agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-04-2009, 09:21   #1
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,101
Galeri: 260
Her şeyin eğitimle başladığına inanan biri olarak, önce aileden başlamak gerektiğini düşünüyorum.
Öğrenmeye başladığımız ilk yıllarda aileden aldığımız eğitim çok önemli, daha sonra okulda bu konunun üzerinde hassasiyetle durulmalı.
Kendi adıma, bir kibrit çöpünü bile pencereden atamadığımı, bundan aşırı derecede rahatsız olduğumu söyleyebilirim.

Çöp üğütücüler çok iyi bir uygulama ama oradan sadece organik yani faydalı atıklar gidebiliyor, bunlarda direk kanalizasyona bağlı olduğu için faydalanılamıyor.
Keşke altyapılar oluşturulurken çöp öğütücülerden çıkan atıkların gidebilieceği farklı tahliyeler olsaydı, ben onca doğal gübrenin kanalizasyona karışıp gitmesine gerçekten üzülüyorum.

Bir şeyi de hiç anlamıyorum, sigaranın zararlarından bahsedilir ama çeşit çeşit sigara üretmeye devam edilir.
Naylonların kullannımının yanlış olduğu bilinir ama her yer bunları imal eden küçük işletmelerle dolu, üstelik çöplerden toplanan atık naylonlar boyanıp kullanılarak yeni bir şeymiş gibi sunulur.
Vatandaş ise marketlerden aldığı ürünler için bir kaç tane fazladan poşet alarak çöp torbası almaktan kurtulduğu için sevinir.

Bunları toplamakla bitiremeyiz; eğer belediyeler, çevre sağlık ve bilinçli vatandaş bunu gerçekten bitirmek istiyorsa önce eğitim sonra ciddi çözümler sonra da yaptırımlar olmalıdır, tabi ciddi yaptırımlar.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 21:17   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Kompost konusuna davet.

Sayın ;Adalet Yağcı atıkların bertarafını bu şekilde sağlanması sizi ilgilendirmenize şaştım desem yalan olmaz; Adalet Yağcı ama ben sizi "kendi gübreni kendin yaparak kompost " uygulamalarında görmedim, madem ilgi duyuyorsunuzda sizinde bahçenizde böyle bir uygulama yapma düşüncenizin olmayışına şaştım.

Sayın Adalet Yağcı sizden bir açıklama yapmanızı ıstiyorum vede, kompost konusunda bilgilerinizi paylaşmaya davet ediyorum sevgi saygılarımla hoşça kalın.


Düzenleyen epsody : 30-04-2009 saat 21:18 Neden: kelimede harf fazlalığı
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026