Sayın Epsody, başlığa yazdığınız mesajınızı özelden de göndermişsiniz, sağolun.
Biraz sitem içeren mesajınıza cevap vermek için biraz düşünmem gerekiyor, ben kendi adıma gücüm ölçüsünde önlemler alıyorum.
Bunlardan en önemlisi, bahçeme kimyasal sokmuyorum, yanmış çiftlik gübresi(çok pahalı olasına rağmen) doğal yani organik olarak nitelendirilmiş NeemAzal, Bionem, B5A, kullanıyorum.
Bu konuların başlıklarını ararsanız hepsinde de benim mesajlarıma rastlayacaksınız.
Bunların dışında, çöplerimi ayrıştırabilmem için bağlı olduğumuz belediyenin her hangi bir çalışması yok, defaatle söylememize rağmen bu uygulama başlatılmadı.
Çevreyi kirletmemeye dikkat ediyorum, hem de azamî dikkat, yukarıda da yazdığım gibi bir kibrit çöpünü bile sokağa atamam.
Çöp öğütücülere gelince; Ben yaklaşık yirmi yıldır öğütücü kullanıyorum, ve öğütücüden geçen organik atıklara gerçekten çok üzülüyorum, onları değerlendirmek harika olurdu, ama bunun için alt yapı gerekli.
Bahçem küçük olduğu için yeşil gübre yapamıyorum, bulunduğum yerde inanılmaz bir sivrisinek yoğunluğu var, ne kadar dikkat etsem de durgun suda üstelik yaz sıcağında bunların gelişip çoğalmasını engelleyemem.
Ayrıca altmış yaşındayım, ve bir çok uygulama için fizikî gücüm yetersiz kalıyor, sonuçta elimden bu kadarı geliyor.
Sizin bir öneriniz varsa bu konuda, seve seve uygularım, yeter ki, maddî fizikî gücümün yeteceği bir iş olsun.
Duyarlılığınızı takdir ediyorum.
|