![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
|
Bir başka konu hazır pastaların pasta kekleri (pandispanya). Bir çok pastanenin imalat sorumlusuna evde yapılan pasta altı keklerin yumurtalarını ne kadar çırpsak ta fazla kabarmadığı idi. Bana söylenen kendilerinin 10 pasta için anca 2-3 yumurta kullandıkları, kabarmasını sağlayanın ise gofret, küllah v.b ürünler için kullanılan homojenize unlar olduğu idi. Homojenize unlar pastanelerin en baş malzemesidir. Yaş ve kuru pastaların ana maddesi olup, içine katılan nasıl bir katkı maddesi ise bayatlamayı geciktirir. Ben katkı maddeleri kullanmayan tek pastane bile bilmiyorum. Bunları öğrendiğim andan beri elimden geldiğince yaş ve kuru pastalarımı da kendim yapıyorum. Kullanılan yağlara ise hiç girmeyim. Güvendiğiniz bir unlu mamülcüye işletmelerini gezmeyi teklif edin, çoğu sizi içeri almayacaktır. Sevgili Uğur Dündar'ın bu mutfaklara baskınlar yapıp tespit edemedikleri ile dolu hala ülkemiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
agaclar.net
|
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, güvenilir gıda konusunda gelen talepleri karşılamak üzere Türkiye genelinde hizmete geçirdiği “*** Gıda 174” hattına, 1 Ocak-30 Nisan tarihleri arasında yapılan 74 bin 215 aramanın 14 bin 928'i gıda ihbar ve şikayet kapsamında kayıt altına alındı. Vatandaşların telefonla yaptığı başvuruların 11 bin 636'sı sonuçlandırıldı. Başvuruların 10 bin 189'una ilişkin yapılan denetimlerde cezai işlem gerektirecek bir uygunsuzluk tespit edilmedi. Ancak, başvurular neticesinde bin 447 iş yerine cezai işlem uygulanmasına karar verildi. Bu cezaların bin 409'u idari para cezası (yüzde 97), 28'i üretim veya faaliyetten men (yüzde 2), 10'u da (yüzde 1) Cumhuriyet savcılığına suç duyurusu olarak gerçekleşti. *** 174 Gıda hattına, genel itibariyle gıda üreten ve satan işletmelerin hijyen kurallarına aykırı faaliyetler gösterdikleri, ürünlerin içerisinde yabancı maddelerin çıkması, ürünlerin etiket bilgilerinde yeterli bilgi bulunmaması ve haksız rekabete neden olan ifadeler içeren etiketler, son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin satışı, gıda zehirlenmesi şüphesi, izinsiz gıda satışı gibi konularda şikayetler geliyor En çok şikayet unlu mamuller ile et ürünlerinden - Hürriyet 28'i üretim veya faaliyetten men (yüzde 2), 10'u da (yüzde 1) Cumhuriyet savcılığına suç duyurusu olarak gerçekleşti. Durum o kadar kötü görünmüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|