View Single Post
Eski 01-08-2010, 09:14   #6
omrfrk
Ağaç Dostu
 
omrfrk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2010
Şehir: Elazığ
Mesajlar: 105
SAĞLIĞINI POŞETE KOYMA"
Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, alış-verişlerde poşet kullanımının önüne geçmek, file ve kese kağıdı alışkanlığını yaygınlaştırmak için ‘Sağlığını Poşete Koyma’ ismiyle kampanya başlattı.
Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık ve Komisyon üyeleri “Sağlığınızı poşete koymayın” yazan önlük giydi,Cumartesi Pazarı’nda bin adet file ve kese kağıdı dağıtıldı.
BELEDİYE VE KADIN MECLİSİ İŞBİRİLĞİ
Bir süre önce poşet kullanımının önüne geçmek ve file ile kese kâğıdı kullanımını yaygın hale getirmek için harekete geçen, Karadeniz Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Kdz. Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışmalarına başladı. Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık,meclis ve komisyon üyeleri ile Cumartesi Pazarına giderek bin adet file ve kese kâğıdı dağıttı.
Sağlık ve çevrenin korunması amacıyla planlanan etkinlikte, halka poşet kullanımının zararları anlatıldı, yüzlerce adet ücretsiz Pazar filesi ve kese kâğıdı dağıtıldı. Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, “Sağlığınızı poşete koymayın” yazan önlüğü giyerek ilk önce poşetin zararlarından bahsetti ve ardından vatandaşlara tek tek file ve kese kâğıdı verdi. Vatandaşlar yaklaşık bin adet dağıtılan filelerden almak için sıraya girdi.
Cumartesi Pazarı’nda yapılan file dağıtımının ardından daha sonra 30 Mayıs Pazar günü sahil Bandı’nda Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık vatandaşlara yaklaşık 2 bin adet file ve kese kağıdı dağıtıldı.
Posbıyık: Uygulamada kararlıyız
Başkan Posbıyık, “Alışverişlerde sağlıksız poşet yerine, Pazar filesi ve kese kağıdı kullanılması daha yararlı olacaktır. Bu konuda zaten belediye meclisimizin kararı var. Sağlığımız için, geleceğimiz için bu konu son derece önemli Bu uygulamanın yaygınlaştırılması konusunda kararlıyız. Bu konuya çok önem veriyoruz. Pazar filesinin yapımını burada bayanlarıma öğreteceğiz ve onların aile bütçelerine yine bir nebze olsun yarar sağlamış olacağız” dedi.
Vatandaşlar yapılan uygulamadan son derece memnun olduklarını belirterek teşekkür ettiler.

Eklenen Resimler
 
omrfrk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön