agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni72Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-04-2012, 07:49   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Bir başka konu hazır pastaların pasta kekleri (pandispanya).
Bir çok pastanenin imalat sorumlusuna evde yapılan pasta altı keklerin yumurtalarını ne kadar çırpsak ta fazla kabarmadığı idi.
Bana söylenen kendilerinin 10 pasta için anca 2-3 yumurta kullandıkları, kabarmasını sağlayanın ise gofret, küllah v.b ürünler için kullanılan homojenize unlar olduğu idi.
Homojenize unlar pastanelerin en baş malzemesidir. Yaş ve kuru pastaların ana maddesi olup, içine katılan nasıl bir katkı maddesi ise bayatlamayı geciktirir.

Ben katkı maddeleri kullanmayan tek pastane bile bilmiyorum. Bunları öğrendiğim andan beri elimden geldiğince yaş ve kuru pastalarımı da kendim yapıyorum.

Kullanılan yağlara ise hiç girmeyim.
Güvendiğiniz bir unlu mamülcüye işletmelerini gezmeyi teklif edin, çoğu sizi içeri almayacaktır.
Sevgili Uğur Dündar'ın bu mutfaklara baskınlar yapıp tespit edemedikleri ile dolu hala ülkemiz.

gül- beğendi.
çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025