agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 1 Gönderen Lilium
  • 1 Gönderen Cumhur Tonba
  • 1 Gönderen Cumhur Tonba
  • 1 Gönderen İsmail Kuzucu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-10-2008, 02:55   #1
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Gönen çayı

Bir çoçukluğumdaki çayı düşünüyorum, birde şimdiki halini hey gidi günler hey, nerede o çay şaldır şaldır akardı, biraz zaman bulursak hemen oltaları alır çaya balık tutmaya giderdik, çoçukluğumda manda arabasının kuyruğunda oturur çaydan geçerken eğilir su içerdik.

Köyümüz kadınları çamaşır günü yaparlardı, herkez kazanlarını alıp ateş yakıp çaydan su alıp bir ahenk içinde hem eylenir hem çamaşırlarını yıkardı.

Bizim en büyük denizimiz'di biz deniz nedir bilmezdik, o bizim aynı zamanda klimamızmış şimdi daha iyi anlıyorum, öğlenleyin hayvanları yaymaktan gelir çarcamuk yemeğimizi yer hemen çaya yüzmeye serinlemeye koşardık.

O zamanlar köyde yüzme bilmiyen yok denecek kadar azdı, azdı demek bile yanlış olur, yüzme bilmiyen yoktu, duyulanlarıda ayıplarlardı, oysaki şimdi köyümüzün çoğu gençleri yüzme bilmiyor öğrenenlerde imkanı olan denizde öğreniyor.

NEDENMİ?
Çünkü o güzelim çayımızda ne var demiyeceğim ne yok ki,

Gelin değerli basın mensupları, gelin çevre kuruluşları, gelin sağlıkcılar, nerede o köyümüzde bir hayvanın kemresi kokuyor diye ceza kesenler, gelin görün gönen çayını.
Bu neden görülmez bende anlamış değilim, anlayan varsa banada anlatsın.

Sizler elinizi çaya sokun ben eğilip içeceğim.

Sözde arıtma tesisi var ne arıtması göstermelik, lağımı da orada deri sanainin bütün atıkları süt sanai atıkları orada.

Evet en büyük övünç kaynağımız dünyaca ünlü gönen kaplıcaları, ama yanıbaşından geçen çayı görmüyorlar, yazın çaya yaklaşmak ne kelime nefes almakta zorluk çekersiniz.

Evet değerli yetkililer bunları yazmaktan ben zevk almıyorum, ama o çocukluğumdaki çayı çoçuklarımıza geri verelim.

sonkez beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025