agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni217Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-10-2010, 15:47   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-06-2007
Şehir: Denizli
Mesajlar: 10
Sayın Fikirci, yazılarınızdan anladığım kadarıyla kimya ile ilgili bir mesleğe sahip birisiniz. Bu açıdan düşüncelerinize saygı gösteriyorum.

Ancak, benim nazarımda düşünceleriniz bitkisel ilaçlara olumsuz yaklaşan bir doktor veya kimyasal ilaç kullanmadan tarım yapılamayacağına inanan bir ziraat mühendisi ile aynı statüde.

Geleneksel yöntemleri çağdışı olarak görmenizi bu yöntemlerin geçerliliğini gölgeleyemez.
Bizim gibi düşünenler ticari kaygılar gözetmeksizin geleceğe yönelik olarak geleneksel yöntemleri harmanlayarak doğru yolu ararlar. Bu arayış, zaman zaman çevresel kaygılar, zaman zaman da insan sağlığı için olmaktadır.

Endüstriyel üretimi hiçbir zaman reddedemeyiz. Ama, endüstriyel üretim adına çevre ve sağlık faktörlerinin hiçe sayılmasını da kabul edemiyorum. Bir sabun üretimi sadece bir yağ ve alkalinin birleşimi gibi görünse de, endüstriyel üretimde en az 9 farklı kimyasalın birleşiminden oluşmaktadır. Sodyum hidroksit bunlardan birisidir. Bunu yanı sıra formaldehit gibi diğer zararlı kimyasallar da vardır. Bu konuda sizin bilgiliniz benden fazladır.

Biz demiyoruz ki ormanları yakalım sabun üretelim. Böyle bir şey zaten düşünülemez. Böyle bir şey de iddia etmedik. Kimyasal olarak da Potasyum hidroksit(KOH) üretilip kullanılabilir.

Sodyum hidroksit çevresel olarak ve sağlık açısından oldukça zararlı bir maddedir. Potasyum hidroksit ise hem insan sağlığına zararsızdır, hem de çevresel olarak faydalı bir maddedir. Bitkilerde gübre olarak da kullanılabilmektedir.

Benim kanaatim, bilimsel olarak veya ticari olarak mesleki çalışmalarda geleneksel yöntemler göz ardı edilmemeli, bu yöntemler değerlendirilerek teknoloji ile harmanlanmalıdır.

Pek çoğumuz evinde ekmek makinaları ile ekmeğini üretiyor. İleride yine böyle bir makina ile sabunu da üretmek mümkün olamaz mı? Bence olabilir.
Bu da benim mesleki alanım. Bu konuda çalışmalar yapmaktayız. Kısaca bu kadarını söyleyebilirim.

Saygılar.

ecelik beğendi.
kyoruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025