![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim anlamadığım birşeyler var burada; Birincisi,tohumdan yetişen meyve ağaçları yabanidir, doğru dürüst meyve vermez. İkincisi, ulaşılamayan yerlerde meyve ağacına ne gerek var? iğne yapraklılar veya meşe gibi ağaçlar daha uygun değil mi? Üçüncüsü, meyve ağaçlarının senede birkaç kere ilaçlanması gerekir, ulaşılamayan yerlerde ilaçlama nasıl yapılacak? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
(tel: 0532 387 33 14 - 0236 234 92 11) açıkçası sorularınızın cevabını ben de merak ettim. Projenin amacı bizlere meyve yetiştirmek değil, bu meyve ağaçlarından, (tabi yetişebilirse) dağda yaşayan küçük dostlarımızın faydalanması imiş. 2. afişte aynen şöyle yazıyor: Meyveler sadece insanlar için değil, yeryüzünde yaşayan diğer canlılar için de faydalıdır. Ormandaki hayvanlar için hayat ve oksijen kaynağıdır. Kuşlar, sincaplar, arılar, böcekler, tavşanlar gibi daha birçok canlı yaşamlarını bu meyveler sayesinde sürdürmektedir Kaldı ki biz insanlar ulaşabildiğimiz her yeri mahvediyoruz , umarım proje amacına ulaşır ve umarım doğa katili insanlar oralara ulaşamaz... |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2007
|
Merhaba
Alıntı:
2-Unutmayınız ki ulaşılmayan yerlerde başka canlılarda yaşamaktadır. Orman hayvanlarını unuttununuz sanırım. Canlı ve yemek dendiğinde sadece insanlar gelmemeli. Kuşlar, sincaplar, tavşanlar ve bir çok hayvan türleri ormanda barınmaktadır. 3-Ağaçların dikileceği yerler orman dairesinin sorumlu olduğu bölgedir ve uçaklarla ilaçlanma yılın belli dönemlerinde devamlı yapılmaktadır. Çam ağaçları ilaçlanmadığında kendi kendini yok edebiliyor. Orman bölge müdürlükleri ilaçlama yapmasa günümüzde hiç bir sağlıklı ormanımız olmazdı. Sevgili arkadaşım yazdıklarım umarım aydınlatıcı olur, sakın kırılma emi Eleştiri değil bilgi amaçlı yazdım. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-11-2007
|
Alıntı: