![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
![]() Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi bir excell sayfasında hesaplattırarak ölçüleri ayarlamaya çalıştım. Şu an görünen hesap son kullandığım ölçü oluyor bu durumda. Sızma zeytin yağı kullandım. Eh bu çalışmadan dersler çıkardım. 1-Sistemli olmak lazım. İşi tam öğreninceye kadar standart bir ölçü kullanmaya karar verdim. Örnek: Yağ: 100 gr Su: 38 gr Kostik: 13 gr gibi (Kostikten %5düşüldü) 2-Kayıt tutacağım. Her yaptığım sabunda kullandığım malzemelerin ölçüsünü ve sonucunu kayıt altına alacağım. Son olarak. 1-Sızma zeytin yağım var. Hindistan cevizi yağı da var. Bunları beraber kullanırsam yağların birbirine oranı ne olmalı? 2-Yazın infüzyon tekniği ile yaptığım, -kantaron yağı, -kekik yağı(yaprağından), -lavanta yağı(yaprağından), -nane yağı, -biberiye yağı(yaprağından) var Bunlardan da katmak istersem, a)Katmalı mıyım? b)Normal zeytin yağı olarak düşünüp rastgele mi katmalıyım yoksa ölçüsü var mı? NOT: Kızartma yağlarından bahçe, tamir vb kaba temizlik gerektiren durumlarda kullanmak için sabun yapmakta sorun var mı? Kullanılabilirse kostik-su-yağ oranı değişir mi? Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|