agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-10-2010, 20:15   #11
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Ben sadece bakarak ya da resimden bir su kitlesinin kirliliği hakkında fazla bir şey söylenemeyeceğini belirtmek için o soruyu sordum. Ayrıca suyun rengi de kirliliği hakkında birşey söylemez. Nasıl kirli, neye göre ve ne derece kirli soruları izler bu tür resimleri. Eğer kirli olduğu iddia ediliyorsa, o zaman bu değerlerin de verilmesi gerekir. Bu değerler olmadan kirlilik bir önem taşımaz.

Bende Ergeneye ait her türlü kirlilik bilgileri bulunabilir. Ergenenin, kirliliğini kendi evimde akan sudan daha iyi tanıyabilirim. Ama bunları bu forumda kimseyle henüz paylaşmak istemiyorum. Bu forumda herkes, önce suyu tanimali, EM ve su arasındaki ilişkiyi iyice öğrenmeli. Kirliliğin ne olduğunu, akarsuyun ne olduğunu, akarsuyun kendini temizleme gücünü, bu gücün kaynağını oluşturan mikroorganizmaların akarsudaki davranışlarını, etkilerini, zooplanktonları ve diğer canlıları daha iyi öğrenmeleri gerekir.

Bu site ve sitede düzenli yazı yazan arkadaşlar çoğunlukla tarım kökenli. Bazı arkadaşlar lise öğrencisi. Önce biyoloji konularını iyi özümsemeleri gerektiğini düşünüyorum. Bir oligochae faunası üyesinin neden nehirlerin belirli bölgelerinde bulunduğunu anlamaları gerekir. Buradan benim herhangi bir veri açıklamamın bu konular özümsenmeden hiçbir önemi yoktur. Havada kalır. Saygılar.

Bilgi sahibi olmadan görüş sahibi olunmaz diyen forum kişisi.


Düzenleyen Dogasever : 26-10-2010 saat 20:39 Neden: ekleme
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026