agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Beğeni Düzeni70Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-10-2012, 00:58   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Alışveriş için bez, jüt, kağıt gibi doğal malzemelerden üretilen çantaları kullanmaya dikkat ederken, kimi insanların marketlerden yaptığı alışverişin de haricinde ihtiyacından daha fazlasıyla poşeti aradan çekip alarak ve çantasına tıkıştırırak aşırması durumu da oldukça vahim başka bir konu. Plastik poşet kullanımını nasıl sınırlandıracağımızı düşünürken birilerinin de bu tip başka türlü hesaplarda olması daha bu konuda katedecek çok uzun yolumuz olduğunu düşündürtür bana.

Geçen gün marketten tek bir ürün aldım ve yanımda alışveriş çantası olmamasına rağmen omuz çantamda da yer olduğu için o ürünü çantama attım. Kocaman ya da küçük bir poşet hiç farketmez, o poşeti almadığım için gönlüm gayet ferah ve mutluydu

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2012, 11:44   #2
Ağaç Dostu

yaylaboztaş's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2008
Galeri: 44
Size katılıyorum, ben yaşarken bu poşet işinin sona erdiğini göremeyeceğim ne yazık.
Pazara hep poşetlerle gider alacağım ürünler için poşet uzatırım. Bir gün yanımdaki bir hanım "Keşke herkes sizin gibi yapsa" dedi, güldüm "e siz de yapın zor mu "deyince biz bi kere böylesine alıştık, daha kolay demez mi? Ne dersiniz görebilecek miyim poşetsiz günleri?

yaylaboztaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2012, 23:17   #3
Ağaçsever

LavantaSE's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2012
Merhabalar,
Poşet kirliliğinden kurtulmanın birkaç yolu var. Birinci ve en etkilisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 24 ayda %100 doğada çözünen türler hariç tamamının kullanımını yasaklanması.

Bireysel olarak bu katliamın dışında kalmak istiyorsak da, evlerimize 2.plazma tv, çocuğumuza Ipone'un son modelini almadan önce mutfak evyemize çöp öğütme cihazı taktıracağız. Böylece biyolojik atıklardan büyük ölçüde kurtulacağız.

Pazara markete giderken, file ve bez torbaları kullanacağız. " Çileği vişneyi neye koyalım abla" diye alay tadında soran satıcıya, evde gazete kağıdından yaptığımız ve yanımızda götürdüğümüz kese kağıtlarından bir tane uzatacağız. Annelerimiz plastik zehirli poşetler olmadan da pazar marketten alışveriş yapabiliyorlardı. Biz niçin beceremeyelim??

Not: Kese kağıdını evimizde nasıl yapacağız diye merak edenlerimiz varsa, internetten bulduğum fotoları aşağıya ekliyorum. İnanın eski gazetelerle yapması çok kolay ve eğlenceli.

Sağlıcakla...

Eklenen Resimler

LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç, canlı, doğa, poşet

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025