agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-07-2007, 22:19   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2006
Galeri: 5
Benim anlamadığım birşeyler var burada;

Birincisi,tohumdan yetişen meyve ağaçları yabanidir, doğru dürüst meyve vermez.

İkincisi, ulaşılamayan yerlerde meyve ağacına ne gerek var? iğne yapraklılar veya meşe gibi ağaçlar daha uygun değil mi?

Üçüncüsü, meyve ağaçlarının senede birkaç kere ilaçlanması gerekir, ulaşılamayan yerlerde ilaçlama nasıl yapılacak?

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2007, 10:11   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-07-2007
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen Mesajı Göster
Birincisi,tohumdan yetişen meyve ağaçları yabanidir,doğru dürüst meyve vermez.
İkincisi,ulaşılamayan yerlerde meyve ağacına ne gerek var? iğne yapraklılar veya meşe gibi ağaçlar daha uygun değilmi?
Üçüncüsü,meyve ağaçlarının senede birkaç kere ilaçlanması gerekir,ulaşılamayan yerlerde ilaçlama nasıl yapılacak?
Haklısınız, bu çekincelerinizi proje koordinatörüne iletmeniz iyi olur.
(tel: 0532 387 33 14 - 0236 234 92 11) açıkçası sorularınızın cevabını ben de merak ettim.
Projenin amacı bizlere meyve yetiştirmek değil, bu meyve ağaçlarından, (tabi yetişebilirse) dağda yaşayan küçük dostlarımızın faydalanması imiş.
2. afişte aynen şöyle yazıyor:

Meyveler sadece insanlar için değil, yeryüzünde yaşayan diğer canlılar için de faydalıdır. Ormandaki hayvanlar için hayat ve oksijen kaynağıdır. Kuşlar, sincaplar, arılar, böcekler, tavşanlar gibi daha birçok canlı yaşamlarını bu meyveler sayesinde sürdürmektedir

Kaldı ki biz insanlar ulaşabildiğimiz her yeri mahvediyoruz , umarım proje amacına ulaşır ve umarım doğa katili insanlar oralara ulaşamaz...

emrahk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2007, 09:00   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-05-2007
Merhaba

Alıntı:

İkincisi, ulaşılamayan yerlerde meyve ağacına ne gerek var? iğne yapraklılar veya meşe gibi ağaçlar daha uygun değil mi?

Üçüncüsü, meyve ağaçlarının senede birkaç kere ilaçlanması gerekir, ulaşılamayan yerlerde ilaçlama nasıl yapılacak?
1-Kayısı, vişne gibi ağaçlar meyve verir.Meyve ağaçlarından kaliteli meyve almak istiyorsak aşı yaparız. Normalde meyve ağaçları meyve verir fakat kalitesi düşük olur.

2-Unutmayınız ki ulaşılmayan yerlerde başka canlılarda yaşamaktadır. Orman hayvanlarını unuttununuz sanırım. Canlı ve yemek dendiğinde sadece insanlar gelmemeli. Kuşlar, sincaplar, tavşanlar ve bir çok hayvan türleri ormanda barınmaktadır.

3-Ağaçların dikileceği yerler orman dairesinin sorumlu olduğu bölgedir ve uçaklarla ilaçlanma yılın belli dönemlerinde devamlı yapılmaktadır. Çam ağaçları ilaçlanmadığında kendi kendini yok edebiliyor. Orman bölge müdürlükleri ilaçlama yapmasa günümüzde hiç bir sağlıklı ormanımız olmazdı.

Sevgili arkadaşım yazdıklarım umarım aydınlatıcı olur, sakın kırılma emi Eleştiri değil bilgi amaçlı yazdım.

sarıaltıngül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2010, 08:56   #4
Ağaçsever

cevizci's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2007
Alıntı:

meyve ağaçları sedece insanlar için değildir..doğada yaşayan binlerce canlı.kuş sincap vb canlılarda yiyecek gerekli

cevizci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
çekirdek, çevre, fidan, orman, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025