![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Belediyeye 'unuttukları/vazgeçtikleri/umursamadıkları' kaldırımdaki ağaçları hatırlatan bir dilekçe daha verebilirsiniz, vermelisiniz (=ben olsam verirdim). Savcılığa hem komşu bahçedeki hem de kaldırımdaki ağaçlar konusunda şikayet dilekçesi vermelisiniz. TCK 152 metni (...nerede olursa olsun...) buna uygun. Dilekçe örneği olarak buradan yararlanabilirsiniz. Dilekçede 'sanık' yerine 'fail' yazmanız daha doğru olur. Ayrıca dilekçede TCK 152'yi de belirtmeniz yararlı olur. Dilekçeyi adliyedeki (bahçenizin bulunduğu (aslında suçun işlendiği) yer müracaat savcılığına veriyor, hazırlık no'sunu alıyorsunuz. Böylece, şikayetinizin akibetini bu no ile adliyelerde 'soruşturma' bürolarından takip edebiliyorsunuz. Kolaylık diliyorum. gece hak mücadelesi otomatik ve kolay olmayabilir ancak zorunlu ve kutsaldır diyen forum kişisi Not: Sağlık olsun nil, rica ederim. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Alıntı:
TCK 152. madde; mal varlığına karşı işlenen suçların tasniflendiği maddelerden birisi olup, bu madde ve bağlı olduğu bölüm; bir kişinin bir başka kişinin malına verdiği zararları içerir. Adamın başkasının malına zarar vermesi söz konusu değil. Kendi mülkündeki malını (agacını) kesiyor. Böyle bir eylem ya da ağaç kesimi hiç bir şekilde suç oluşturmaz. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|