agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-04-2009, 08:29   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Konunun çözümü imar mezuatına takılı.

Arkadaşlarım hepsi çok güzel açıklamalarda bulunarak temizlik hizmetlerinin yerel belediyelerin kentsel dönüşüm diye bazı kenar semtleri topluca istimlak ederek yıkımlar geçekleştirerek modern şehirler kurma amaçlarını politikalarına alet ederek rant yaratılıp hizmetlerin verilememesine bir örnekti.

Halbuki istenirse neler yapılabiliyor ist- şişlide bir tanıdığıma misafirliğe gitmiştim konu atıklardan açıldığında bizim mutfağımızda çöpleri atacağımız bir bölüm var çöpü oradan bırakıyoruz çöp 14 kat aşığıda çöp konteynırına doluyor deyice biz kenar bir semtte yaşadığımızdan bize çok modern gelince hayretimize, ahpabımız bize dönerek bu eski bir sistem 40 sene önce düşünülmüş şimdi daha iyileri yapılıyor diye bize yapılandan örnek vererek mutfaklarda atıkların oluştuğu yerde ayrıştırılıp atıkların öğütülerek kanalizasyona deşaraj edildiğini söyleyince, ben ozaman anladım ki ayışma işi en gelişmişi bu tabii üğütülen çöpler sadece mufaktan çıkan organik atıkları kapsıyordu kağıt,cam, plastik ve metali kapsamıyordu bunlar ayrıca toplanıp ayrıştırılıyordu.

Temelde çevreyi kirleterek koku ve haşere olayı çözülmüştü, ama bu uygulama iyi belediyeciliğin uygulandığının göstergesi olarak imar konusundaki çalışmaların sonuçlarına bağlanıyordu

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2009, 10:21   #2
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Her şeyin eğitimle başladığına inanan biri olarak, önce aileden başlamak gerektiğini düşünüyorum.
Öğrenmeye başladığımız ilk yıllarda aileden aldığımız eğitim çok önemli, daha sonra okulda bu konunun üzerinde hassasiyetle durulmalı.
Kendi adıma, bir kibrit çöpünü bile pencereden atamadığımı, bundan aşırı derecede rahatsız olduğumu söyleyebilirim.

Çöp üğütücüler çok iyi bir uygulama ama oradan sadece organik yani faydalı atıklar gidebiliyor, bunlarda direk kanalizasyona bağlı olduğu için faydalanılamıyor.
Keşke altyapılar oluşturulurken çöp öğütücülerden çıkan atıkların gidebilieceği farklı tahliyeler olsaydı, ben onca doğal gübrenin kanalizasyona karışıp gitmesine gerçekten üzülüyorum.

Bir şeyi de hiç anlamıyorum, sigaranın zararlarından bahsedilir ama çeşit çeşit sigara üretmeye devam edilir.
Naylonların kullannımının yanlış olduğu bilinir ama her yer bunları imal eden küçük işletmelerle dolu, üstelik çöplerden toplanan atık naylonlar boyanıp kullanılarak yeni bir şeymiş gibi sunulur.
Vatandaş ise marketlerden aldığı ürünler için bir kaç tane fazladan poşet alarak çöp torbası almaktan kurtulduğu için sevinir.

Bunları toplamakla bitiremeyiz; eğer belediyeler, çevre sağlık ve bilinçli vatandaş bunu gerçekten bitirmek istiyorsa önce eğitim sonra ciddi çözümler sonra da yaptırımlar olmalıdır, tabi ciddi yaptırımlar.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 22:17   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Kompost konusuna davet.

Sayın ;Adalet Yağcı atıkların bertarafını bu şekilde sağlanması sizi ilgilendirmenize şaştım desem yalan olmaz; Adalet Yağcı ama ben sizi "kendi gübreni kendin yaparak kompost " uygulamalarında görmedim, madem ilgi duyuyorsunuzda sizinde bahçenizde böyle bir uygulama yapma düşüncenizin olmayışına şaştım.

Sayın Adalet Yağcı sizden bir açıklama yapmanızı ıstiyorum vede, kompost konusunda bilgilerinizi paylaşmaya davet ediyorum sevgi saygılarımla hoşça kalın.

Düzenleyen epsody : 30-04-2009 saat 22:18 Neden: kelimede harf fazlalığı
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025