agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni34Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-07-2010, 21:11   #1
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Minik yazıları arayın , mümkün olan en küçük punto ile yazilıyorlar çünkü ...
Ben hazır çorbaları , et suyu tabletlerini ve cipslerin tümünü ekarte etmiş bulunuyorum .
Oğlum sayesinde sosisler de safdışı oldular (E122- İshal , kusma sonucu sıvı kaybı , hiç bacteri bulunamadı sadece Allerji durumunda artan Eosinofiller had safhada artmıştı ).
İşte böyle ...

mrduran beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2010, 21:29   #2
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,671
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Minik yazıları arayın , mümkün olan en küçük punto ile yazilıyorlar çünkü ...
Ben hazır çorbaları , et suyu tabletlerini ve cipslerin tümünü ekarte etmiş bulunuyorum .
Oğlum sayesinde sosisler de safdışı oldular .
Yazılmayanlar da var tabii, örneğin makarnalar. Sarı renk için katkı maddesi kullanmadıklarını mı sanıyoruz?

Bakın bakalım yazıyor mu ambalajda katkı maddesi olarak? Hayır, yazmıyor. Yazan sadece durum buğdayından üretildiği. Kimi gluten nedeniyle alerjen olabileceğini belirtiyor o kadar.

Her şey bir yana yönetmelikteki açık maddeye (m.17) rağmen peyniri (mayasını domuz ya da GDO'dan üretmelerini) ne yapacağız;

"GÜNLÜK YAŞAMIN VAZGEÇİLMEZ ÜRÜNLERİNDEN PEYNİRİN ÜRETİMİNDE KULLANILAN İTHAL MAYALARDA DOMUZ KÖKENLİ ENZİMLERİN KULLANILDIĞI TESBİT EDİLDİ

Birkaç hafta önce Samanyolu TV Ana Haber Bülteninde gündeme getirilen Peynir Mayaları ile ilgili Haber-Roportaj olayın “SKANDAL” boyutunu gözler önüne serdi. Haber her tarafta tedirginlik meydana getirdi.

Sitemizin Yönetimini ve Editörlüğünü yapan Sayın Yard.Doç.Dr.H.K.Büyüközer’e söz verilen ve sitemizin çalışmalarından sitayişle bahsedilen Haber-Röportaj’da, Türkiye’de üretilen Peynirlerde kullanılan şirdenlerin, maya ve enzimlerin ithal edildiği ve bu yolla yurda sokulan domuz veya helal usulle kesimi yapılmamış hayvanların şirdeninden yapılmış maya ve enzimlerin peynir üretiminde kullanıldığı ortaya çıkmıştır.

Haber-Röportaj’da konuşan Yard.Doç.Dr. H.K.Büyüközer ; "Gıda üretiminde ciddi ve usulüne uygun bir denetimin yapılamaması sebebi ile Türkiye’nin her türlü ‘GIDA TERÖRÜ’ nün cenneti haline geldiğini, firmaların bilgi talep edildiğinde cevap vermeme, ciddiye almama yolunu seçtiklerini, halbuki batı ülkelerindeki firmalardan istenen bilgilere zamanında ve ciddi cevaplar aldıklarını, peynir mayalarında da,diğer gıda ve katkı maddelerinde olduğu gibi ‘GIDA TERÖRÜ’nün yaygın hale getirildiğini " dile getirdi.

İ.T.Ü. öğretim üyelerinden Yard.Doç.Dr. Ercüment Özer de; "Türk halkının yıllarca peynir yerken,farkında olmadan domuzdan elde edilmiş mayaları tükettiğini" belirtti ve "ithal edilen her gıdanın titizlikle denetlenmesi gerektiğinin" altını çizdi.

www.aktifhaber.com sitesinde yayınlanan konu ile ilgili haberde de ;"İthal edilen peynir mayalarının kökeni açısından analiz edilemediği ve Türkiye’de bu analizleri yapabilecek laboratuarların bulunmadığı ortaya çıktı. Yılda 2 bin ton peynir mayası ithal edilen Türkiye’de bu konuda bu güne kadar her hangi bir kurumun görevlendirilmemesi uzmanlar tarafından "Sıkandal" olarak değerledirildi.Bakanlık bünyesinde gıda kontroluna imkân verecek yeterli teknoloji ve uzman personel bulunmamakta ve peynir mayası ithal eden firmalar Bakanlığı yanlış yönlendirmektedirler" ifadeleri yer almaktadır."

Kaynak: www.gidaraporu.com


gece
üzülerek, üretim zincirine dahil olmadığımız her gıda risklidir diyen forum kişisi

mrduran beğendi.

Düzenleyen gece : 03-07-2010 saat 22:07 Neden: yönetmelik linki eklendi.
gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025