![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-11-2006
|
Alıntı:
Şimdi bu gül faciasından sonra, hafta sonları yaptığım yürüyüşü, hafta içi birkaç güne daha yaydım ve çiçekleri kontol yürüyüşüne dönüştürdüm amacını ve lale soğanlarını böyle farkettim. Kimbilir, farkedemediğim daha nice çiçekler heba oldu böyle... (dikilen sardunyalar yok mesela)Sanırım israf ve vurdumduymazlık, Türkiye'nin en kötü iki özelliği!... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
lalelerin katliamı!
Gerçektende inanılmaz bir olay. O lale soğanlarının hepsinin çiçekleneceğinden eminim.... Belediyelerin mutlaka bir ziraatçileri **** peyzaj mimarları oluyor ama bahçe işi uğraş ister, işçilere dert anlatana kadar söküp yenisi dikmek sanırım daha kolay geliyor.. Vurdumduymazlıktan daha çok işi kolay ve hızlı kılmak için yapılıyor gibi geliyor bana... Sökülenler içinse plan zaten yok.... Keşke sökülenleri belli yerlere bırakıp alınabilir diye ilan etseler..... Babam "maaş garanti olunca bir milletin ilerlemesi zordur" der, haklı buluyorum bu tespitini. Belediyede bu işi yapanlar öylede yapsa böylede yapsa maaş garanti...eh neden üzülsün iki fide için o zaman?!!! Bunların hepsi için daha çoookkkk çalışmamız lazım, çoookkk..... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Benim halam Ankara'da bir belediyenin ziraat mühendisi.Onun dediğine göre soğanları solmadan çıkarmazlarsa toprak bozuluyormuş ve toprağı yenilemek gerekiyormuş,bu öbürüne göre yani soğanları yeşilken çıkarmaya göre daha pahalı olduğundan direk beklemeden atıyorlarmış.Yerine de daha değişik görüntüsü hoş olacak çiçekler dikiliyormuş.İstanbul'da buradakiler gibi yaptığını düşünürsek onlara göre israf degil aksine kazanç olabiliyor bu durum... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|