agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Beğeni Düzeni8Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-10-2010, 12:22   #1
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bayindirmevki Mesajı Göster
Sayın Doğasever bir şeye kafam takıldı. İnsan kaynaklı kirliliğin EM ile karışarak daha aşağıda pirinç tarlalarının sulanması ile dolaylı yoldan oluşacak faydasından bahsetmiştiniz. Peki insan kaynaklı atıkların sadece gübresi olmadığı bunun çamaşır, bulaşık makinası deterjanları da içerdiğini göz önüne aldınız mı? Malum marketlerin en çok iş yapan rafı deterjan bölümü.

EM insan kaynaklı atıklardaki deterjan ve bilumum kimyasalları ne yapıyor?
Sayın Bayındırmevki

Size çok teşekkür ediyorum. İlk defa proje ile ilgili ciddi bir soru geldi. Şimdi asıl konuyu konuşmaya başlayabiliriz.

EM ile insan kaynaklı atıklar hiç sorun değil. Nedeni de, insan kaynaklı atıklarda başka mikroorganizmalar da var zaten ve hemen bozunmaya başlıyorlar. Aslında, küçük merkezlerde Ergene'nin özellikle yan kollarına dökülen evsel atıklar bence çok büyük sorun değil. Bunu yukardaki bir mesajımda da belirtmiştim. Çünkü Ergeneye ulaşana kadar kirliliğin büyük bir kısmı zaten parçalanıyor bu yan kollarda uygulanacak EM ve Bukaşi topları işlemi daha da hızlandıracaktır.

Deterjanlar ise, tamamen element haline dönüşüyor. Yani gübre haline dönüşüyor. Evet, yanlış duymadınız. Bunu ilk duyduğumda ben de inanamamıştım o yüzden gerçekten deterjan da içeren evsel atıksuların karıştığı Ankara Çayının suyu üzerinde bir deneme yaptık.

Bu deneme EM insanları tarafından değil bizzat ASKİ tarafından ve ASKİ bina ve laboratuvarlarında yapıldı. Bugün ayrı bir mesajla bu deneme hakkında çok geniş bilgi vereceğim. Bu denemenin raporu, sanırım başka arkadaşların olası sorularına da yanıt olacaktır.

Yalnız bana biraz müsaade bugün. Açıklayacağım.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025