agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Beğeni Düzeni72Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-04-2012, 22:27   #25
Ağaç Dostu

MeTePe's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Douglas Fir Mesajı Göster
Devletin profesor payesi verdigi bir kisinin bilgi aktarimiydi bu. Normal olarak bilgisinden suphe etmememiz gerekir diye dusunuyorum. Ayrica onkoloji bilimi gida ile ayri tutulamaz. Onkoloji profesoru gida bilim konusunda da bilgilidir.
Bahsettiğiniz kişiye devlet onkoloji, yani kanser hastalıkları uzmanı payesi vermiş. Gıda uzmanı dememiş! Gıda konusunda Diyetisyenler, Gıda Mühendisleri, Veteriner Hekimler ve Ziraatçiler uzmandır... Doktorların çoğu sadece kendilerini ilgilendirecek kadar gıda bilgisine sahiptir.

Hele hele, üretim aşamaları vs. gibi konuları neredeyse hiç bilmezler. Halk Sağlığı uzmanı deseniz bir yere kadar doğru olur. Tıbbın ilgili alanıdır.

Ayrıca, ünvanı ve mesleği her ne olursa olsun, daha önce belirttiğim gibi, bir insanın ağzından çıkan bir söz kolayca yanlışlanabiliyorsa - örneğin tavukların günde 3 kez yumurtlaması gibi - diğer söylediklerini de şüpheli hale getirir.

Başta demiştim ki, gıdalarla ilgili eleştirilere ben de katılıyorum. Ama bu tür iddialarla yapılan eleştirileri rasyonel bulmadığım gibi yanıltıcı olacağını da düşünüyorum.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026