![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Anlaşılan bu bölüm yeniden canlanıyor Metin bey fotoğraflarını yüklemeye başlamış, şimdi bana yine iş düşüyor acaba hangi araç ve gereçlerin fotoğrafını çekipde yüklesem.(Laf aramızda Metin Bey ile kendi çapımda bir rekabet içerisindeyimde ) |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygıdeğer Cemal bey ilginize teşekkür ederim, bizlerde sizlerden öğreniyoruz. Nice bayramlara.. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Saygıdeğer Yücel bey ender bulunan bir güzelliği başlığa taşıdığınız için teşekkür ederim. Sizden bir ricam olacak; "bu nedir?" diyenler olabilir , fotoğrafla ilgili kısa da olsa bir açıklama yaparsanız makbule geçer. Fotoğraf : Koyun kırkma/kırpma makası, ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Metin Bey, ben size teşekkür ederim. Bu başlık sizin eseriniz. Benimki çorbada tuz bile değil. Hatta iki kez teşekkür etmeliyim. Birincisi, bu başlığı açtığınız için. İzninizle önce, sizin eklediğiniz "kırkma makası" hakkında bidiklerimi aktarayım. Bu makasın özel adı KIRKLIK 'tır. Koyun, keçi, deve, Ankara tavşanı, gibi hayvanların ticari değeri olan tüylerinin kırpılması yanında, tüylerinin ticari değeri olmayan (at, eşek, köpek gibi) hayvanların bakımı sırasında, tüylerinin kesilmesi gerektiğinde de kullanılır. İkincisi, resimlerde görünen şeyin adını yazmam gerektiğini hatırlattığınız için. Bunlara, seten, ya da dink deniliyor. Daha önce Sayın yaşar Ulutaş da görüntülemiş. Alıntı:
Kaynatılmış ve kurutulmuş bulgurluk buğdayın kabuğundan (kepeğinden) ayrılmasında kullanılır. Aşure veya çorba yapınımda kullanılan, döğme (yarma, gendime, gendirme, aşlık, aşurelik ) yapılacak buğday da çiğ olarak bu gereçlerde işlenerek, kabuğundan ayrılırdı. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Estağfurullah Çorbayı beraber hazırlıyoruz Yücel Bey. Kıymetli katkılarınız için ben teşekkür ederim. |
|
|
|
![]() |
|
|