agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni63Beğeniler
  • 10 Gönderen Yücel Özlem
  • 8 Gönderen pria
  • 9 Gönderen pria
  • 5 Gönderen pria
  • 5 Gönderen gulcingiller
  • 6 Gönderen kelebek çalısı
  • 4 Gönderen pria
  • 2 Gönderen pria
  • 3 Gönderen Seabert74
  • 2 Gönderen pria
  • 1 Gönderen pria
  • 2 Gönderen oz26
  • 1 Gönderen pria

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-02-2014, 12:49   #12
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
İnternet sansürünü aşacağız



Teşekkür ederim, Misafir – uygar… “Tor Browser, yasakları deler geçer. Yayalım” diye hatırlattığın için.

Sevgili Dostlar… Madem İnternet Sansürü yasası Meclis’ten geçti, hazırlıklı olmalıyız… Mâdem Devlet artık insanların İnternet erişimlerini kontrol altında tutacak… Mâdem bundan böyle kimin ne zaman nerelere girdiğini izleyecek ve fişlemeyi artık İnternet ortamında da yapacak… Savunma mekanizmamızı kurmak en doğal hakkımızdır.

Başbakan, “Bu yasa ile İnternet’e asla sansür gelmiyor. İnternet’i daha güvenli, hatta daha özgür hâle getiriyor. Sansür, yasak diyerek insanları sokaklara çıkarmak isteyenler, farklı gayretlerin peşindedir” buyurdu. Varsın buyursun… Gelin, biz İnternet özgürlüğümüzü gerçek anlamda güvenli ve daha özgür kılmak için gerekli önlemleri alalım.

Tor Browser; tüm ayarları yapılmış, hemen kurulabilen ve çalışmaya başlayan arayıcı-tarayıcıdır. Sisteminizde kurulu diğer tarayıcıları veya İnternet ayarlarını etkilemez. Güvenli bağlantı için bu tarayıcıyı açar ve bağlanırsınız.

Konunun uzmanlarının ifadesi ile herkesin kurması gerekir, çünkü önümüzdeki günlerde hayli lâzım olacaktır.

Kılavuz istiyorsanız, ben Mehmet Ayberk’in (Tor Browser Nedir | Mehmet Ayberk) sitesini tavsiye ederim. Ayrıntılı bilgi var.

ANONİMLİĞİ KORUMANIN EN GÜVENLİ VE KOLAY YOLU

Dostlar… Tor Browser, insanların İnternet’te güvenli ve gizli bir biçimde gezinmelerini sağlıyor. Çalışma mantığı, bağlantıları maskelemeye dayanıyor. Bu bağlantılar, Tor ağına gönderilen isteklerin değerlendirilip bağlanmak istenen siteye gidene kadar geçen işlemlerde maskeleniyor. Sansür kolayca aşılıyor. Anonimlik korunuyor.

İyi ki dünya üzerinde sansüre karşı mücadele veren gönüllü aktivistler var. Çalışmalarından en önemlisi, TOR Projesi. Bu proje sayesinde hem İnternet’te sansürsüz gezebiliyor, hem de girdiğiniz sitelerde kimliğinizin gizli kalmasını temin etmiş oluyorsunuz. Üstelik TOR projesini kullanmak sandığımızdan daha kolay.

Programı indirmek basit. Microsoft Windows kolonunda 32-bit linkine tıklıyoruz. Adres belli:

https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en

Sakın, açılması biraz uzun sürüyor diye canınızı sıkmayın, herhalde Büyük Ağabey’in sizi gözetlemesinden iyidir.

Tor Browser’de, veriler şifreleniyor. Bu da ayrıca bir güvenlik oluşturuluyor.

İstek, ilk server tarafından değerlendirilip ikinci server’ e iletiliyor. İkinci server’in değerlendirmesinin ardından üçüncü server’e geçiriliyor. İşlem, site sizin bilgisayarınıza ulaşana kadar sürüyor. Bağlantılar bu sayede maskeleniyor. Kimin hangi bağlantıya giriş yaptığını öğrenmek neredeyse imkânsız hale geliyor.

HALİT KAKINÇ

İnternet sansürünü aşacağız

gulcingiller beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025