![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Her çekirdek bir ağaç projesi
'Her Çekirdek Bir Ağaç' projesi için düğmeye basıldı. Manisalılar 1920'li yıllarda Manisa Tarzanı'nın oluşturduğu çevre mucizesine tanık olmuşlardı.Kaynak: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=51446 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Yine aynı bağlantıda İstanbul'dan katılmak için ne yapmak gerektiği sorusuna verilen cevap: İstanbul ve diğer şehirlerden kampanyaya katılım için , bireysel ya da kurumsal olarak destek vermek isteyenler biriktirdikleri çekirdekleri kargo ya da posta aracılığıyla Manisa belediyesine ulaştırabilecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bu projeyi bugün bir arkadaşımdan duydum. O İstanbul'da da toplama noktaları olduğunu söylemişti ama bu haberde bundan bahsetmiyor. Daha fazla bilgi de bulamadım bu konuyla ilgili ![]() İstanbul'da toplama noktası var mı acaba? Varsa nerededir? Ben de meyve çekirdeklerini toplamayı düşünüyorum da. Bir damla da olsa katkımız olsun değil mi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama, bu hevese kapılan ve katılanlara, bir küçük katkıda bulunmak isterim. İsterseniz önce bir deneme yapınız. Yediğiniz şeftali çekirdeklerini üç gün gölgede tuttuktan sonra bir tanesini kırınız. Göreceksiniz ki içi henüz yaştır. sonrasını benim anlatmama gerek yok. Ama söyleyeyim, iyice kurumamış çekirdekleri poşete koyarsanız çabucak küflenip bozulurlar. O zaman şu üç dört günü en az bir on güne çıkarınız. Ne acelemiz var değil mi? Çekirdeklerimizi iyice kurutalım. Kurutacağınız çekirdekler üzerinde meyve artıkları kalmamasına dikkat ediniz. Kurumaya bırakırken yığın halinde bırakmayıp seriniz. Eh, ya tutarsa! İnsanların ortak hedefler etrafında birleşip, ortak heyecanlar yaşaması, elbette çok güzel. Umarım bu heyecana katılanlar, sonunda hayal kırıklığı yaşamazlar. Düzenleyen Yücel Özlem : 29-08-2007 saat 00:18 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çekirdek, çevre, fidan, orman, tohum |
|
|