yerine, elinizdeki karşılaştırmalı su tahlilini yayınlamanız çok daha inandırıcı olacaktır.

Etrim 13-10-2010 12:59

Bir Muratlı'lı olarak merak ediyorum bu çalışmaları yapan Muratlı Belediye başkanlığı Muratlı'nın kanalizasyon sisteminden gelen atıksuları hangi koşullarda nereye deşarj ediyor.?! Buna rağmen yapılanlar hakkında olumlu veya olumsuz, yetersiz birçok yön bulunabilir ama önemli olan birşeyler yapılmaya başlanmış olmasıdır, bu dere ve nehrin temizlenmek istenmesidir.

Eğer istemeye başladıysak, birşeyler yapılmaya başlandıysa gerisinin geleceğine inanıyor ve inanmak istiyorum. Bizler millet olarak bir işe ortasından başlamayı ve sonra başa dönüp düzeltmeyi seven bir milletiz. Bu nedenle bu gelişmelerden sonra Ergene'nin bir süre içerisinde temizlenebileceğini düşünmeye başladım.

ensar 13-10-2010 13:14

Sayın Malina,

Hayatım boyunca bir şeyi ima ederek konuşmadım konuşmamda.

Mühendislikte tam olmayan her hesap eksik olan her hesaplama yanlıştır. Betonun dozajı eksik ise demir yetersiz ise tam olmadığından dolayı bina yıkılırsa buna ne dersiniz?

Yanlış proje ya da hatalı proje değil mi ?

Muratlı belediye başkanını her konuda eleştirebilirim ama DÜRÜSTLÜĞÜNE Laf söyletmem.

Ne NEBİ TEPEYE nede Fen İşleri Müdürü Emin beye. Kendimden çok onların dürüstlüğüne güvendiğimi herkesten önce onlar bilir bu böyle biline !

Benim 7 numaralı mesajım inşallah yanılıyorum diye başlıyor ve aydınlanmak amacı ile bir sürü soru sordum bana bunların cevabı gelme di ?

Yanılmak dileğim , bilgilendirilmekte hakkım diye düşünüyorum.

Korkarım agriton kendi iç sorununun farkında değil. (Bakınız 42 nolu Emektar mesajı.)

Sevgiyle kalın,

Müjgan 13-10-2010 13:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Alper Akman (Mesaj 704557)
Sevgili Dostlar,

Öncelikle Şubat ayından itibaren büyük bir hevesle tartışılıp ilk ve son olarak ANKARA'lı üyelerle yapılan toplantı ile kalan projemiz,Muratlı Kaymakamlığının bizimle temasa geçmesi ile tekrar şirketimizin gündemine gelmiş ve karşılıklı bilimsel yazışma ve teknik bilgi alış verişinden sonra 1,5 ay önce uygulamaya geçilmiştir,

Ankara'daki toplantı çok heyecan vericiydi ama, bizi aşan bir proje olduğu için gereğini yapamadık. Yerel yönetimler ve devletin desteği olmadan yapılabilecek bir şey değildi. Nitekim Muratlı kaymakamlığının devreye girmesi ile, işler ancak yoluna girebilmiş görünüyor. Ağaçlar.net kendi halinde, kaynakları sınırlı ve tüzel kişiliği olmayan bir web sitesi. Hıdır, elinden gelen budur... :)

Lilium 13-10-2010 13:59

Alıntı:

Tamam vergilerimiz boşa gitmesin, tamam ERgene'ye atıksu deşarjına son verilsin. Bunlara kimsenin itirazı yok. İdeal olanı budur zaten, bunu biz de biliyoruz ve biz de bunun için uğraş veriyoruz. Ama neden hala son verilemiyor? Herkes o sayın kaymakam gibi olmadığı için!

Şimdi soruyorum, atıkları kesemiyoruz diye, EM uygulamayalım mı?
Sevgili doğasever, katkılarınızdan çabalarınızdan mücadelenizden şüphemiz yok, tabi ki bir şeye bir yerden başlamak gerekir, ama bu doğru yer olmalı sanırım ensarın dediği de bu, doğru yerden başlanmayınca iyi sonuçlarda alamazsınız, belki geçici bir süre mühendislik sonuçlar alabilirsiniz ama bu iki sene sonra aynı şey yaşanırsa EM toplumun gözünde biter, sanırım meyvelitepede şu mesajıyla onu demek istermiş.
Alıntı:

Gerek derede ve dere yatağında, gerek suyun aktığı yerde az ya da çok fayda olacağı muhakkak. Fakat, ilgili kaykamlığın sunumu bir daha kirlenmemek üzere kesin temizlik olacak şekilde. Kirli atık bırakılmasını kesin bir şekilde engellediler ise bir umut var diyebiliriz.

Aksi halde olumlu bir teknolojinin başarı sağlayamadığı yönünde bir şey ortaya çıkar ki, bu da iyi olmaz.
Bu EM açısından da hiç iyi olmaz,
Ben olsam kirletilmenin devam ettiği yerde ürünümü de kirletmem.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

MeyveliTepe 13-10-2010 14:55

Arkadaşlar, burada yazılı bir kaç mesajdan yola çıkarak varsayımlar yapıyoruz, bir takım kuşkularımızı dile getiriyoruz. Hiç kuşkusuz hepimiz projenin net bir başarısını diliyoruz.

EM dünyada ilk kez Türkiye'deki bir akarsuda kullanılmıyor. Pek çok örneği de var. Bu anlamda projeyi yapanlara destek olamıyorsak da en azından yapılanı anlamaya çalışmalıyız. Buradaki ilk varsayımız da, böyle bir projeyi yapmadan önce bu gibi şeyler muhakkak göz önüne alınmıştır, ilgili firma ürünün zarar görmesini en az kullanıcıları kadar istemez diye düşünüyorum.

acemi_caylak 13-10-2010 15:32

Sn. Meyvelitepe,

Amaçta bu zaten. EM'nin başarısız olmasının istenmemesi. Dikkat ettiyseniz eleştiriler tamda EM kullanıcılarından geliyor. Ki bu kullanıcıların hepside EM'nin başarılarına tanık olmuş kişiler.

Eleştirilerin temel çıkış noktası ise, bu kadar sürede EM'nin her şeyi çözdüğü iddiası ve Dogasever'in bu işi sadece yol parasına yaptıkları türünden vahim bir iddia sonrası başlamış olması.

Bu sorulara bilimsel cevaplar vermek yerine nedense Alper Bey yasal yolları hatırlatıyor. Burası sonuçta açık bir platform, eğer siz 1 haftada derede kurbağalar yüzmeye başladı derseniz, sizin bu iddialarınıza karşı çıkan argümanlara da inandırıcı cevaplar vermek zorundasınız. Yok biz yaptık oluyor veya ben çözdüm derseniz, "B5A'nın kurşunu bile yok ediyor" iddiaları gibi ayakları havada kalan bir iddia olur. Bu durumda biz EM'yi nasıl savunacağız?

Ki Ensar orada yaşayan bir insan ve insanları hafta sonu nehrin durumunu görmeye davet ediyor. Yani "Halep ordaysa arşın burada" hesabı. Bense 20 gün önce oralardaydım ve koku olayında bir değişim yoktu. Ortada bir tanesi bir hafta, diğeri 1,5 ay olmak üzere iki iddia olduğu için tam içinden çıkılmaz bir durum. Eğer 1,5 ay önce başladıysa, burada tamda "gözümle gördüğümüme mi yoksa burada yazılanlara mı inanacağım?" durumu var.

EM'nin kirli suların arıtılmasında kullanıldığını hepimiz biliyoruz. Hatta sadece organik atıkları değil kimyasal atıkları da belli bir dereceye kadar parçalayabildiğini biliyoruz. Ancak uçar kaçar türünden bilimsel dayanaktan yoksun söylemler, tamda Dogasever'in bugüne kadar karşı çıktığı söylemlerdi. Şimdi bu söylemle daha önce eleştirdiğimiz diğer üreticilerin konumuna düşmüş olmuyor muyuz?

Konu ile ilgileneler, bu işin duayeni sayılan Ertuğrul Erdin Hoca'nın aşağıdaki notlarını incelerlerse bence daha ayakları yere basan bir bakış açısına sahip olabilirler.

MİKROORGANİZMALAR VE ATIKSU TEKNOLOJİSİNE GENEL BİR BAKIŞ

Lilium 13-10-2010 16:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 704636)
Arkadaşlar, burada yazılı bir kaç mesajdan yola çıkarak varsayımlar yapıyoruz, bir takım kuşkularımızı dile getiriyoruz. Hiç kuşkusuz hepimiz projenin net bir başarısını diliyoruz.

Tabi ki projenin başarısı diliyoruz sevinç duyarız ayakta alkışlarız, Ama diğer yönden de kirletilmenin devam etmesi projenin ne kadar başarılı olacağına kuşku ile bakılmasına neden oluyor.
Güzel bir çalışma bu proje sürerken diğer yandan da kirliliğin önlenmesi konusunda ki çalışmalara sevgili doğasever değinmiş ama yeterli olup olmadığı konusu bölgedeki yaşayanların duyarlılığı ile başarı kazanalılabilinir.

ensar 13-10-2010 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 704606)
. Ağaçlar.net kendi halinde, kaynakları sınırlı ve tüzel kişiliği olmayan bir web sitesi. Hıdır, elinden gelen budur... :)

Sevgili Müjgan,

KİMSE AĞAÇLAR NETE BİR GÖNDRİİM DE BULUNAMAZ. Ayrıca hatırlatmakta fayda var Muhsin Ertuğrul üstadın lafıdır.

Fazlada tevazu göstermeyin inanırlar.

Sanırım fazla tevazu gösterdik,

Sevgiyle kalın

malina 13-10-2010 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ensar (Mesaj 704594)
Sayın Malina,
Hayatım boyunca bir şeyi ima ederek konuşmadım konuşmam da.

Muratlı belediye başkanını her konuda eleştirebilirim ama DÜRÜSTLÜĞÜNE Laf söyletmem.

Ne NEBİ TEPEYE ne de Fen İşleri Müdürü Emin Beye. Kendimden çok onların dürüstlüğüne güvendiğimi herkesten önce onlar bilir bu böyle biline !

Dürüst ama saf ve kandırılmaya müsaitler mi demek istiyorsunuz?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ensar (Mesaj 703859)

Yol parası fiyatına yaptığınız projenin finansman boyutunu açıklar mısınız ? Bu rakkam nereden nereye gidişin ücreti.

Yoksa alınan çeklerin tarih vede miktarlarını size ORTAKLARINIZ BİLDİRMEDİ Mİ?

Eğer bunlarda bildirilmedi ise sanırım yollarınız farklı ?

Siz açıklamaz sanız ben yol ücretini açıklarım.

Konuyu anlama boyutundan, suçlama boyutuna taşıyan bu mesajlarınız, doğru düzgün yazışmayı, iteleşme boyutuna taşımadı mı?

Sorularınızın tümünü sormanızda ve bir cevap istemenizde sakınca yokken, bu yola yapmanızı anlayamadım...

Bir şey daha anlayamadım :)

#57 nolu mesajınızın ayrı bir konu başlığı olması gerekmez mi?

ensar 14-10-2010 00:08

Sayın Malina,

Korkarım bir önceki mesajımdada belirtmeme rağmen hala benden açık açık söylediklerimin dışında bir şeyler ima etmem bekleniyor ama bu imkansız.

BANA GÖRE BEN VE SİZ DAHİL HERKES MÜSAİT, YA DA DEĞİL, KANDIRILABİLİR. Örnek vermem gerekirse kendim için konuşabilirim.

Elimdeki bir sürü karşılıksız çek benim kandırıldığımın kesin ispatıdır.

Kusura bakmayın ama sizce tam olmayan bence yanlış olan bir proje için, ''yol parası karşılığı yapılıyor ''denirse ve de bunun miktarı size söylenmezse siz ne düşünürsünüz?

Ben ortaklar arasındaki iletimden şüphelenip te sordum.

Sayın MALİNA 50/60.000 LİRAYA yol parası derseniz bende yolun nerden nereye gidiş ücreti olduğunu da haklı olarak sorarım.

Allah aşkına konuyu kapatmak için 57 numaralı mesajı yazdım ondada bir bit yeniği aramayın.

Gayet açık Ergene kenarında bir uygulama yapacağız. Hem biochar üreteceğiz hemde kaplumbağ ve kurbağ gözetlemesi yapacağız.

BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURMAK GİBİ BİR ŞEY. ( inşallah Halil Önen ile Epsody bu mesajı okumazlar. malum avcılık karsıtı olduklarından)

Sevgiyle kalın

gece 14-10-2010 20:31

Kolay gele, rast gide...

Öncelikle, başlamış olan projeye ve projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

Projenin başladığını, koyultarak vurguluyorum, çünkü; başlığın ilk yazılarında açıkça görüldüğü ve tekrar tekrar yazdığı görüleceği üzere, bu projenin sözleşmesi yapılmış, imzalar atılmış, EM Agriton Ltd. işi üstlenmiş, taşın altına elini koymuştur. İmza atanları, sonuçta başarısız bile olsalar, başlamak ve girişmek cesaretlerinden ötürü, yürekten kutluyorum.

Sözleşmesel olarak "iş"in kapsamı ise yazılanlardan anladığım kadarıyla; ilk bir ayda kokunun önlenmesi, bir yılın sonunda da akarsuda canlı yaşamın tekrar başlatılmasıdır. Bu zaman dilimlerinde bu sonuçlar gerçekleşirse bu proje başarılı kabul edilip, Ergene'nin diğer kollarında da benzer çalışmalar yapılabilecektir.

Yanlışım varsa, ilgili ve bilgililer düzeltilse sevinirim.

Sözleşme yapılmış, imzalar atılmış. Bundan sonrası; zaman içerisinde bu sonuçların gerçekleşmesi için yapılması gerekenlerin yapılıp, yapılmadığını izleyip görmek ve sonucun gerçekleşmesine göre başarının ölçülmesi ve değerlendirilmesidir.

Peki, bu bir yıllık süreç boyunca, sözleşmenin tarafı olmayan, 'mutlu çoğunluk' olan bizler, bu sürede ne yapıyor olacağız?

Önceki bilgi ve tecrübelerimize göre yorum yapabilir, projenin gidişatını görmek ve daha iyisi bir bukaşi topu da biz atmak için 'yol parası'na kıyar, Ergene'ye gidebilir, böylece üzerimize çamur bulaşması riskine girebilir, burnumuzla havayı ve gidişatı kendimiz kontrol edebiliriz.

Ya da proje ile ilgili olumlu ya da olumsuz düşünce (ikisi arasında pratikte çok da fark yok aslında) üretebiliriz (burada üretmek elde olmayan nedenlerle paradoksal bir anlam kazanmış oldu ama olsun!).

En kötüsü de hiç suya sabuna dokunmaz, projeyi 'yok proje' kategorisine koyar, temizlik ve (tatlı su) çevre duyarlılığımızla gurur duyar, kendimizi olsun kandırabilmekle avunur dururuz.

Tabii başka tutumlar da sergilenebilir ama hepsini de sayıp, dökmeye hiç gerek yok.

Sizin seçiminiz hangisi?

gece
tartışma mı, ne tartışması, ensar (yanlış yerde de olsa) herkesi nereye ve hangi tarafa çağırdı ve hangi dilekle sözlerine başladı? Diyen, forum kişisi

malina 15-10-2010 16:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever (Mesaj 705250)
Muratli Deresi üzerinde yapılan uygulama hakkında bilgi almak isterseniz, EM'nin elemanı olan Mahmut ile görüşebilirsiniz. (Mahmut uygulama elemanıdır. Mühendis değil o yüzden fazla sorguya çekmeyin lütfen)

Bir de yerel gazetede çalışan Gazeteci Ahmet Bey baştan sona yapılan uygulamaları biliyor ve elinde pek çok görsel bilgi var. Ahmet Bey'in telefonu da aşağıda.

Mahmut : 0 539 661 42 49 (Bizim Elemanımız)

Ahmet : 0 535 352 07 36 (Muratlı Hizmet Gazetesi)

Derede kurbağa ve kaplumbağa avlamak yasaktır diyen forum kişisi. (Sadece EM uyguladığımız bölümde var! Orada doğmadılar tabii ki, çevreden eski evlerini hatırlayıp gelmişler. Nostalji yani...)

Mesajı buraya kopyalamak iyi olur diye düşündüm...

Alper Akman 16-10-2010 10:53

1 Eklenti(ler)
Toplantınıza EM Türkiye olarak katılmak ısteriz bu arada Muratli deresinde resimdeki sevimli dostlarimiza hepbirlikte merhaba deriz.
Sevgi ve Dostlukla

Not : Resimleri çeken Muratlı Hizmet Gazetesi

Dogasever 16-10-2010 12:16

5 Eklenti(ler)
Muratlı Hizmet Gazetesi tarafından Muratlı Deresinde çekilen çeşitli kurbağa resimleri, (videodan resim haline getirilmiştir ve bu yüzden bunların elime geçmesi zaman aldı.)

Eklenti 175348

Eklenti 175349

Eklenti 175350

Eklenti 175351

Eklenti 175352

ensar 16-10-2010 23:41

Sayın Alper Akman,

Fotoğrafta derenin tabanı görünüyor gibi geldi. Yanılıyormuyum acaba ?

Sevgiyle kalın.

ensar 16-10-2010 23:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dogasever
Her şey soru sormakla başlar. Ne dersiniz?

Öncelikle soru sorduğunuz için çok teşekkürler. Gerçekten sorunun ne olduğu o kadar önemli değil. Önemli olan sormak. Biz de millet olarak bir soru sorma eksikliği olduğunu düşünüyorum

Alıntı:

Öyle kaçmak yok, herkes soru soracak

Alıntı:

Bu doğru işte burası serbest kürsü. Dileyen dilediği fikri öne sürebilir.
Neyse buradaki amacımızı aşağıdaki gibi özetleyebiliriz:

Alıntı:

- Soru sormak
- Yanıt vermek

Sn. Dogasever,

Yukarıdakiler sizin Neden Nasıl’da soru sorma üzerine yazdığınız ve benimde katıldığım doğru düşünceler.

Hatırlarsanız size birtakım sorular sordum hala cevap alamadım. Hala cevaplarınızı bekliyorum.

]

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gece
En kötüsü de hiç suya sabuna dokunmaz, projeyi 'yok proje' kategorisine koyar, temizlik ve (tatlı su) çevre duyarlılığımızla gurur duyar, kendimizi olsun kandırabilmekle avunur dururuz.

Tabii başka tutumlar da sergilenebilir ama hepsini de sayıp, dökmeye hiç gerek yok.

Sizin seçiminiz hangisi?

Sevgili gece,

Hukukçu olduğunuz için benden farklı bir uslubunuz var.

Sorunuzun muhatabı olarak beni düşünmüyorsunuz sanırım. Benim tutum ve tarzım çok açık. Tam olmayan her mühendislik projesi yanlıştır.

Açıklık getirirseniz sevinirim.

Sevgiyle kalın

Dogasever 17-10-2010 10:37

Elmayla Armut...

Sayın Malina

Benim doğayı ve süreçleri daha iyi anlayabilmemiz için açmış olduğum farklı bir başlık olan "Neden ve Nasıl" başlığından buraya taşınarak amacını aşarak hazırlanmış bu son mesajın bu başlık ile hiçbir ilgisi yoktur ve buradan geldiği yer olan "Neden ve Nasıl" başlığına taşınmasını veya silinmesini rica ediyorum. Anlaşılan Sn Ensar hala bu başlığın amacını anlamamış ve hala beni kısır bir tartışmanın içine çekmeye çalışıyor. Böyle bir tartışmaya taraf olmayacağımı belirtmek isterim. Ayrıca ilgili başlıkta (Neden ve Nasıl) soru sorulabileceğini, ancak bunun benim yanıtlayacağım anlamına gelmeyebileceğini de açıklamıştım (Bakınız "Neden ve Nasıl" başlığı "Mesaj 1 son paragraf"). Ancak nedense Sn Ensar o yazılarımı göz ardı etmiş görünüyor. Sn Ensar lütfen ısrar etmeyın sizinle bu başlık altında tartışmayacağım. Yukarda Agriton Şirketi'nin bilgileri var. Lütfen şirket ile temasa geçin ve sorularınızın yanıtlarını oradan isteyin. Saygı ve sevgilerimle.

Alper Akman 17-10-2010 11:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ensar (Mesaj 705793)
Sayın Alper Akman,

Fotoğrafta derenin tabanı görünüyor gibi geldi. Yanılıyormuyum acaba anı ?

Sevgiyle kalın.

Sayın Ensar,

Bizim dozlama yaptigimiz yerin 35-40 metre ilerisinde küçük bir baraj yaptık su burada girdap yaparak dolaniyor ve tekrar kaneviçe bezlerinin ve şeker çuvallarının içine koydugumuz bokashi bloklarının (istenilen şekil verilebilir) üzerinden savaklanarak akmaya devam ediyor.(Bu uygulama 4 merkezde yapılıyor).İşte bu baraj yaptığımız yerde suyun tabanı gözüküyor.
Sevgi ve Dostlukla

ensar 17-10-2010 13:06

5 Eklenti(ler)
Sayın Akman,

Dün bölgeden çektiğim fotoğraflar aşağıda.

Eklenti 175472

Eklenti 175473

Eklenti 175474

Eklenti 175475

Eklenti 175476

Dogasever 17-10-2010 13:09

Alıntı (Sayın Ensar)
"Tam olmayan her mühendislik projesi yanlıştır."

Kesinlikle fikir birliğinde olduğum son derece doğru ve yerinde bir ifade. Ancak "Tam" nedir? Önce bunun tanımlanması gerekir. Bunun tanımı bellidir. "Tam" bütün, eksiksiz anlamına gelir. Bu da doğru...

Bir mühendislik projesinin eksiksiz olması için neye bakılır: Yanıtı ben vereyim: o projenin amacına bakılır. Bu denemede veya arge projesinde (Her deneme aynı zamanda bir arge projesidir) amaç "kokunun yok edilmesi" olmuştur. Koku, atıksu deşarjı durdurulmadan da yok edilebilir. (Bunu her platformda her mühendislik bilimi açısından tartışmaya hazırım. Eğer bunu tartışmak isteyen varsa, belki yüzlerce mesaj yazılması gerekebileceğinden burayı meşgul etmeyelim lütfen ayrı bir başlıkta bunu tartışalım!)

Bu proje amacına uygunluk açısından tamdır ve doğrudur.
(Benim de tutum ve tarzım son derece açık)

Eğer derseniz ki amaç eksik oluşturulmuş. Onu da tartışırım. 200 kusur km'lik bir nehrin 5 km 'sinde 2 ay süreyle yapılan bir ARGE ÇALIŞMASININ amacını oluştururken "Amaç: Atıksu deşarjı kesilmeli biz 5 km üzerinde ARGE çalışması yapacağız" derseniz o proje daha doğmadan ölmüş olur. Biraz gerçekçi olalım lütfen. Sanırım böyle bir ARGE çalışması, Eylem 1: Atıksuyun deşarjının kesilmesi aşamasında uzunca bir süre bekleyecek ve kokunun kesilmesi aşamasına neden geçmiyorsunuz diye birçok eleştiri alacaktır.

Herhalde kimse, atıksu deşarjı devam ediyorsa, insanlar bunun kokusunu çekmeye de devam etsin demeyecektir.

Birçok sivil toplum kuruluşunun başlattığı bir proje daha var: ERgeneye Atıklar dökülmesin! Ben de bu grupların tamamını canı gönülden destekliyorum ve bir militan gibi arkalarındayım. Eminim Sayın Ensar da bu konuda benimle birlikte olacaktır. Atıkların dereye dökülmesinin önlenmesi için insan olduğunun bilincinde olan herkes canla başla çalışmalıdır. Buna yürekten inanıyorum ve bizler koku kesme çalışması yaptıktan sonra ve EM uygulanan bazı bölgelerde kurbağaların da dereye gelmeye başladığı görüldükten sonra, atıksuların nehre deşarj edilmesini kesme konusunda hem devletin hem de halkın daha kararlı davranacağı düşüncesindeyim.

Ayrıca bu projenin tüm Ergenede uzun süreli uygulanmasının getireceği bir başka yarar da çamurun azaltılması olacaktır. Çamur 10 yıllarca sürede birikmiş bir çamurdur. EM uygulamasıyla bu çamur mikroorganizmalarca sindirilecektir. (Evet, atıksu deşarjının önüne geçmeden de bu sindirme olayı devam edecektir. Mikroorganizmalarca sinidirm birikme hızından çok daha yüksek olacaktır.) Ayrıca çamurdan ve atıksudan sentezlenen biyolojik aktif maddeler Meriç nehrinde ve Saroz Körfezindeki canlı yaşamı için de faydalıdır.

Saygı ve sevgiler

ensar 17-10-2010 13:15

5 Eklenti(ler)
Fotğraflara devam

ensar 17-10-2010 13:24

5 Eklenti(ler)
. Tam eski Muratlı Tekirdağ yolu üstündeki köprüden çekildi.

ensar 17-10-2010 13:27

4 Eklenti(ler)
Devam ediyor

ensar 17-10-2010 13:49

:pEğer derseniz ki amaç eksik oluşturulmuş. Onu da tartışırım. 200 kusur km'lik bir nehrin 5 km 'sinde 2 ay süreyle yapılan bir ARGE ÇALIŞMASININ amacını oluştururken "Amaç: Atıksu deşarjı kesilmeli biz 5 km üzerinde ARGE çalışması yapacağız" derseniz o proje daha doğmadan ölmüş olur. Biraz gerçekçi olalım lütfen. Sanırım böyle bir ARGE çalışması,.

Sayın Doğasever,

Sizden ve herkes ten özür dilerim.

Bu projenin AR -GE projesi olduğunu ve de Muratlı Kaymakamlığı ve Belediyesinin
AR-GE çalışmalarına destek verdiğini bilmiyordum.

Sevgiyle kalın,

Alper Akman 17-10-2010 13:55

Sayin ENSAR,
Fotograflar'da neyi anlatmak istediğinizi anlıyamadım.Bizim calışma alanlarımızı görmediğiniz
çektiğiniz fotoğraflardan belli.Tankların görüntüsü hiçkimseye bir fikir vermez.
Sizinle belki bir başlangıç yapar iletişim kurabilirim zannetmiştim ama yanılmışım siz hala başka şeyler peşindesiniz.

ensar 17-10-2010 14:18

3 Eklenti(ler)
Sevgili Alper,

Fotorafların devamı 1 karşılaştırmlı

ensar 17-10-2010 14:25

5 Eklenti(ler)
Şimdi alınan su örnekler dozlanmış dereden, dozlama istasyonularından sonrakiler. Önce temiz suyun kovadaki görünümü akabinde köprü üstünden numune alma

ensar 17-10-2010 14:35

5 Eklenti(ler)
Ve alınan su örnekleri dozlanmış Muratlı deresinden ve dozlanmamış ana Ergeneden.

Dozlama sisteminiz ve havalandırma Gördüğünüz gibi hayli detaylı fotoğraf var.

SANIRIM GECELERİ ATIK DEŞARJINI KİMSE KONTROL ETMİYOR. Dere boyunda da devriyeler gezmiyor.

ensar 17-10-2010 14:45

Sevgili Alper,

Bir kurbağ resmi koydunuz ve bir laf söyle bin ah işit e döndü.

Ama huyum kurusun işte, benim gördüklerimi, bildiklerimi başkalarıda görsün, bilsin

Sanırım yeterince fotoğraf oldu. Arzu eden olursa daha nicesini doğrudan mail adreslerinize atarım.

Sevgiyle kalın

Dogasever 17-10-2010 14:52

1 Eklenti(ler)
SAyın Ensar

Oraya kadar gittiniz. Derenin uygulama yapılan bölümünün resmini çekip çekmediğinizi bilmiyorum. REsmini çektiğiniz yerde bulunduğunuza göre, kokup kokmadığını da belirtirseniz, sevinirim.

Dozajlama istasyonlarından birincisinin resmini de ben koyayım dedim. Bunlardan 4 adet var.

Eklenti 175525

Nehrin genişliği boyunca boydan boya delikli bir plastik borudan dozajlama yapılıyor.

acemi_caylak 18-10-2010 05:39

Sn. Dogasever,

Dereyi boydan boya gezdik desem yeridir. Sizin eklediğiniz resim Ensar'ın eklemiş olduğu 28 nolu mesajındaki uygulama noktasından biraz daha yukarıdaki uygulama noktasının resmi. Bununda resmini çekmiştik.

Evet koku yok. Ancak derenin uygulama yapılmayan üst bölümlerine de çıktık. Orada da yok. Ayrıca çevre çiftlikteki işçilerle konuştuk. Onlarda bu kokunun bu aylarda kesildiğini söylediler. Yani uygulama ile ilgisi olmayabilir.

Ayrıca gerçek Ergene deresinden -uygulama yapılmayan dere- aldığımız su örneği daha temizdi. Ancak bunun nedeni bu derede su miktarı daha fazla. Bundan dolayı en azından bizim baktığımız noktada çamurlaşmıyor olabilir. Burada çok yakından dikkatli koklayınca biraz koku vardı.

Kurbağa olayına gelince sadece bir tane kurbağa gördük. O zavallı da çamuru aşıp dereye ulaşamadı. Resimler Ensar'da var.

Sonuç olarak EM uygulaması suyun önünde bir kaç yerde setler yapılıp su biriktirilerek uygulama yapılsa ve EM aşılanmış su tekrar salınsa daha başarılı olur diye düşünüyorum. Yine hep üzerinde durduğumuz dereye akıtılan fabrika sularının kesilmesi çok önemli. Yakından bakınca sudaki boya atıkları çok net belli oluyor. Ben boyadan çok anlamam ama yanımızda tekstil sektöründe çalışan Bayindirmevkii'de vardı. Bunun tekstil ve kot fabrikalarından çıkabilecek boyalar olduğunu o söyledi. Birde bu uygulama bukaşi topları ile desteklemeli. Özellikle çamurlu bölgelerde bukaşi topları hemen akıp gitmeyeceği ve çamur içerisinde yavaş yavaş çözüleceği için etkili olur diye düşünüyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025